Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Paprika app review: nooit meer moeilijk doen met losse recepten!


De Paprika app is echt de beste uitvinding voor kookgekken en perfectionistische planners. Al tijden verzamelde ik recepten via URLs, uitknipsels, apps en op nog honderd andere manieren: niet handig dus. Deze app is de oplossing!

Recepten verzamelen

De app maakt het je enorm eenvoudig om recepten van het Internet in de app te plaatsen. Bij sommige, veelal bekende websites kan de app volledig automatisch alle informatie halen en op de juiste plek in de app zetten. Bij minder grote websites selecteer je dingen als de ingrediënten en porties, klik je aan wat wat is en ook dan staat het binnen no time opgeslagen. Daarnaast kun je ook gewoon helemaal zelf je eigen recepten invoeren.

Paprika app receptenoverzicht

Recepten organiseren

Heel fijn: de app biedt heel veel opties om recepten te organiseren. Ten eerste is het heel makkelijk om categorieën en subcategorieën aan te maken. Zo heb ik categorieën gemaakt voor bijvoorbeeld ontbijt, lunch, diner en snacks, en binnen diner heb ik bijvoorbeeld subcategorieën gemaakt voor vis, vlees en vega.

Daarnaast kun je makkelijk recepten vinden op naam, ingrediënt of bron. Zo kun je snel een salade vinden (naam), een recept waarmee je dat restje kip op kunt maken (ingrediënt) of dat lekkere toetje dat je laatst had opgeslagen van die ene kookwebsite (bron).

Recepten plannen

Dit werkt ook ideaal. Je zoekt een recept uit en voegt het toe aan je planning. Hierbij kies je of het een ontbijt, lunch, avondmaal of snack is en natuurlijk welke datum. Ook kun het je gemakkelijk invoeren als je iets eet wat geen recept is, bijvoorbeeld als je ‘s ochtends yoghurt met fruit eet. Deze recepten zie je dan overzichtelijk in een week- of maandoverzicht. Zelf vind ik een weekoverzicht het fijnst, omdat ik toch niet verder vooruit plan en zo kun je beter zien wat je wanneer wilt gaan eten. Bij de maandplanning valt dit een beetje weg omdat de hokjes kleiner zijn.

Een boodschappenlijst maken

Als je een recept aan je planning toevoegt, kun je het ook meteen aan een boodschappenlijst toevoegen. Wat ik zelf heel handig vind is dat niet meteen alle ingrediënten worden toegevoegd, maar dat je zelf kan uitvinken wat je bijvoorbeeld al in huis hebt. Als student kies er ook nog wel eens voor om wat “duurdere” dingen (bijvoorbeeld verse kruiden) achterwege te laten, die kan ik dan ook uitvinken.

Daarnaast kun je aan de boodschappenlijst zelf ook nog dingen toevoegen, zoals bijvoorbeeld snacks of de yoghurt die je net los in je planning hebt gezet. Paprika probeert de boodschappen vervolgens op categorie in te delen, wat hij volgens mij alleen goed doet bij Engelse namen. Wel kun je dit zelf aangeven en ik kan me voorstellen dat je na een paar weken de meestvoorkomende producten dan wel ingevuld hebt. Dit is handig omdat als je in de supermarkt staat, je meteen kunt zien wat je uit welk gangpad nodig hebt. Efficiënt boodschappen doen dus ;-).

Paprika app boodschappenlijst

Extra features

Daarnaast bevat de Paprika app nog heel veel andere handigheidjes, die ik zelf ook nog aan het ontdekken ben. Zo kun je bij een recept aangeven dat je bijvoorbeeld maar de helft of juist twee keer zoveel wil maken, en de hoeveelheid ingrediënten wordt meteen aangepast.

Ook kun je verschillende timers tegelijk zetten, handig als je bijvoorbeeld meerdere dingen aan het koken bent, of als je moet wachten tot een marinade ingetrokken is of tot je brood gerezen is. Als er in je recept tijden staan aangegeven, kun je die zelfs aanklikken en meteen een timer zetten.

En heel simpel maar wat ik zelf erg handig vind: terwijl je bezig bent kun je de stap van de bereidingswijze waar je mee bezig bent aanklikken, zodat je niet de hele tijd hoeft te zoeken waar je nu ook alweer was.

Verder kun je aangeven wat er allemaal in je voorraadkast staat en ook menu’s samenstellen (voor als je bijvoorbeeld een voor-, hoofd- en nagerecht gaat maken), maar deze twee opties heb ik nog niet uitgeprobeerd.

Paprika app recept

Het grootste voordeel en het grootste nadeel van de Paprika app

Het allerfijnst vind ik dat de app op al je apparaten werkt. Zo kun je recepten via je laptop opslaan, je tablet naast je leggen tijdens het koken en in de winkel via je smartphone de boodschappenlijst bekijken. Maar daarmee komt helaas ook het grootste nadeel: voor elk apparaat moet je de app opnieuw kopen. Dus zowel voor je Macbook/Windows, iPad/Android tablet en zelfs voor je iPhone/Android telefoon.

Voor computers kost de app 20 euro, voor tablets en smartphones beiden vijf euro. Als je de app op zowel je laptop, tablet als smartphone wil, betaal je dus maar liefst 30 (!) euro. Maar als je de apps eenmaal hebt werken ze vlekkeloos en synchroniseren ze snel.

Wat mij betreft is de app het wel waard. Of dat voor jou ook zo is, kan ik je natuurlijk niet vertellen. Maar als je vaak gebruik maakt van recepten op internet, graag vooruit plant wat je eet om zo voor de hele week boodschappen te doen en wel van plannen en georganiseerd zijn houdt, kan ik de app van harte aanraden. Als je echter elk dag om vijf uur in de supermarkt staat en pakt waar je op dat moment zin in hebt, dan zou ik niet in de Paprika app investeren.

Kijk voor meer informatie over de app op de website. Hier vind je ook de links naar de downloads voor alle verschillende apparaten.

Wil jij aan de slag met Paprika? In mijn e-cursus Structuur in Huis vind je ook een uitlegvideo over deze app.

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis checklist voor een haalbare planning)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS de checklist die je helpt om een haalbare planning te maken!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

21 gedachten over “Paprika app review: nooit meer moeilijk doen met losse recepten!”

  • Gebruik deze app nu enkele maanden. Ik vind het geweldig, je kunt geen vast basis-boodschappenlijst maken, als je die in een nieuwe lijst plaatst is de basis-lijst weer leeg. ik heb een recept gemaakt met daarin de wekelijkse basislijst en die kun je dan toevoegen aan een nieuwe wekelijkst.. Is het geld echt waard vind ik.

   Beantwoorden
   • Ik ben er ook nog steeds zo blij mee! Echt heel handig. En wat een goed idee om je wekelijkse basislijst in een recept te zetten en toe te voegen. Dat ga ik ook doen! Bedankt voor je reactie!

    Beantwoorden
 1. Wauw! Dat is handig! Ik loop altijd te kooien met boekje, papiertjes, mailtjes, notities en ga zo maar door. Vreemd dat het op meerdere apparaten opnieuw gekocht moet worden. Los van het geld, vind ik dat principieel not cool. Ik heb de iPhone 6 plus, daarmee kan ik me prima redden. Laat ik m’n iPad gewoon in de kast liggen. Paprika! (als in Eureka! ofzoiets)

  Beantwoorden
  • Ja de prijs is inderdaad jammer, een 6 plus is hiervoor wel ideaal ja! Ik zat inderdaad ook met dat ik recepten overal en nergens bewaarde, dus voor dat geld bespaar ik graag die uren zoekwerk :-)

   Beantwoorden
  • Oh dat doe ik ook wel eens ja! Vaak dan kijk ik even op mijn telefoon of er iets in de aanbieding waar ik toevallig zin in heb, vooral qua groente en fruit doe ik dat regelmatig.

   Beantwoorden
 2. Jammer dat ie wat prijzig is want denk dat het echt een succes zou kunnen zijn! Zullen weinig mensen zijn die hier echt zoveel geld aan uitgeven denk ik! Verder vind ik het echt een toffe app

  Beantwoorden
  • Ja dat is inderdaad wel echt een nadeel… Ben ook lang aan het zoeken geweest naar iets dat gratis was! Dit is toch wel de meest complete app die ik tot nu toe tegengekomen ben..

   Beantwoorden
  • Die app ziet er ook goed uit inderdaad! Maar heb nu natuurlijk deze al en ben toch wel heel blij met de planning en boodschappenlijstje functies. Maar als je daar geen behoefte aan hebt is dit een goedkoper alternatief!

   Beantwoorden
 3. Jammer dat de app zo duur is, anders had ik het misschien overwogen! Maar ik heb nu op mijn laptop een erg georganiseerde map met allerlei linkjes naar recepten staan, ook verdeeld over lunch, avondeten, etc, en dat werkt ook best goed :)

  Beantwoorden
 4. Het instellen van de ingrediënten per gangpad lukt wel via Android, maar hij onthoudt dit niet voor de toekomst. Het is dus niet waard om je tijd hierin te investeren op deze manier (enkel voor dat ingrediënt, die hoeveelheid, in de huidige boodschappenlijst), je moet dit dus opnieuw doen voor elke boodschappenlijst. Misschien is dit enkel iets dat lukt op mac/iOS. De vraag is nog of, als je de gangpaden per ingrediënt instelt op een mac, ze erna weergegeven worden op een android. Want met m’n mac computer ga ik natuurlijk geen boodschappen doen.

  Beantwoorden
 5. Ben even benieuwd, aangezien ik vaak boodschappen online bestel. Is het ook mogelijk de boodschappenlijst over te zetten naar de lijst van een van de grote landelijke supermarkten. Exporteren/importeren…..

  Beantwoorden
  • Hoi Doortje, goede vraag! Dat is helaas niet mogelijk, je kunt enkel de boodschappenlijst naar iemand e-mailen, ‘m afdrukken of exporteren naar de Herinneringen app (Mac of iPhone). Ik denk dat dat wellicht ook lastig is omdat in een recept niet altijd letterlijk de productnamen staan van hoe je het in de supermarkt koopt, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf eigenlijk nooit online boodschappen bestel, dus wellicht hebben de supermarkten daar iets handigs voor :-).

   Beantwoorden

Plaats een reactie