Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek: The Happiness Project


The Happiness Project! Ik word blij van de titel alleen. Mijn interesse voor dit boek werd gewekt door de vrolijke kaft. Toen ik op de achterkant las waar het boek precies over ging, moest het mee naar huis. Dit vond ik van The Happiness Project!

Wat is The Happiness Project?

The Happiness Project is geschreven door Gretchen Rubin. In het boek neemt ze je mee op haar zoektocht naar happiness. Gretchen is niet vies van een beetje achtergrondonderzoek en ook niet van plannen en dus gaat ze heel geordend op zoek naar happiness. Een jaar lang kiest ze voor elke maand een thema en stelt ze enkele doelen binnen dat thema, die ze die maand (en de maanden erna) gaat naschreven. Ik las het boek in het Engels en dit staat op de achterkant:

“Gretchen Rubin had an epiphany one rainy afternoon in the unlikeliest of places: a city bus. “The days are long, but the years are short,” she realized. “Time is passing, and I’m not focusing enough on the things that really matter.” In that moment, she decided to dedicate a year to her happiness project.

In this lively and compelling account, Rubin chronicles her adventures during the twelve months she spent test-driving the wisdom of the ages, current scientific research, and lessons from popular culture about how to be happier. Among other things, she found that novelty and challenge are powerful sources of happiness; that money can help buy happiness, when spent wisely; that outer order contributes to inner clam; and that the very smallest of changes can make the biggest difference.”

Happiness project

Wat staat er in het boek?

In het boek neemt Gretchen je op een leuke manier mee in haar year of happiness. Het boek begint met een motiverende tekst voor jou, als lezer, om te starten met je eigen happiness project. Daarna vertelt ze wat er aan haar eigen project vooraf ging.

De rest van het boek is gevuld met verslagen van elke maand. Zo staat januari in het teken van vitality, met als doel om meer energie te krijgen. Hier gaat ze mee aan de slag door eerder te gaan slapen, meer te sporten, haar hele huis uit te ruimen, een vervelend klusje te doen wat ze allang heeft uitgesteld en door zich energieker te gedragen. En dit doet ze niet zonder reden, nee allemaal omdat onderzoek heeft aangetoond dat je daar beter van wordt.

Naast dat je op een leuke en inspirerende manier wordt meegenomen in Gretchen’s jaar, leer je dus ook het een en ander over waar mensen nu eigenlijk happy van worden en hoe je dat het best kunt naschreven. Naast vitaliteit behandelt ze thema’s als vriendschap, werk, vrije tijd en mindfulness.

In de laatste hoofdstukken van The Happiness Project vertelt Gretchen wat er happily ever after met haar gebeurde en hoe je aan de slag kan met je eigen happiness project. Het eindigt met handige tips rondom de verschillende thema’s die in het boek aan bod zijn gekomen.

Wat vond ik van het boek?

Ik vond het boek enorm inspirerend en leerzaam, maar ik ben dan ook iemand die zich wel met Gretchen kan identificeren en ook graag overal lijstjes, doelen en planningen voor bedenkt. Ik kan me voorstellen dat wanneer je zo niet in elkaar zit, je dit boek heel veel onzin en “te veel moeite” vindt.

Voor mij werkte The Happiness Project aanstekelijk en liet het me nog eens nadenken over waar ik nu eigenlijk happy van wordt en dat het helemaal niet egoïstisch is om dat na te streven. Ik kon me niet met alle thema’s identificeren (ouderschap? eeuwigheid?), maar daar stonden heel veel handige weetjes en veel inspiratie tegenover. Fijn boek dus!

Het boek is voor €7,49 op Bol.com verkrijgbaar.

Heb jij dit boek wel eens gelezen? Maak jij ook overal lijstjes voor of vind je dit te ver gaan?

Dit boek op je verlanglijst? Pin de blogpost op Pinterest:

Happiness project

Deze blog bevat affiliate links. Meer informatie

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

19 gedachten over “Boek: The Happiness Project”

  • Haha, goeie vraag! Wel qua inzicht in wat nou happy maakt, denk ik, omdat alles wat gezegd wordt goed onderbouwd en daarmee écht handig om te weten is. Maar eigenlijk zou je natuurlijk je eigen “happiness project” moeten beginnen ;-)

   Beantwoorden
 1. Klinkt als een leuk boek :) Zeker ook in deze tijd, nu de focus echt heel duidelijk ligt op het volgen van een opleiding en het blijven werken tot je 67e. Hoe combineer je zoveel dingen die móeten, met je focussen op dat waar je gelukkig van word?

  Beantwoorden
 2. Ik kende het boek nog helemaal niet, maar het spreekt me zo erg aan, dat ik ‘m denk ik zo ga bestellen, echt waar! (gelukkig valt 7,50 dan ook wel mee) Thanks voor de tip :)

  Beantwoorden
 3. Lijkt me super leuk en inspirerend! Mijn probleem is altijd alleen dat ik nooit consequent de discipline kan blijven opbrengen om nieuwe gewoontes vast te houden.. Weet dus niet helemaal of het echt iets voor mij is. Toch leuke tip!

  Beantwoorden
  • Ja dat is ook en in dit boek worden het op een gegeven moment wel héél veel dingen bij elkaar. Maar ze zeggen dat iets na 30 dagen een gewoonte wordt dus wie weet dat het daarom wel werkt ;-)

   Beantwoorden
 4. Ik vond ‘t echt ‘n tof boek. Heb er heel veel aan gehad en vond het vooral erg inspirerend en enthousiasmerend!
  Zeker een aanrader :-) Want het leest ook gewoon leuk weg, dat is ook wel fijn.

  Beantwoorden
  • Ah wat leuk om te horen dat je er ook zo enthousiast over bent! Het las inderdaad heel fijn omdat het wel gewoon als een “verhaal” geschreven is.

   Beantwoorden

Plaats een reactie