Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Zo blijf je op vakantie actief


Misschien ga je wel op een enorm actieve vakantie, maar misschien is de planning ook wel om de hele dag aan het strand te liggen. Of ben je op roadtrip en heb je heel wat uren nodig om naar je slaapplek van vanavond te komen. Dit kun je op vakantie doen om toch actief te blijven!

Ochtendworkout

Sta elke ochtend op met je favoriete buikspieroefeningen, doe een korte workout of verbeter je plankingrecord. Meteen een feel good momentje in de ochtend én je voelt je toch net iets beter als je daarna overgaat op een ontbijt met croissants of chocoladebroodjes ;-).

Baantjes trekken

Als je op een zonvakantie bent dan is de kans groot dat je beschikking hebt over een zwembad. En dat kun je niet alleen als verkoeling gebruiken, maar ook om bezig te blijven. Trek baantjes en probeer je record elke dag te verbeteren! Of wat dacht je van je record onder water zwemmen of koprollen maken? Wie zei dat sporten niet leuk was? Bijkomend voordeel: in het water heb je niet zo’n last van de hitte!

Zitoefeningen

Ben je niet op zonvakantie maar op een roadtrip? Of zit je graag lang op het terras? Train jezelf met “zitoefeningen”. Bedacht voor op kantoor, maar werken ook prima op vakantie. Span bijvoorbeeld je billen of juist je buikspieren aan. Meer inspiratie vind je in no time op Google.

Rennend iets verkennen

Citytrip aan het maken? Of ligt de camping vlakbij leuke Italiaanse dorpjes? Maak je een stop in de buurt van een natuurpark? Verken de omgeving eens niet met de auto of te voet, maar trek je hardloopschoenen aan en ontdek zo de plaats op een andere manier! Let wel op met warmte, als het meer dan 30 graden wordt kun je dit het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend doen en nooit tussen 11.00 en 17.00.

Wandeling

Misschien is jouw idee van een vakantie: naar het een leuke plek rijden en daar het terras opduiken. Of: de hele dag aan het zwembad liggen en vooral niets doen. Pas je schema voor één keer aan, liefst wanneer er iets minder warm weer voorspeld wordt. Trek goede schoenen aan en maak eens een flinke wandeling. Niet te overdreven (je wilt de volgende dag nog kunnen lopen natuurlijk), maar een paar uur ben je zo verder. Ondertussen eet je natuurlijk een ijsje, dat dan weer wel.

Huur een fiets

Misschien niet het eerste waar je aan denkt zodra je op vakantie bent, maar wel heel leuk! Vooral in steden, waarin je anders vaak grote afstanden moet lopen of gebruik moet maken van bijvoorbeeld een metro, is de fiets een ideale optie. Je ziet enorm veel van de stad in relatief weinig tijd. Tegenwoordig hebben veel steden ook fietsstations, waarbij je je fiets ergens anders kan droppen dan waar je hem hebt gehaald. Zo kun je van hotspot naar hotspot met de fiets!

Ga kanoën/waterfietsen/suppen/waterskieën

Sporten is fun en zeker als het warm is en met water te maken heeft! Dus waarom zou je suppen niet eens uitproberen of je kanoskills verbeteren? En wat dacht je van een surf- of zeilles? Work that body ;-)

Blijf jij op vakantie actief of juist expres helemaal niet?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

4 gedachten over “Zo blijf je op vakantie actief”

 1. Wat een hoop fijne tips! Ik ga dit jaar op city trip en op wandelvakantie dus ik ben actief genoeg bezig, maar suppen lijkt me enorm leuk om een keertje te doen!

  Beantwoorden
 2. In beweging blijven op vakantie hoeft eigenlijk helemaal geen probleem te zijn. Ik lees hier genoeg tips, haha! Ik ben altijd actief op vakantie, anders word ik echt gek van het stilzitten. :’)

  Beantwoorden
  • Haha nee hoor! Ik ben juist heel goed in stilzitten (zeker als het heel warm is ;-) ) dus ik kan m’n eigen tips wel goed gebruiken :-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie