Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Gossip Girl locaties in New York


Gossip Girl en New York, New York en Gossip Girl. Mijn favoriete serie en mijn favoriete stad, een prima combinatie dus! Gossip Girl speelt zich af in New York én is daar ook echt opgenomen. Oftewel, veel locaties kun je gewoon bezoeken of bekijken als je in New York bent. Ik laat je de Gossip Girl locaties in New York zien!

Grand Central Terminal

“Hey Upper-East siders, Gossip Girl here. And I have the biggest news ever.” Welke fan kent dit zinnetje niet? ;-) Het is hoe de serie begint, en waar het begint is op Grand Central Terminal, als Serena terugkomt in New York na een jaar boarding school.

Museum of the City of New York / Constance Billard & St. Judes

De buitenkant van dit museum stond in Gossip Girl bekend als de scholen Constance Billard en St Jude’s, waar Serena, Blair, Nate, Dan, Chuck en Jenny in de eerste seizoenen naartoe gingen.

Newyork11

The Met steps

Ga vooral even op de bovenste trede van de trappen van het Metropolitan Museum of Art zitten en voel je net zo’n queen als Blair! Fun fact: in de serie ligt dit tegenover de school, maar in het echt liggen de twee musea heel wat blokken uit elkaar.

Newyork12

The Palace

Dit is het hotel waar de familie Van Der Woodsen in seizoen 1 tijdelijk woont, en wat eigendom is van de familie Bass. Tijdens mijn trip door Amerika was ik hier en stond er een hele aardige portier bij het gebouw. Hij vroeg of ik Gossip Girl keek (ik was niet de enige die kwam kijken ;-) ) en liet meteen allemaal foto’s van het hotel aan de binnenkant zien, omdat het sinds de opnames helemaal verbouwd is binnen. Zoals het er toen uitzag kun je nu dus helaas niet meer zien!

Van Der Woodsen Penthouse

Het appartement van de familie Van Der Woodsen ligt in het Milan Condominium, dat volgens de serie in de Upper East Side ligt, maar in het echt net iets daaronder. Lily, Bart, Chuck, Serena, Eric, Jenny, Dan, Rufus en Ivy hebben hier tijdens de serie allemaal gewoond.

Newyork4

Humphrey loft

Een van de meest bekende locaties uit de serie is de loft van de familie Humphrey. Het exterieur ligt in Brooklyn, vlakbij de Manhattan Bridge. In de wijk DUMBO dus, en niet in Williamsburg zoals in de serie gezegd wordt. Neem trouwens wel even een foto mee als je hierheen gaat, want alle gebouwen lijken er op elkaar ;-).

Vlakbij het appartement kun je ook het mooie beeld zien waarbij het Empire State Building recht onder de pilaren van de Manhattan Bridge te zien is. En dat zag je weer in Gossip Girl in de aflevering dat Blair naar het Empire State Building moest om haar liefde aan Chuck te verklaren…

Newyork2

Hotel Empire

Het paradepaardje van Chuck Bass, zijn eigen hotel. Het speelt van seizoen 2 tot en met 6 een grote rol in de serie en zowel Chuck als Nate wonen er een lange tijd. Het hotel staat vlakbij Central Park en de grote rode letters kun je al vanaf Columbus Circle zien!

Newyork1

New York University

De universiteit waar Dan, Vanessa, Blair en Georgina naartoe gaan. Deze grote universiteit ligt in de buurt van Washington Square Park, waar de bekende triomfboog staat en Fifth Avenue begint.

Blair’s Appartement

Het appartement dat in Gossip Girl wordt gebruikt voor dat van Blair ligt op 1136 Fifth Avenue. Het ligt aan Central Park en is vorig jaar voor 35 miljoen dollar (!) verkocht.

Newyork5

Dylan’s Candy Bar

Vanessa en Dan kopen snoep bij Dylan’s Candy Bar, een winkel die sowieso de moeite waard is om heen te gaan omdat het één groot snoepparadijs is. Dan vertelt er tegen Vanessa dat Rufus en Lily waarschijnlijk samen een kind hebben.

Newyork3

Lincoln Center

De plek waar in seizoen 4, leraar Colin tegen Serena zegt dat hij geen les meer geeft aan Columbia, waardoor ze samen kunnen zijn, en waar Vanessa en Juliet aan Dean Ruther willen laten zien dat Serena al een tijdje iets met Colin heeft, zodat ze wordt geschorst van Columbia University.

Archibald Townhouse

Het huis waar Nate in het begin van de serie met zijn ouders woont ligt ook aan de Upper East Side, en wel op 4 E 74th Street. Ook kun je er het trappetje naar de kelder zien, waar Nate langs naar binnen ging met de problemen van zijn vader.

Central Park

Central Park komt regelmatig voor in Gossip Girl. Ik noem een aantal highlights!

Newyork8

Spoiler alert voor wie de serie nog niet helemaal heeft gezien ;-). In de laatste aflevering trouwen Blair en Chuck hier, op het Bethesda Terrace in Central Park. Ook is dit de plek waar Serena en Blair hun ruzie over Nate in seizoen 1 bijleggen.

Newyork6

The Pond is een vijver in Central Park waar Blair regelmatig gespot wordt om samen met Dorota de eenden eten te geven.

Newyork9

Bij het Alice in Wonderland beeld in Central Park spreekt Blair in seizoen 6 af met Sage en de andere nieuwe queens om hen ervan te overtuigen naar haar collectie te komen kijken. Tegenover dit beeld ligt het Conservatory Water, waar je met boten in kunt varen, en waar Damian samen met Jenny zijn bootje omwisselde voor een boot vol (drugs)geld.

Newyork7

Bij de Pulitzer Fountain naast Central Park hielden Blair en Serena samen een fotoshoot, toen ze niet beiden voor de lijn van Eleanor Waldorf model mochten staan in seizoen 1. In seizoen zes hangen de foto’s in Blair’s kantoor wanneer ze Waldorf Designs van haar overneemt.

Gossip Girl locaties in New York kaart

Mocht je binnenkort of ooit naar New York gaan, neem dan zeker deze Gossip Girl kaart met je mee!

Er zijn trouwens nog veeel meer locaties in New York die een rol speelden in Gossip Girl. Wat dacht je van de vele winkels en clubs? Het wat noordelijker gelegen Columbia University? Wil je écht alle plekken bekijken, dan loont het om op ontdekkingstocht te gaan op Google ;-).

Meer over New York

I love New York! In maart 2016 woonde ik er dan ook een maand. Wil je meer tips en verhalen over New York? Bekijk dan ook zeker deze blogposts:

Wat zijn jouw favoriete Gossip Girl locaties? Mis ik nog belangrijke hotspots?

Wil je deze Gossip Girl locaties bewaren? Pin dit artikel op Pinterest:

Gossipgirllocaties

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

24 gedachten over “Gossip Girl locaties in New York”

 1. Wat een gave blogpost! Zelf was ik een enorme fan van Gossip Girl, tot het einde van seizoen 3 en toen ben ik plotseling gestopt met kijken. Geen idee waarom, ik moet het binnenkort echt weer een keer gaan oppakken! Toch herken ik bijna elke locatie die je beschrijft.

  Beantwoorden
 2. Oh smelt. Smelt, smelt, smelt. Ik kijk de gehele serie nog een keer, en al deze plekjes komen me weer zo bekend voor. En ik ben zelf twee keer in NY geweest, en ik ben verliefd. Ik krijg hier echt NY-kriebels van. Echt een heel leuke post om te lezen -en te bekijken!-. Liefs, Stella.

  Beantwoorden
 3. Suuuupergave post! Ik ben echt een gossipgirl fan en heb de serie al 2 keer gekeken :) ah als ik ooit in New York ben sowieso alle plekken bij langs!

  Beantwoorden
  • Jaa ik ook! En zeker doen, als ik nog een keer ga (en dat ga ik sowieso haha) dan wil ik weer nieuwe plekken ontdekken! Er is zo veel te zien, te doen en te beleven!

   Beantwoorden
 4. Ben nu alle seizoenen weer terug aan het kijken op Netflix dus alles komt me bekend voor! Wil zelf nog steeds een keer naar NY en als ik ga ga ik deze hotspots zeker opzoeken :)

  Beantwoorden
 5. Stoere foto’s ook. En ik vind het altijd zo apart en goed hoe ze de locaties overtuigend over weten te brengen terwijl de school en the steps dus heel ver uit elkaar liggen en sommige gebouwen helemaal in een andere wijk. Lijkt me wel stoer om de locaties te bezoeken!

  Beantwoorden
  • Ja inderdaad! Eigenlijk echt bizar, New York is één grote filmset. Komt het niet in Gossip Girl voor dan wel in een andere film of serie. Dat maakt het heel apart om daar echt te zijn!

   Beantwoorden
 6. Wat grappig de Gossip Girl kaart en wat lijkt het me gek om al die plekken in het echt te zien! Als echte Gossip Girl fan vind ik dit zeker een leuk artikel!

  Beantwoorden
 7. New York is echt geweldig. Ik was er in 2010 en heb op de steps van de Met gezeten, geweldig voelde dat haha! Tijdens een wandeling door Brooklyn kwamen we het gebouw van de Humphreys tegen, hoewel we daar helemaal niet naar op zoek waren geweest, en volgens mij ook de buitenkant van de boetiek van Blairs moeder, al lijkt het me stug dat die in Brooklyn zou zitten. In Central Park zijn we ook geweest, alleen was het zesde seizoen toen nog niet uit dus de trouwlocatie heb ik gemist. Sowieso konden we niet daar in dat overdekte stukje komen, of we moeten ergens een rolstoelafrit hebben gemist.

  Beantwoorden
  • Oooh zo leuk! Ik weet zo niet waar die boetiek zit en of dat ‘m dan was, maar inderdaad zijn de meeste Upper East Side locaties wel echt in of in de buurt van de Upper East Side gefilmd. Het Bethesda Terrace is volgens mij inderdaad lastig met een rolstoel te bereiken, het kan denk ik wel, maar dan moet je helemaal om langs de paadjes die eromheen lopen. Niet echt handig!

   Beantwoorden

Plaats een reactie