Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Mijn favoriete artikelen van 2015


Het einde van 2015 nadert en hoewel ik na vandaag nog drie leuke blogposts voor jullie in petto heb leek het me wel leuk om mijn favoriete blogposts op een rijtje te zetten. Als het 2016 is wil ik ook nog terugblikken op welke artikelen door jullie het beste zijn gelezen, maar vandaag kies ik mijn favorieten. Ik heb ze per categorie ingedeeld zodat je snel de blogposts kunt vinden over het onderwerp dat jij het leukst vindt. Ik ben streng geweest en heb maximaal vijf favorieten gekozen per categorie (ja dat is streng, want ik schrijf alleen maar over dingen die ik leuk vind!) Veel leesplezier!

Productivity

 • Werken met de Pomodorotechniek. Ik deelde wat het was en waarom ik het zo handig vind. De Pomodorotechniek vind ik nog steeds ideaal wanneer ik één grote taak te doen heb die niet zo makkelijk op te splitsen is, want op deze manier splits je het op qua tijd.
 • Goede gewoontes die je jezelf aan kunt leren. Nog steeds vind ik dit een erg leuke blogpost! Er vallen altijd dingen te verbeteren, natuurlijk hoef je niet perfect te zijn maar jezelf verbeteren is altijd goed vind ik.
 • Zo ben je het meest productief op een dag. Veel te doen en geen idee hoe je het allemaal gedaan moet krijgen? Deze tips werken voor mij erg goed!
 • Zo doe je meer voor je blog in minder tijd. Bloggen is een tijdrovende hobby en ik ben dan ook altijd geïnteresseerd in life hacks om meer gedaan te krijgen. In deze blogpost deelde ik tips die ik heb opgedaan!
 • Zo ziet mijn dagplanning er nu uit. Het valt me echt op dat ik veel blogposts begin met “zo”, haha! Ach ja, ik vond deze blogpost ook heel leuk. Ik laat zien hoe ik mijn planning maak en nog steeds doe ik dat ongeveer op deze manier. Ik ben alleen iets minder strict geworden met de tijden omdat ik die op dit moment erg lastig vind om in te schatten.

Travel

 • Hoe boek je een vakantie? Deze blogpost is voor planners zoals ik of juist voor mensen die wel wat meer mogen nadenken voordat ze zomaar een vakantie naar een ver oord boeken. Met dingen waar je over na kunt denken voordat je je laat verleiden door Booking.com ;-).
 • Alle 23 verslagen van mijn roadtrip door de VS en Canada. Zo blij was ik toen deze 23 verslagen een half jaar na terugkomst in Nederland af waren. Het is op deze manier een mooie herinnering aan hoe ik de reis beleefd heb. Het duurde lang voordat dit af was omdat ik het super druk kreeg met mijn premaster, maar ik ben heel blij dat ik ze toch allemaal afgemaakt heb.
 • City guide: Málaga. Ik vond Málaga zo’n leuke plek! Echt typisch Spaans en hoewel het volgens mij steeds bekender wordt voelde het echt totaal niet toeristisch aan. Het was er top weer, de stad is mooi en er is best wat te doen, je kunt er goed winkelen en op het strand liggen (alleen de zee is ijskoud), en natuurlijk eet je elke avond tapas. Al mijn tips vind je in dit artikel!
 • Gossip Girl locaties in New York. Zo leuk om te merken dat er onder mijn lezers ook Gossip Girl fans zijn! Het is één van mijn meest favoriete series, en dat een groot deel van de set gewoon te bezoeken is in de gaafste stad op de wereld maakt het nog net een stukje leuker.
 • City guide San Francisco. San Francisco vond ik een boven verwachting leuke stad toen ik er voor de tweede keer kwam. Ik wil absoluut ooit een keer terug. New York stoot het niet van de troon maar de stad staat voor mij wel op de tweede plek! In deze blogpost deelde ik mijn tips.

Happiness

 • 25 dingen die je op je bucket list kunt zetten. Een lijst maken van alles wat je ooit nog wilt doen is leuk, maar ook best lastig. Want hoe weet je wat je wil als je daar nooit bewust over na hebt gedacht of dat opgeschreven hebt? Ik denk dat ik je kan helpen met deze 25 ideeën!
 • Hoe je weer van bloggen kunt gaan houden. Als je blogt, zal dat bij jou vast ook met ups en downs gaan. Geen inspiratie voor nieuwe blogposts, het te druk hebben om tijd aan je blog te besteden… Allemaal redenen waardoor je het even wat minder leuk kunt gaan vinden. Dit helpt mij altijd om uit zo’n dipje te komen!
 • Hoe houd je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast? De titel spreekt voor zich. Van een relaxte vakantie vlieg je zo terug het stressvolle dagelijkse leven in, maar ik gaf tips om toch nog net even langer in gedachten op het strand te liggen…
 • Zo kom je uit een dip. Lees deze tips als het allemaal even niet gaat zoals je wil! Favoriet omdat dit soort artikelen ook altijd goede reminders zijn voor mezelf :-).
 • Simpele tips om stress te verminderen. Nog zo eentje! In een drukke periode (wie heeft in januari tentamens??) helpen deze tips om ‘m zo zen mogelijk door te komen.

Food

 • Recept: zelfgemaakte granola. Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd meestal ontbijt met havermout (dit recept nog steeds), maar toch behoort mijn granolarecept tot mijn favorieten. Ik was erg blij met de foto, het recept was goed gelukt, granola vind ik nog steeds erg lekker en het is ideaal als snel ontbijtje doordat je een voorraad voor een paar weken kunt maken.
 • Paprika app review: nooit meer moeilijk doen met losse recepten! Dit is de perfecte app voor mensen die van plannen én koken houden (hoi!). Hij kost wat, maar ik vind het nog steeds super handig. Inmiddels heb ik er meer dan 300 recepten in staan. Ik gebruik hem nu niet elke dag omdat ik weer bij mijn ouders woon, maar die paar keer per week dat ik kook is hij onmisbaar.
 • Snelle gezonde snacks voor in je voorraadkast. Ik heb qua snacks altijd de neiging om snel naar iets ongezonds te grijpen. Daarom zorg ik altijd voor een voorraad met genoeg gezonde snacks. Ook handig bedenk ik me nu: alle lang houdbare snacks samen in een la of mandje doen. Als je trek hebt kun je daar grabbelen naar iets lekkers!
 • Review: de 2 Power Food boeken van Rens Kroes. In deze blogpost vergeleek ik twee boeken met elkaar en hoewel de twee boeken erg op elkaar lijken vond ik wel dat ik daar goed in geslaagd was.
 • Gezond eten met mate: de 80/20 regel. Over deze recente blogpost was ik erg tevreden en ik denk dat hij best goede handvaten bevat voor mensen die wel wat gezonder willen eten, maar ook weer niet dingen willen laten staan.

Career

 • Van HBO naar universiteit: waarom een master? Ik heb eerst HBO gestudeerd en ben daarna via een premaster doorgestroomd naar een universitaire master. Hierin leg ik uit waarom ik dat heb gedaan en wanneer ik aanraad om dit te doen.
 • Zo knal jij met je presentatie! Presenteren is nog steeds niet mijn ding, maar achter deze tips sta ik nog steeds en ik vind dit zelf een erg handig artikel.
 • Een lifestyle als doel. Over dit artikel ben ik ook erg tevreden, ik hou van taken afstrepen en doelen opstellen maar ik denk dat het ook goed is om na te denken over wat dan een goed doel is en wat er gebeurt als het “klaar” is.
 • Geef je blog een identiteit. Tijdens het schrijven van deze blogpost werd ik helemaal enthousiast. Ik vind dit nog steeds een erg duidelijke blogpost en als ik hiermee ook maar 1 iemand kan helpen van zijn of haar blog een sterker geheel te maken ben ik al blij.
 • De 5 tips die ervoor zorgen dat je je doelen wel bereikt. Ik denk oprecht dat dit echt de tips zijn om je doelen te bereiken, dus mocht je deze gemist hebben, lees ‘m dan zeker nog even door!

Health

 • 7 simpele veranderingen voor een actiever leven. De laatste tijd zie ik steeds vaker berichten voorbij komen over dat we met z’n allen veel te veel zitten en daar sluit deze blogpost eigenlijk wel mooi op aan. Nog steeds denk ik dat deze kleine dingen al voor veel verandering kunnen zorgen!
 • Buiten sporten of sporten in de sportschool? In het voorjaar van 2015 was ik erg actief met zowel fitnessen in de sportschool als buiten hardlopen. In deze blogpost zette ik de voor- en nadelen van beide op een rij.
 • 8 redenen om te sporten. Het is waar dat je beter je eetpatroon kunt aanpassen als je wilt afvallen of vet wilt verliezen, maar sporten kan daar zeker ook bij helpen én het zorgt voor nog veel meer positieve veranderingen. Ik zette 8 dingen op een rijtje.
 • Zo blijf je op vakantie actief. Twee weken Frankrijk is leuk, maar killing voor je conditie als je normaal vier keer per week sport. Ik gaf ideetjes waarmee je op vakantie op een leuke manier actief kunt blijven!
 • 8 tips om gezonder te eten. Niks compleet andere levensstijl, gewoon 8 simpele dingen om rekening mee te houden als je wat gezonder wil eten.

Selfhelp

 • Waarom het belangrijk is om jezelf te zijn en je passie te volgen. Ik vond dit best lastig om te schrijven omdat dit iets is wat ik zelf ook best lastig vind. Maar juist daarom vond ik het een goed onderwerp en ik hoop dat ik hiermee niet alleen mezelf maar ook anderen aan het denken heb kunnen zetten!
 • 5x waarom onzekerheid niet negatief hoeft te zijn. Onzekerheid wordt vaak gezien als een negatieve eigenschap en hoewel het ook heel vervelend en lastig is, heeft het zeker ook positieve voordelen.
 • Wat is een merktemplate en hoe vul je hem in? Een erg uitgebreid artikel, maar wel één waar ik nog steeds heel blij mee ben en waar je denk ik veel aan kunt hebben als je ervoor open staat. Om een beter beeld te krijgen van jezelf!
 • De elevator pitch: wat vertel jij over jezelf in 1 minuut? Deze blogpost wilde ik al heel lang schrijven, maar ik stelde het steeds uit. Ik denk dat een elevator pitch erg handig kan zijn zowel voor mensen die altijd al een woordje klaar hebben als voor mensen die juist vaak met een mond vol tanden staan als ze iets over zichzelf willen vertellen, omdat je zo voor jezelf bedenkt wat je wilt delen. Daarom ben ik blij dat ik deze blogpost toch geschreven heb en ik ga hem er zeker zelf ook bij pakken wanneer het voor mij van pas komt!
 • Wat doe je als iets een keer niet goed gaat? Fouten maken wel allemaal en soms vind ik het best lastig om daarmee om te gaan. Een beetje perfectionistisch ben ik dan ook wel. Deze gedachtes helpen mij om me eroverheen te zetten.

Overige

 • Nieuwe layout + update. In augustus kreeg mijn blog een upgrade: een geheel nieuwe layout en ook een duidelijk label, ik ging mijn blog een life improvement blog noemen. Nog steeds erg blij met die keuze dus vandaar dat dit ook bij de favorieten mocht!

Dat waren ze dan! Wat een werk, maar wel heel leuk om zo terug te zien wat ik allemaal op een jaar tijd geplaatst heb. Weet jij welke blogpost van mijn hand jouw favoriet was? Of als je zelf een blog hebt, wat is jouw favoriete blogpost van alles wat je zelf geschreven hebt? Je mag hem delen!

Ben je benieuwd welke blogposts in 2015 het best werden gelezen? Klik dan hier!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

2 gedachten over “Mijn favoriete artikelen van 2015”

 1. Ik wil even zeggen dat ik je blog superhandig en leuk vindt. Ik heb echt iets aan de tips en de artikelen en ik haal er altijd veel inspiratie uit. Goed bezig, echt waar :)

  Liefs, Lisa

  Beantwoorden
  • Ah, dat is echt heel leuk om te horen!! Ik hoop altijd dat iemand er iets aan heeft dus kan het erg waarderen als dat ook zo is. Bedankt voor dit grote compliment! Fijne jaarwisseling!

   Beantwoorden

Plaats een reactie