Sinds ik een iPhone heb (10+ jaar geleden) gebruik ik al de Apple Notities app. In de afgelopen 10 jaar heb ik ook véél andere notitie apps gebruikt en uitgeprobeerd, maar toch blijf ik ook altijd Apple Notes gebruiken. Benieuwd waarom? En wil je ook Apple Notities gebruiken (of er meer uithalen)? Ik deel mijn review, tips én favoriete functies!
Email etiquette: mijn tips voor goed én tijdbesparend e-mailen
Heb je een kantoorbaan, dan maakt e-mail onvermijdelijk deel uit van je werkdag. Terwijl het toch echt geen onderdeel van je functieomschrijving uitmaakt: je bent waarschijnlijk niet aangenomen om ‘e-mail te beantwoorden’. Maar je ontkomt er niet aan en misschien vraag je je af HOE je dat goed aanpakt. Wat is wel en niet gepast? In deze blog deel ik mijn email etiquette tips: hoe reageer je op een juiste (maar slimme) manier op emails? Want je hebt nog meer te doen dan e-mailen, toch?! ;-)
Notion app: mijn uitleg & review [bepaal of ‘t wat voor jou is!]
Toen ik met de Notion app begon, wist ik totaal niet wat ik ermee moest en snapte ik niet hoe het werkte. Nu weet ik dat wel (al zou ik mezelf nog steeds geen ‘specialist’ noemen), maar ik ben er niet de állergrootste fan van en ik zou het ook niet aan ie-de-reen en z’n moeder aanraden. In deze blog lees je wat Notion is en wat je ermee kan, mijn verhaal en mijn review van Notion, én wanneer ik Notion wel en niet aanraad – zodat jij kan bepalen of het voor jou interessant is!
Microsoft OneNote notities: een uitleg, mijn tips én een template
Je bureau ligt vol met post its en halfgevulde notitieboekjes met aantekeningen, en er staan tientallen Word en kladblok bestanden op je laptop die ‘Document1’ of ‘Meeting 6 juni’ heten met daarin allemaal 3 zinnen. Hoe fijn zou het zijn om al dit soort niet super concrete aantekeningen overzichtelijk op één plek te hebben? Dat kan als je notities maakt in Microsoft OneNote! In deze blog deel ik wat OneNote is, wat de voor- en nadelen zijn, en waarvoor het super handig is om te gebruiken. Zo kun je bepalen of het jou kan helpen om meer overzicht, rust en structuur in je werkdag aan te brengen!
Microsoft To Do app gebruiken? De voor- en nadelen en mijn tips
Microsoft To Do kan je helpen om overzicht te krijgen in alle taken die je nog moet doen op je werk. Voel jij je regelmatig compleet overweldigd door alle ballen die je in de lucht moet houden? Dan kan de Microsoft To Do app je misschien wel gaan helpen. Zeker als je al Microsoft Office 365 en Outlook op je werk gebruikt, want hier sluit Microsoft To Do goed op aan. In deze blog leg ik je uit wat je kan met Microsoft To Do, wanneer ik ’t je wel en niet zou aanraden én mijn tips voor hoe je To Do kan gaan gebruiken.
Hoe zorg je ervoor dat structuur niet voelt als “moeten”?
Vind je van jezelf dat je gestructureerder zou “moeten” zijn, maar lukt het niet? Wil jij graag meer structuur in je leven omdat je jezelf nu chaotisch en onrustig voelt, maar wil je dat éigenlijk ook helemaal niet, omdat aan de slag “moeten” met structuur vooral saai, moeilijk, niet leuk en niet vrij voelt? Dit is dit wat ik met je wil delen.
Foto’s op je telefoon opruimen & organiseren
Heb je tienduizenden foto’s op je telefoon en vraag je jezelf af waar je in hemelsnaam moet beginnen met deze opruimen en organiseren? Geen zorgen, ik deel een aantal praktische tips met je voor het opruimen & organiseren van de foto’s op je telefoon!
Boek review: Een nieuw begin van Tony Crabbe
Een paar maanden geleden las ik het boek Een nieuw begin van Tony Crabbe. Dit boek gaat over hoe je het beste kunt maken van de coronaperiode. Niet helemaal meer relevant een paar jaar ná de corona, maar tóch las ik het.