Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Een lifestyle als doel


Ik schrijf vaak over hoe belangrijk het is om dromen te hebben, doelen op te stellen en te gaan voor wat je wil. Maar wat nou als je zo’n doel behaald hebt? Je dromen waargemaakt hebt? Wat heb je dan nog om voor te leven? Het klinkt heel dramatisch, maar ergens zit er wel een waarheid in.

Geen eindstreep

Een goed doel is wat mij betreft dan ook eigenlijk geen doel. Tenminste, het is wel iets wat je kunt behalen, maar ideaal gezien niet iets dat voorbij gaat. Het kunnen leven van een bepaald beroep of misschien van je eigen bedrijf is voor mij een voorbeeld van een doel zonder eindstreep. Als je eenmaal dat bereikt hebt, kun je, als je je ervoor blijft inzetten, dat je hele leven blijven doen. Of in ieder geval heel wat jaren, tot je misschien weer behoefte hebt aan iets anders.

Concrete doelen

Het wordt vaak gezegd, en ik zeg het ook en sta er nog steeds achter, dat het belangrijk is om je doelen concreet te maken. Het beste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk de GOST methode die ik een tijdje terug uitlegde. Hierin schrijf je je doelen uit in kleine stappen die je moet behalen, om uiteindelijk dat doel te kunnen behalen. Maar je kunt nog zo goed plannen hoe je die baan gaat vinden, samen met je vriend een huis gaat kopen of eindelijk die wereldreis kunt betalen: eigenlijk begint het pas echt als je dat doel hebt behaald.

Je lifestyle als doel

Ik schreef het laatst ook al, het is niet verkeerd om ook te genieten van alles wat er nu gebeurt in je leven. Maar zou het niet mooi zijn als jouw ideale leven je doel is? Dus niet die ene geweldige baan vinden, maar op zo’n manier werken dat jij er heel gelukkig van wordt. Hoe of wat is voor iedereen anders. De een wordt waarschijnlijk blij van een vast ritme met een vast aantal uur waarin je voor een baas werkt, terwijl de ander geniet van onregelmatige diensten en onverwachte vrije uurtjes, en een derde liever helemaal niet voor een baas werkt maar juist als zelfstandige alle uren zelf wil indelen. En dan heb ik het alleen nog maar over uren. Waar of met wie je het liefste werkt, wat je het liefste doet… Voor iedereen is dat anders. Maar ook hoe je je vrije tijd indeelt, hoe je werk en vrije tijd combineert, aan welke hobby’s je de meeste tijd besteedt… Hoe zou jij dat ideaal gezien doen? Denk daar eens over na, maak daarvan je doel en ga op zoek naar een manier om dát te bereiken, net zo lang tot je merkt dat het niet meer bij je past. Want misschien lijken die flexibele uren je nu ideaal, maar werk je over tien jaar als moeder het liefst onder schooltijd. Je ideale lifestyle als doel dus.

Dus: hoe zou jij het liefst je leven indelen? Bedenk het, schrijf het op, praat erover met anderen en ga het waarmaken!

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Een lifestyle als doel”

 1. Bedankt voor dit inspirerende artikel. Ik probeer altijd maar doelen na te streven maar zodra ik het heb behaald ben ik al weer bezig met een nieuw doel, wordt je niet erg gelukkig van. Op deze manier kan je ook veel beter kijken naar wat je al wel hebt bereikt. Ik studeer bijvoorbeeld al zelfstandig en deel ik mijn eigen tijd in, dat is iets wat ik later ook graag zou doen.

  Beantwoorden
  • Ja precies! Ik denk dat je er wel gelukkig van word, maar dat dat maar tijdelijk is, terwijl dat niet is wanneer het iets “blijvends” is zeg maar. Terugkijken op wat je hebt bereikt is een goede toevoeging! Heel fijn dat je nu al dingen doet zoals je ze het liefste wil doen, geeft denk ik ook motivatie om alles te gaan doen zoals jij wil!

   Beantwoorden
 2. Je hebt weer helemaal gelijk! Op de lange termijn blijven genieten van het bereiken van je doelen is minstens zo belangrijk als het bereiken zelf.

  Beantwoorden
 3. Weer een inspirerend artikel waar ik echt een keer voor moet gaan zitten. Gaat nog best wel diep om te bedenken hoe jij wil dat je leven eruit moet zien. Maar zo heb je natuurlijk wel de touwtjes in eigen handen om het ook echt waar te maken.

  Beantwoorden
  • Ja dat is ook wel zo. Maar ik denk dat het wel loont om erover na te denken, in plaats van “go with the flow”. Als je niet weet wat je wil kun je het ook nooit bereiken!

   Beantwoorden
 4. Ik heb niet zoveel doelen meer, vond dat uiteindelijk maar uitputtend en ook teleurstellend omdat ik vanwege ziekte veel dromen op heb moeten geven, zoals mijn studie. Ik heb het er even bij gelaten en ben nu veel gelukkiger. Ik geniet van wat er wel is, nu. En houd mijn doelen klein en makkelijk te behalen, zoals een weekendje weg of lekker koken voor vrienden.

  Beantwoorden
 5. Jaaaaa precies dit! Ik heb een tijdje geleden een artikel geschreven over ambitieus zijn zonder doelen te stellen en dat is eigenlijk precies wat jij zegt: een leefstijl als doel. Iets wat er wel is en altijd blijft, elke dag streven naar een fijne en gelukkige dag maar tegelijkertijd ook geen druk of dat het lukt of niet. Lekker ‘hippie’, maar zien wat er op je pad gaat komen en open blijven staan vind ik het fijnste wat er is :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie