Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Zelfhulp boeken om het nieuwe jaar goed te beginnen


2017 staat voor de deur! En misschien heb je voor volgend jaar wel het goede voornemen om nóg meer uit je leven te halen. Of om vaker zelfhulp boeken te lezen. Of misschien kun je wel wat leesinspiratie gebruiken in het algemeen. Daarom vind je in deze blog een hele hoop zelfhulp boeken. Leesvoer voor tijdens de kerstvakantie, of natuurlijk voor in 2017. Het zijn in ieder geval allemaal boeken die je kunnen helpen om jouw leven een beetje leuker of beter te maken.

Boeken om je ochtenden beter te maken

Een goede dag begint met een goede ochtend. Sta op tijd en leef die ochtend dan ook bewust. Dat is de gedachte achter zowel ‘The Miracle Morning’ als ‘What the most successful people do before breakfast’. Allebei aanraders. ‘The Miracle Morning’ is uitgebreider en bevat specifieke stappen die je kunt volgen om je dag goed te beginnen. Het is een motiverend boek, maar wel enigszins schreeuwerig. ‘What the most successful people do before breakfast’ is juist heel kort en daardoor wellicht minder motiverend, maar laat je ook meer vrij in hoe je je ochtend precies indeelt.

Lees mijn blogs over deze boeken

Bestel op Bol.com (links papier, rechts e-reader)

 

Boeken om de baas te worden over je leven

Met “de baas worden over je leven” bedoel ik: de dingen doen die je graag wilt doen en waar je gelukkig van wordt. ‘Nooit meer te druk’ is een erg uitgebreid boek met héél veel informatie over hoe je ervoor zorgt dat “drukte” niet meer in de weg staat van het doen wat jij wilt en het leven van je leven zoals jij dat wilt. ‘Girlboss’ vertelt het inspirerende verhaal van Sophia Amoruso, die zonder diploma’s het megasuccesvolle bedrijf Nasty Gal oprichtte, bomvol levens- en carrièrelessen. En het recent uitgebrachte ‘Master Your Mindset’ helpt je om je gedachten op zo’n manier in te zetten, dat jij je doelen gaat behalen en je mooiste leven kunt leiden.

Lees mijn blogs over deze boeken

Girlboss ben ik nog aan het lezen, hierover volgt wellicht later een artikel!

Bestel op Bol.com (links papier, rechts e-reader)

Boeken om meer overzicht te hebben in je leven

Twee dingen zijn voor mij belangrijk om rust en overzicht te creëren: (1) een opgeruimde omgeving, zowel fysiek als op mijn laptop, in mijn hoofd en ga zo maar door, en (2) een duidelijk beeld van wat er moet gebeuren. ‘Opgeruimd’ helpt je je fysieke omgeving eens écht grondig op te ruimen en vooral ook om spullen die je niet gebruikt en niet nodig hebt weg te doen. ‘Spark joy’ is het praktische vervolg op de theorieën in ‘Opgeruimd’. ‘Getting Things Done’ zorgt voor een opgeruimd hoofd. Deze planmethode helpt je namelijk om alle ideeën en gedachten die in je hoofd zitten, op te schrijven, te sorteren en om te buigen in een concrete planning. Dus je krijgt een opgeruimd hoofd én een beeld van wat er moet gebeuren.

Lees mijn blogs over deze boeken

Bestel op Bol.com (links papier, rechts e-reader)

 

Boeken om steeds een stukje gelukkiger te worden

Zowel ‘The Happiness Project’ als ’52 Small Changes for the Mind’ helpen je om je leven stap voor stap beter te maken. ‘The Happiness Project’ is in verhaalvorm geschreven en inspireert je om op papier te zetten wat jou gelukkig maakt. Dit doe je een jaar lang, met elke maand een ander thema en bijbehorende uitdagingen. Bij ’52 Small Changes for the Mind’ hoef je niet na te denken over wat jou gelukkig maakt, dat is namelijk al voor je uitgezocht. Op basis van onderzoek word aan jou elke week, 52 weken lang, één nieuwe uitdaging voorgeschoteld die jouw leven een beetje beter gaat maken.

Lees mijn blogs over deze boeken

Bestel op Bol.com (links papier, rechts e-reader)

 

Boeken om een week lang tot het uiterste te gaan

Over de Helweek is al veel geschreven, maar als je van een uitdaging houdt en je wilt ontdekken wat je allemaal kunt in één week als je er voor 200% voor gaat, dan is dit iets voor jou. Een week lang ‘helweek’. Met regels als ‘elke dag om 5 uur opstaan’ en ‘elke dag een uur sporten’ wordt dat geen makkelijke week, maar wel één die je niet snel vergeet. Naast een uitdaging, is het boek sowieso al heel motiverend geschreven. Het doet je nadenken over wat je doelen zijn én over hoeveel doorzettingsvermogen je hebt.

Lees mijn blogs over dit boek

Bestel op Bol.com

 

Boeken om gezonder te leven

Over gezond leven wordt veel geschreven en ik ben zéker geen pro op dit gebied. Maar ik vind het wel heel interessant en lees graag over wat er wel en niet goed voor je is. Daarom ook dat ik er af en toe informatieve boeken over lees en er verschillende gezonde kookboeken op mijn boekenplank staan. Bijvoorbeeld de ‘Power Food’ serie van Rens Kroes, waar ik vorig jaar een artikel over schreef. Inmiddels heb ik ook alweer even het nieuwste boek van Rens Kroes in mijn bezit: On The Go. Eigenlijk moet het artikel dus geüpdatet worden ;-).

Een aantal informatieve boeken die ik las zijn ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’, ‘The Truth About Food’ en ‘De Voedselzandloper’. Stuk voor stuk erg interessant, met heel veel informatie over gezond eten en leven. Uit dit soort boeken haal ik heel veel informatie en uiteindelijk besluit ik op basis van gevoel, het prijskaartje en de moeite die het kost, of ik een advies ook daadwerkelijk op ga volgen. Ik kan ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’ aanraden als je vrij blanco bent op het gebied van gezond eten maar wel graag veel nieuwe informatie wilt krijgen. ‘De Voedselzandloper’ gaat enorm de diepte in over je lichaam, dus daar moet je tijd en aandacht voor hebben, maar je kunt er wel veel van leren. ‘The Truth About Food’ is wat meer op losse onderzoeken gebaseerd en daardoor vind ik dit boek het minst praktisch van de drie.

Lees mijn blogs over deze boeken

Over de Voedselzandloper heb ik geen artikelen geschreven.

Bestel op Bol.com (links papier, rechts e-reader)

Van de Voedselzandloper, The Truth About Food en Power Food zijn geen e-books beschikbaar.

Ga jij een van deze zelfhulp boeken lezen? En heb jij voor mij nog andere boeken die je kunt aanraden?

Deze lijst met zelfhulp boeken bewaren voor later? Pin onderstaande afbeelding op Pinterest!

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

6 gedachten over “Zelfhulp boeken om het nieuwe jaar goed te beginnen”

 1. De voedselzandloper en powerfood heb ik allebei! Vooral in de voedselzandloper staan veel interessante dingen. Powerfood vind ik erg leuk om inspiratie uit op te doen qua recepten, heel leuk! Ik ben erg benieuwd naar the happiness project, getting shit done en girlboss. :)

  Beantwoorden
  • Ja dat vind ik ook. Het nadeel is dat er zo veel in staat dat je ‘m niet snel nog een keer doorleest. Die drie boeken die jij noemt zijn allemaal aanraders! Maar ook wel hele verschillende boeken. Girlboss is vooral ter inspiratie (vooral op carrièregebied) en GTD juist heel praktisch (over productiviteit). The Happiness Project zit daar een beetje tussenin en gaat echt over gelukkig zijn/worden.

   Beantwoorden
 2. Graag wil ik je het boek Ikigai aanraden :) Het heeft me enorm veel geleerd en daarbij was het erg interessant om te lezen over de leefwijze van de actieve 100+ mensen op een Japans eiland. Het boek leerde me dat ik voortaan de dingen één voor één moet doen. Dat ik ‘s morgens rustig moet beginnen, wat een gezonde maaltijd is en dat je moet leren genieten van kleine dingen.
  Ik zal een linkje achterlaten naar de recensie in het vakje.

  Beantwoorden
  • Wat leuk! Klinkt als een origineel boek, ik kende het nog niet. Het lijkt me wel interessant, ik ga ‘m even onthouden, bedankt voor de tip!

   Beantwoorden
 3. Leuke lijst! Ik ga komend jaar in ieder geval #Girlboss lezen en nog wat andere boeken die ik in mijn kast heb staan, waaronder Start where you are. Ik vind dit soort boeken heel fijn, maar ze moeten wel echt bij me passen qua inhoud.

  Beantwoorden
  • Oh die heb ik toevallig net uit! Moest er erg inkomen maar naar het einde toe staan er heel wat inspirerende dingen in. En Start where you are staat bij mij ook nog steeds in de kast. Iets met te mooi om erin te beginnen… ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie