Hoi! Ik ben “Mevrouw Structuur”

Ik ben Linda Gommers en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Ik geloof in…

Zelf de controle pakken

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen leven, en je ervaart de meeste voldoening en haalt het meeste plezier uit je werk als je proactief je eigen doelen en prioriteiten bepaalt. Alleen kun je soms een steun in de rug gebruiken om die verantwoordelijkheid te pakken!

Werken op JOUW eigen manier

Er is geen perfecte manier om effectief te werken. Jouw werkwijze moet passen bij jou als persoon – dan word én blijf je enthousiast om ‘m ook echt te volgen. Ik bied geen stappenplannen met daarin hoe iets “moet”, maar wél concrete handvaten die je op je eigen manier kunt toepassen.

Jezelf continu blijven ontwikkelen

Verandering kan confronterend en moeilijk zijn, maar als alles altijd hetzelfde zou blijven, zou ‘t ook maar saai zijn. Juist jezelf uitdagen en blijven leren maakt én houdt je werk én leven boeiend!

Werken vanuit rust

Als het een rommeltje is in je omgeving, je mailbox en je agenda – dan is het vaak ook een rommeltje in je hoofd. Bij mij althans. Mevrouw Structuur staat dan ook voor werken vanuit rust – omdat de boel op orde is. (En omdat een mens rust nodig heeft.)

Plezier uit je werk (en leven) halen

Ik zie structuur creëren en zo effectief mogelijk werken als één groot en plezierig spel. Daarbij fouten maken en soms een terugval ervaren is alleen maar menselijk – en betekent niet dat je het “niet kan”. Structuur aanbrengen mag LEUK zijn – anders houd je het ook nooit vol.

Mijn verhaal

Ik HOU van overzicht en structuur. Altijd al gedaan. Misschien heeft het iets te maken met het feit dat mijn hoofd altijd HEEL VOL zit – en het eruit halen en structureren mij de rust geeft waar ik naar snak. Door structuur kan ik prioriteiten stellen en daardoor bepalen wat er écht belangrijk is, maar ook rust ervaren omdat ik kan vertrouwen op een systeem búiten mijn hoofd.

Daarnaast HOU ik van een uitdaging, doelen stellen en mezelf verbeteren. Daar komt mijn liefde voor productiviteit en persoonlijke ontwikkeling vandaan. Die uitte ik door bijna 10 jaar geleden een blog te starten, waarop ik over onder andere deze onderwerpen schreef. Alle kennis die ik las, luisterde, opdeed door ervaring en (in beperkte mate) opdeed tijdens mijn studie, deelde ik op die blog. De blog zorgde ervoor dat ik van bedrijven vragen kreeg over of ik ook workshops en trainingen gaf. Zo gezegd, zo gedaan. Van het één kwam het ander.

Inmiddels geef ik al 3+ jaar workshops over plannen, structuur en productiviteit aan bedrijven. Mijn e-cursussen zijn door 500+ deelnemers gevolgd.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om de controle te pakken over hun werkdag, zodat ze met rust en overzicht een positieve bijdrage kunnen leveren en plezier ervaren in hun werk!

Je kan Mevrouw Structuur o.a. vinden in de volgende media:

Ik ben op zeer deskundige wijze door Linda geholpen om mijn planningsprogramma Todoist in te richten. Zo heb ik weer overzicht over alle lopende projecten en daarbij horende taken. Het heeft mij inzicht gegeven hoe het programma Todoist in te richten op een manier waarop ik het totaaloverzicht behoud en taken beter op elkaar afgestemd in te plannen en te klaren.

– Ria Braaf-Fränkel, volgde een Todoist implementatie sessie op maat

De workshop heeft zeker het gewenste effect gehad! :D Taken gaan nu voor het hele team op 1 trello bord, alle gerelateerde info gaat netjes in het kaartje er bij. Dus verschillende bakjes waar informatie uit komt begint een stuk minder te worden. Daarnaast hopen we voor het einde van de maand een eigen product voor onze klanten te lanceren waardoor ze voortaan op 1 manier taken/informatie bij ons kunnen krijgen (met een koppeling naar trello voor ons intern).

– Jeroen Bulters, Nerd as a Service B.V., volgde een workshop productiviteit op maat

Wat ik ook nog leuk vind

Ik ben groot fan van de Verenigde Staten. Ik weet beter hoe de Amerikaanse politiek werkt dan de Nederlandse, kan alle staten bijna blind aanwijzen op de kaart en heb er 8x een bezoek mogen brengen. Het land en zijn cultuur, mensen, historie, steden en natuur fascineren me eindeloos.

Ik hou van puzzels, spelletjes en een pubquiz op z’n tijd. Ik daag mezelf en mijn kennis graag uit met van alles en nog wat en ben dan ook een groot fan van spelletjes. Ik ben mega fanatiek en kan best even balen als het niet gaat zoals ik had gewild. 

Ik ben niet vies van een boek en lees zo’n vijftig boeken per jaar. Mijn favoriete genres zijn romantische verhalen, biografieën/ waargebeurde verhalen en non-fictie/ zelfhulpboeken. Hier vind mijn favoriete non-fictieboeken!

Bovenaan mijn bucket list staat het lopen van een marathon. Vanaf mijn 6e heb ik tien jaar op atletiek gezeten, en met hardlopen ben ik – kleine pauzes daargelaten – nooit gestopt. Het is mijn uitlaatklep. In 2023 liep ik mijn eerste halve marathon.

Wil jij…

De controle pakken over je dag (op JOUW manier)

Jouw planning en organisatie vaardigheden verbeteren

Meer rust, overzicht én plezier ervaren in je werk

En mag ik jou daarbij helpen?

Ik kan je helpen op 3 manieren:

E-cursussen

In je eigen tijd en op je eigen tempo een e-cursus volgen om meer structuur aan te brengen op een specifiek gebied zoals je mailbox, planning, documenten of huis. Bekijk het aanbod of doe de quiz om te ontdekken welke cursus ik aanraad:

1-op-1 online Workshop

Samen met mij digitaal aan de slag om meer structuur aan te brengen in bijvoorbeeld je mailbox, planning of documenten. Ik adviseer je via videobellen en we bepalen samen een structuur en werkwijze die voor jou simpel, leuk en logisch is en die jou helpt om met rust en overzicht te werken.

Workshop op locatie

In een groep fysiek aan de slag met structuur aanbrengen in bijvoorbeeld je mailbox, planning of documenten. Dit kan op jouw werk zijn met een groep collega’s, of op een door mij geregelde locatie met een groep gelijkgestemden die ook structuur willen aanbrengen.

Alvast een voorproefje?

Doe de Structuur Struikelblok Quiz

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen: