Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

8 redenen om te sporten


Sporten, de één leeft ervoor en de ander moet er niet aan denken. Wel denk ik dat iedereen zich er de laatste tijd steeds bewuster van is dat de hele dag op een stoel achter een computer zitten nou niet heel gezond is. En sporten om af te vallen is gelukkig ook steeds meer een achterhaalde gedachte. Sporten kun je namelijk om veel meer redenen doen!

Het is leuk!

Dat is natuurlijk de nummer 1 reden! Je vind het leuk om je alleen of met een team in het zweet te werken, om een prestatie te leveren of om even buiten te zijn.

Strakker lichaam

Ik ben nooit dik geweest en zal dat ook niet zo snel worden, maar als je af en toe op Instagram kijkt weet je inmiddels ook wel dat er een enorm verschil zit tussen een dun en een fit lichaam. Ik ben geen fan van vrouwelijke spierbundels maar er is niets mis met een strakke buik, toch? En bovendien, van een paar keer per week aan gewichten hangen word je echt niet zomaar een bodybuilder.

Sneller vet verbranden

Van het sporten op zich val je dan misschien niet of niet zo snel af, het kweken van spieren zorgt daar wel degelijk voor. Want hoe meer spieren, hoe meer deze verbranden. En hoe sneller de hamburgers dus uit je lichaam verdwenen zijn. Én hoe meer je moet eten, want als je meer spieren hebt, heeft je lichaam ook meer voedsel nodig.

Meer energie

Er zit een enorm verschil tussen moe zijn en moe zijn. Je kunt lusteloos zijn, geen energie en fut hebben om wat dan ook te doen, en je kunt moe zijn omdat je net jezelf voor de zoveelste keer hebt overtroffen in je sportieve prestaties. En van die laatste “moe zijn” krijg je ontzettend veel energie, want je hebt het toch maar mooi gedaan. 1-0 voor jou tegenover alle lusteloze bankhangers.

Meer zelfvertrouwen

Eerlijk is eerlijk: bijna niemand ziet dat perfecte bikinilichaam. Maar al zitten er vijf lagen overheen, wat voelt het goed om te weten dat je ondanks die reep Tony’s Chocolonely van gisteren nog best een oké buik of oké benen hebt én dat je wel mooi 3 minuten lang kan planken. Ha!

Happy en tevreden zijn

Tijdens het sporten maak je happy hormonen aan, en word je dus blij. Niet gek dus dat je sporten leuk vind en dat je er zelfvertrouwen van krijgt! Het is echt geen toeval als je na het sporten opeens heel vrolijk bent…

Meer discipline en doorzettingsvermogen

Sporten is niet alleen goed voor je lichaam en alle gedachten die daarbij en over plaatsvinden, maar ook voor jou als persoon. Want opeens kom je erachter dat je toch meer doorzettingsvermogen hebt dan je dacht. En dat als jij die 5 kilometer wil lopen / 50 kilo wil tillen / 15 kilometer wil longboarden, je dat gewoon kan!!!!1!!

Het gevoel daarna

I GOT THIS. Dat gevoel. Ik heb het gewoon geflikt. Die wedstrijd gewonnen, dat PR dik verbeterd of gewoon jezelf flink in het zweet gewerkt. Sporten geeft je altijd een goed gevoel en je hebt NOOIT spijt dat je het hebt gedaan (beste reden om van de bank af te komen trouwens, maar dat is weer een ander verhaal).

Met welke motivatie sport jij?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

4 gedachten over “8 redenen om te sporten”

  1. Ik vind het echt heerlijk om te sporten. Soms ben ik de deur niet uit te krijgen, maar als ik dan klaar ben wil ik nog wel een rondje! Ik vind het heerlijk en ontspannend, muziekje op en knallen maar

    Beantwoorden
  2. Ik sport nu sinds een aantal maanden minstens 1x in de week en merk inderdaad dat ik meer energie heb. Ik voel me er echt goed bij en miste het laatst ook echt toen de sportstudio wegens vakantie was gesloten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie