Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Waarom het belangrijk is om jezelf te zijn en je passie te volgen


“Vertel eens wie je bent!” Een simpele zin, maar voor veel mensen lastig om te beantwoorden. Je bent niet de enige; ik kom vaak ook niet verder dan het opdreunen van naam, leeftijd, opleiding, werk en hobby’s. Maar eigenlijk ben je zoveel meer dan dat! Er zijn veel situaties waarin het handig is als jij weet wie je bent, dat uitstraalt en je helemaal jezelf kunt zijn. Want het is makkelijk om te zeggen dat je graag sport en leuke dingen doet met vrienden (ik betrap mezelf er ook maar al te vaak op), maar het is veel fijner voor zowel jezelf als de ander als je weet wie je bent, en niet wat je graag doet. Dit is wat het je brengt als jij weet wie je bent en dat laat zien!

Zelfvertrouwen

Als jij weet wie je bent en waar je voor staat, dan straal je dat uit. Als je niet bang bent om jezelf te zijn en je passie te volgen geeft dat alleen al een enorme boost aan je zelfvertrouwen. No shame in my game en just do it zijn vanaf nu je nieuwe motto’s dus!

Vertrouwen

Trouw zijn aan jezelf maakt je betrouwbaar. Als je erg zakelijk en perfectionistisch bent in je werk, is het logisch dat je je altijd netjes kleedt, je agenda op orde hebt, niet te laat komt en goed werk levert. Dat is duidelijk, past bij je en creëert vertrouwen. Als je daarentegen de ene dag claimt de creatieveling te zijn, de volgende dag in een zakenpak komt aanzetten en moeilijk gaat doen over kleine details, om je de volgende dag weer totaal anders te gedragen (of voor te doen), is dat onduidelijk. Mensen hebben graag dat dingen gaan zoals ze verwachten, en als jij aan die verwachting voldoet zullen ze je vertrouwen. As simple as that!

Waardering

Mensen merken het als jij zelfvertrouwen hebt, goed in je vel zit, voor je passie gaat en altijd duidelijk bent over jezelf. Je valt op juist doordat je gewoon jezelf bent en doet wat jij wil, jouw passie volgt. Dat leidt tot waardering en in sommige gevallen zelfs respect!

Succes

Als jij 100% jezelf bent en met volle overtuiging doet wat jij wilt op jouw manier, reken maar dat jouw doelen opeens een stuk haalbaarder zijn. En reken maar dat dat zelfvertrouwen, vertrouwen en die waardering daarin meespelen. Als jij gaat voor wat je wil en daarin duidelijk bent tegenover iedereen, is het opeens écht haalbaar. De quote van Henry Ford “whether you think you can, or you think you can’t, you’re right” is niet voor niets zo bekend!

Geld

Mooi meegenomen zijn de financiële voordelen. Als jou al het bovenstaande lukt, en je hebt die waardering en dat succes, maakt dat je stukken aantrekkelijker voor let’s say een potentiële werkgever of opdrachtgever. En iedereen kent de wet van vraag en aanbod… Hoe liever ze met jou willen werken, hoe meer ze bereid zijn om te betalen!

Meer over jezelf ontdekken doe je bijvoorbeeld door deze zes testjes te doen. Je passie vinden? Dat doe je door de stappen in dit artikel te volgen!

Ik ga hiermee aan de slag. Jij ook? 

Inspiratie voor dit artikel haalde ik uit het boek Het merk ik (affiliate link, zie mijn disclaimer).

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

20 gedachten over “Waarom het belangrijk is om jezelf te zijn en je passie te volgen”

  • Het blijft ook lastig! Ik vind dit soort dingen super interessant maar in de praktijk brengen is nog wel even een dingetje.. Ik ben wel van overtuigd dat het alleen maar goeds kan brengen!

   Beantwoorden
 1. Mooi om dit onderwerp eens aan te snijden. Ik vind het inderdaad ook best lastig om antwoord te geven op de simpele vraag die je hierboven als voorbeeld geeft. Lekker gemakkelijk ja, om te zeggen dat je graag met vrienden afspreekt, maar dat is natuurlijk echt niet alles…

  Beantwoorden
 2. Dit jaar ga ik studeren, dus ik ben er ook vrijwel zeker van dat ik die vraag wel een keertje krijg. Vaak antwoord ik ook iets vaags, want ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik mezelf zou moeten omschrijven.

  Beantwoorden
  • Ja, die kans zit er dik in ;-). Het is lastig hè, maar ik merk wel dat het voor mij juist tijdens mij studentenperiode een stuk duidelijker is geworden!

   Beantwoorden
 3. Hmm altijd een moeilijke vraag om antwoord op te geven. Maar ik vind het meer een introductievraag en ik heb altijd het idee dat mensen het meer stellen om een gesprek te beginnen en om gespreksstof te krijgen. Maar ik ben het helemaal mee eens met alles wat je schrijft! Als je zelfvertrouwen uitstraalt is het een stuk gemakkelijker :)

  Beantwoorden
  • Ja dat is ook wel weer zo, zeker als het een “oppervlakkige” ontmoeting is. Maar zeker als het belangrijk of fijn is als je jezelf kunt zijn, ik denk bijv. aan een sollicitatiegesprek of date, dat het van pas komt dat je weet wat jezelf zijn voor jou betekent zeg maar!

   Beantwoorden
 4. Ik snap wel dat mensen hier moeite mee hebben, vooral omdat je persoonlijkheid iets is wat ontzettend veelzijdig is en waar ook veel verandering en ontwikkeling in zit. Ik weet gelukkig meestal heel goed wie ik ben en ik merk dat me dat ook een heel goed gevoel geeft!

  Beantwoorden
  • Ja dat klopt! En je bent vaak toch geneigd om te doen wat anderen ook doen, terwijl dat niet altijd de beste optie is ;-). Maar fijn dat jij het zo goed weet!

   Beantwoorden

Plaats een reactie