Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Waarom het nieuwe jaar ideaal is om je leefstijl om te gooien


Wil jij graag (nog meer) gezond gaan leven? Minder ongezonde dingen eten en actiever zijn? Dit is waarom je daar volgend jaar meteen mee moet beginnen! Het aanbreken van een nieuw jaar is namelijk (wat mij betreft) een ideaal moment voor het omgooien van je leefstijl. Ik leg je uit waarom ik dat vind!

Een mentaal nieuw hoofdstuk

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij voelt de jaarwisseling toch meer alsof ik een hoofdstuk afsluit en een nieuw hoofdstuk begin dan een willekeurige donderdag in april. Met een nieuw jaar begint er iets nieuws. En als het dan toch nieuw is, waarom zou je dan niet meteen je leefstijl mee veranderen?

Makkelijk bijhouden

Eind januari ben je een maand bezig, in week 18 ben je achttien weken bezig, als het nieuwe jaar weer begint houd je het al een jaar vol. Beginnen op het moment dat de kalender ook opnieuw begint, maakt dingen nou eenmaal een stuk makkelijker en overzichtelijker om bij te houden. En dan heb ik het nog niet eens over alle leuke agenda’s waarin je je voortgang precies mooi vanaf het begin kunt bijhouden (en die nu allemaal afgeprijsd zijn!).

Je bent niet alleen

Met jou begint heel Nederland aan een nieuwe start vol met plannen en goede voornemens. Je staat dus niet alleen! Iemand anders vinden die met je meedoet en ook zijn of haar leefstijl omgooit zal waarschijnlijk nu ook makkelijker zijn dan op die willekeurige donderdag in april.

Afkicken na de feestdagen

Of het je nu gelukt is om gezond te doen of niet, ik gok dat je in de laatste paar weken van het jaar gemiddeld toch wat meer eet dan normaal. Misschien wat vaker buiten de deur, wat vetter, of gewoon meer. Om ervoor te zorgen dat dat allemaal geen gewoontes worden, kun je het beste zo snel mogelijk afkicken ;-). Op 1 januari is het klaar met de kerstkransjes, oliebollen en champagne!

Ben jij van plan om volgend jaar je leefstijl om te gooien en gezonder te gaan leven dan je nu doet?

Kun je wel wat tips gebruiken bij het omgooien van je leefstijl? Lees dan deze blogposts:

Leefstijl omgooien

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

4 gedachten over “Waarom het nieuwe jaar ideaal is om je leefstijl om te gooien”

  1. Mooi lijstje! Ik ben niet echt van plan om drastische veranderingen te gaan doorvoeren, maa wil wel kijken of ik mezelf een paar mooie nieuwe gewoontes kan aanleren.

    Beantwoorden
    • Ik denk ook het op die manier het beste gaat, gewoon steeds een paar kleine nieuwe dingen erbij in plaats van opeens alles 360 graden anders. Afhankelijk van waar je vandaan komt en je heen wil natuurlijk, maar als je niet dramatisch slecht leeft nu dan lijkt dat me het fijnst zeg maar!

      Beantwoorden

Plaats een reactie