Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek: The Miracle Morning


Onlangs las ik het boek The Miracle Morning van Hal Elrod. En dat gaat dus over de ideale ochtend. Inmiddels heb ik ook zo’n eerste “Miracle Morning” achter de rug. Tijd om te delen wat ik van het boek vond!

Over The Miracle Morning

The Miracle Morning is een methode om tijd te besteden aan jezelf en zo je doelen te behalen. Het idee is dat je vroeg opstaat en begint met een uur (of korter, of langer) persoonlijke ontwikkeling. Dit op basis van de gedachte dat je pas succesvol in iets kunt worden als je zelf als persoon ontwikkeld/succesvol bent. Het boek doet je niet alleen nadenken over je ochtendrituelen, maar ook over wat je nu eigenlijk wilt en hoe The Miracle Morning je kan helpen bij het bereiken van succes.

Wat ik van het boek vond

Het boek is vrij dun en dat vond ik uiteindelijk erg fijn, in iets meer dan een week heb ik hem volgens mij uitgelezen. Het kwam ook heel goed uit dat ik juist die week veel heb gereisd, onderweg pakte ik vaak mijn boek erbij en dan gaat het snel. Doordat het een dun boek is met korte hoofdstukken kun je wat mij betreft ook best doorheen komen als je niet van lezen houdt of er nooit tijd voor maakt.

Wel is The Miracle Morning erg Amerikaans. Daarmee bedoel ik dat het soms wat overdreven en aangedikt lijkt voor ons nuchtere Nederlanders. Ook staat het vol van de verwijzingen naar de website en community rondom het boek. Hier moet je doorheen kunnen lezen. Ik was zelf na een paar pagina’s gewend aan die Amerikaanse stijl en ik moet zeggen dat ik het ook wel motiverend vond werken, maar ik kan me ook voorstellen dat je het allemaal veel te overdreven vindt.

Het boek begint met een achtergrondverhaal over het leven van Hal, de schrijver, en de tegenslagen die hij heeft meegemaakt. Dit deel is het minst praktisch, maar het geeft je wel wat context over waarom hij dit bedacht heeft en doet wat hij doet. Daarna wordt het al snel praktisch en staat het vol met tips en ideeën over The Miracle Morning. Wat ik zelf heel fijn vond, is dat er een duidelijk kader wordt aangegeven, maar dat je dat wel heel vrij kunt invullen. Je kunt zelf kiezen hoe laat je het precies doet, hoe lang je precies over alles doet, hoe je alles invult en wat je er eventueel nog bij doet. Ook word je gemotiveerd om niet alleen je ochtend te verbeteren, maar meteen je hele leven.

Dat is namelijk de eigenlijke achterliggende gedachte van het boek: als je je dag maar goed begint, kun je alles bereiken wat je wilt. Je wordt uitgedaagd om na te denken over wat het is dat je wilt bereiken, waarom je überhaupt The Miracle Morning wilt gaan doen, maar ook over hoe je je doelen dan wilt bereiken. Hal noemt het je “Level 10 Success”. Door aan te geven waar je nu zit en wat voor jou “Level 10” is op verschillende aspecten, kun je gaan nadenken en aan de slag gaan met het bereiken van dat level. Dat is erg inspirerend! Naast het boek lezen raad ik je dan ook zeker aan om daarna de Fast-Start Kit van de website te downloaden en in te vullen. Het boek geeft je achtergrondinformatie en inspiratie, het Fast-Start Kit daagt je uit om ook echt aan de slag te gaan en na te denken over wat je ermee wilt bereiken.

Het lijkt me duidelijk dat ik erg enthousiast ben over het boek, en dat zegt wat aangezien ik mezelf absoluut geen ochtendmens noem en bovendien overal eerder 5 minuten te laat dan 5 minuten te vroeg kom. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, ik sta as we speak al twee dagen om 6 uur naast mijn bed, gewoon omdat het kon. Ik ben heel benieuwd of het iets is wat ik vol ga houden. Na 30 dagen zou het een gewoonte moeten zijn…

Klik hier om te lezen hoe mijn Miracle Morning eruit ziet!

Heb jij het boek The Miracle Morning gelezen en zo ja volg jij (nog steeds) deze Miracle Morning of niet?

Ben je benieuwd geworden naar het boek? Je kunt The Miracle Morning hier kopen via Bol.com:

Bewaren voor later? Pin dit bericht op Pinterest!

Boekthemiraclemorning3

(Deze blogpost bevat affiliate links, lees hier meer)

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

11 gedachten over “Boek: The Miracle Morning”

  • Ja ik ben enthousiast! Inmiddels al 4x achter de rug :-). Ik ben wel benieuwd hoe het gaat als ik het een keer oversla, als ik een feestje heb ga ik no way de volgende dag vroeg opstaan. Ik zal het zien dit weekend ;-).

   Beantwoorden
   • Haha, dan zou ik je ook wel voor gek verklaren als je dan om 6.00 naast je bed staat. ;-) Zelf ga ik doordeweeks ook vaak rond 6.00 uit bed. Althans, dan word ik wakker. In het weekend is dat vaak 8.00 en bij een feestje 9.00, om toch een beetje ritme te houden. :-)

    Beantwoorden
 1. Ik was nieuwsgierig na je eerste week report, maar elke ochtend starten met een uur persoonlijke ontwikkeling… dat is best veel ;-) Maar ergens ben ik nog steeds benieuwd haha!

  Beantwoorden
  • Ja maar dit kun je zelf kiezen hoor! Er staat ook een hoofdstuk in over hoe je het in 6 minuten kunt doen voor als je een keer haast hebt bijvoorbeeld. Ik doe er zelf iets langer over, maar dan heb ik wel meteen gesport en gelezen, twee dingen waar ik sowieso tijd aan wil besteden, en op deze manier ben ik er meteen “vanaf” zeg maar. Dus het lijkt lang maar ik vind het juist super snel gaan (tot nu toe dan ;-) )

   Beantwoorden
 2. Interessant! En super leuk om te lezen. Ik ben al een hele tijd nieuwsgierig en toen ik je reactie las op Style Remains moest ik toch even een kijkje gaan nemen bij je artikel(en) over het boek. Ik ga hem binnenkort bestellen!

  Beantwoorden
 3. Hoi Linda, Zit nu op mijn 10de MM. Geweldig, wat een verschil maakt dat zeg, echt life changing. Hoe ver ben jij? Doe je het uberhaupt nog?

  Leuke website trouwens, complimenten!

  Beantwoorden
  • Wat leuk! Ik vind het ook zo fijn. Ik vond het tijdens de feestdagen wat lastig (niet thuis zijn, lange avonden, etc.), maar nu ben ik het weer helemaal aan het oppakken! Alleen het aantal dagen bijhouden doe ik niet echt, ik gok dat ik er nu zo’n vijftien op heb zitten. Ik vind het nog lastig als ik ‘s avonds wat te doen heb, want een slaaptekort is ook niet alles. Hoe ga jij daarmee om?

   Beantwoorden

Plaats een reactie