Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Recept: Zelfgemaakte granola


Mijn favoriete simpele en snelle ontbijtje van dit moment? Zonder twijfel Griekse yoghurt met fruit en granola. En die granola maak je heel simpel zelf! Dit is mijn recept voor granola.

Dit heb je nodig

  • 150g havermout
  • 120g walnoten (of andere noten)
  • 60g zaden en pitten (ik gebruik zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad en cacao nibs)
  • 50g kokos
  • 4el kaneel
  • 4el cacaopoeder
  • 4el ahornsiroop (of honing)
  • 3el vloeibare kokosolie (even in de magnetron)
  • 30g gedroogd fruit (bijv. rozijnen, abrikozen, pruimen of dadels)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng de droge ingrediënten, dus de havermout, noten, zaden & pitten, kokos, kaneel en cacaopoeder goed door elkaar. Doe nog even niets met het gedroogd fruit.
  3. Voeg de ahornsiroop en de kokosolie toe en meng opnieuw goed. Je krijgt nu als het goed is een plakkerige massa. Deze granola krijgt de structuur van muesli. Wil je dat het meer cruesliachtig wordt, voeg dat extra ahornsiroop toe.
  4. Leg dit mengsel op de bakplaat en zet in de oven voor 30 minuten. Schep ongeveer elke vijf minuten even door, zodat alles even bruin wordt.
  5. Snij ondertussen het gedroogde fruit in kleine stukjes (of gebruik een keukenmachine).
  6. Voeg na 15 minuten het gedroogde fruit toe en laat dat nu nog 15 minuten meebakken.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Als het helemaal afgekoeld is kun je het in een pot doen en morgenochtend door je ontbijtje gooien!

Waarmee ontbijt jij?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

18 gedachten over “Recept: Zelfgemaakte granola”

    • Herkenbaar hoor! Het voordeel hiervan is dat je op een luie middag of avond een hele lading kan bakken waar je weken mee vooruit kan ;-)

      Beantwoorden
  1. Ik maak de laatste tijd ook regelmatig granola; heerlijk! Dit recept lijkt me ook erg lekker en makkelijk. Ik ga mijn recept binnenkort eens delen.

    Beantwoorden
  2. Hmm.. Ik heb een aantal weken terug voor het eerst granola gemaakt! Zeker voor herhaling vatbaar. Mits ik de oven iets beter in de gaten houd, het was net iets te hard gegaan.

    Beantwoorden
  3. Oeehh ja, zelf granola maken is zo leuk om te doen en ’t wordt zo lekker! Veel lekkerder dan uit de winkel, vind ik. Ik denk dat ik het snel ook maar weer moet maken! Voorheen maakte ik het veel vaker. Op een gegeven moment maakte ik er geen granola meer van, maar brak ik het in grotere stukken en at ik het als tussendoortje, ook super lekker. Op mijn blog staat ook een recept, iets anders, dus dan vind ik het wel leuk om een ander recept te zien :).
    Mooie blog heb je! Ik ga je volgens op Bloglovin :).
    Liefs

    Beantwoorden
    • Oh dat is ook slim!! Ik maak ook af en toe havermoutkoekjes, maar die zijn bij mij binnen een dag allemaal op…. Oeps! Ik ga eens op je blog kijken :-)

      Beantwoorden

Plaats een reactie