Evernote verandert: alternatieve (gratis) notitie apps

Evernote is een enorm handige app om notities in te maken. Ik vertel je wat je met de app allemaal kunt en waar ik hem voor gebruik.

Evernote heb ik regelmatig getipt als handige notitie app, waarvan veel functionaliteiten gratis zijn. Het is (was?!) een laagdrempelige app om snel notities in te kunnen maken, zodat je niet van alles een document hoeft te maken of je kladblok te openen (om het bestand vervolgens per ongeluk niet op te slaan…). MAAR. Evernote heeft eind 2023 een update gehad en beperkt hun gratis versie nu tot 50 notities. Dat is héél erg weinig als je regelmatig aantekeningen maakt! Ik deel daarom mijn advies en Evernote alternatieven voor als je twijfelt: moet ik een betaald abonnement bij Evernote nemen, of overstappen naar een andere app?

Lees verder

Verantwoording afleggen: dit is het en zo pas je het toe

Inbox zero op laptop met notitieboek

Verantwoording afleggen is één van de meest simpele (en misschien soms ook wel vervelende) manieren om gedaan te krijgen wat je wilt doen, maar toch is het gemakkelijk om deze strategie over het hoofd te zien. In deze blog deel ik wat ik bedoel met verantwoording afleggen, en wat mogelijke manieren zijn waarop je verantwoording kunt afleggen om zo te gedaan te krijgen wat je wilt doen.

Lees verder

De 3 belangrijkste stappen van structuur aanbrengen

Wil je beginnen met meer structuur aanbrengen? Dan zijn de onderstaande 3 stappen wat mij betreft het belangrijkste om mee te beginnen, op welk gebied in je leven dan ook. Of het nu gaat om je mailbox, documenten, planning of huis; en of je dit nou wilt doen voor werk of privé: dit is de basis. Dit zijn de 3 stappen waar ik bij zweer, waar ik 300% achter sta en die ik iedereen aanraad.

Lees verder

Digitaal archiveren: mijn tips + aan de slag in 5 stappen

Laptop waarop je kunt digitaal archiveren

Ik deel mijn tips voor het organiseren en digitaal archiveren van documenten! Digitaal archiveren is eigenlijk gewoon het slim ordenen en opslaan van al je digitale spullen, zodat je ze makkelijk terugvindt wanneer je ze nodig hebt. Ik deel 5 tips voor hoe je dit goed aanpakt en hier een blijvende gewoonte van maakt, en hoe je hier in 5 stappen mee aan de slag kunt gaan.

Lees verder