Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Een terugblik op 2016 + plannen voor 2017


Het is 2017!! Ik hoop dat je ontzettend mooie en gezellige feestdagen hebt gehad en dat je het nieuwe jaar op een toffe manier bent begonnen. Ik wens je dan ook alsnog een heel erg gelukkig nieuwjaar! In deze (enorm lange) blogpost blik ik terug op mijn 2016 én kijk ik vooruit naar dit jaar, 2017. Mijn hoogtepunten, mijn doelen en de populairste artikelen komen aan bod. Ook geef ik een hint over welk leuk project je zeer binnenkort op mijn blog zult zien. Oké, daar gaan we!

Mijn hoogtepunten van 2016

Ik wil graag beginnen met het op een rijtje zetten van mijn hoogtepunten van 2016. Want dat zijn er nogal wat!

Afstuderen

In januari studeerde ik af aan de universiteit en ging ik naar huis met een master Communicatie- en Informatiewetenschappen op zak. Het einde van mijn studententijd! Dat vond ik eigenlijk helemaal niet zo erg, ik was wel klaar met studeren en keek uit naar nieuwe uitdagingen. En die zijn er in 2016 ook zeker op mijn pad gekomen!

Een maand naar New York in m’n eentje

Zodra ik wist dat ik mijn diploma zou halen werd het waarmaken van mijn droom concreter: voor langere tijd naar New York gaan, alleen! Ik was al twee keer in New York geweest en het is mijn allerfavoriete stad. Mijn droom was dan ook om langer dan een “normale citytrip” in de stad te zijn. Ik had geen plannen om bijvoorbeeld een studie, stage of cursus te doen en uiteindelijk heb ik dan ook in maart 2016 een maand lang elke dag wat anders ontdekt in de Big Apple.

Ik schreef een artikel waarin ik terugblik op deze bijzondere maand. Vanuit daar kun je ook doorklikken naar de fotoverslagen van mijn reis!

Ontdekken wat ik wil

Ik wist voor 2016 begon al dat ik de voor mij juiste studierichting had gekozen, maar wat voor baan precies bij mij zou passen, wist ik nog niet. Na mijn afstuderen ben ik niet als een gek gaan solliciteren, deels omdat ik natuurlijk een reis naar New York op de planning had staan, maar deels ook omdat ik eerst voor mijzelf op een rijtje wilde zetten wat ik precies wilde. In New York en in de periode daarna heb ik dat ook voor mezelf op een rijtje kunnen zetten en ben ik op zoek gegaan naar een baan die daarbij paste. In het afgelopen jaar is het voor mij een stuk duidelijker geworden wat ik leuk vind en wat ik graag wil en daar ben ik heel blij mee! Zeker een hoogtepunt dus.

Bloggen over productiviteit

Vooral in het eerste half jaar van 2016 heb ik heel wat tijd gespendeerd aan mijn blog. Iets waar ik zelf nog altijd erg blij mee ben, is dat ik in april 2016 de keuze heb gemaakt om de focus van mijn blog op productiviteit te leggen. Daarvoor had mijn blog geen heel duidelijke focus, en dat wilde ik wel graag. Ik merkte dat ik graag schreef over onderwerpen die te maken hebben met plannen, productiviteit, gewoontes, doelen en ga zo maar door. Wat je daardoor nu niet vaak meer voorbij ziet komen zijn bijvoorbeeld recepten en blogs over reizen. Dingen die ik wel heel leuk vind, maar waar ik simpelweg niet graag genoeg over blog, en waarbij ik niet het gevoel dat ik veel toegevoegde waarde kan leveren voor jou, mijn lezer. Met productiviteit wel! Ik hoop dat jij dat ook zo ervaart. Mijn blog heeft in 2016 een mooie groei doormaakt en met name voor mijn e-maillijst hebben heel veel lezers zich ingeschreven (bijna 400 as we speak). Super tof!

Een full-time baan

Zoals ik hierboven al zei, ben ik nadat ik wist wat voor baan ik graag wilde, gaan solliciteren. Eigenlijk kwam ik vrij snel precies het bedrijf tegen waar ik naar op zoek was. Ik zag op dat moment niet echt een open vacature, maar besloot toch te solliciteren. Ondertussen solliciteerde ik ook op andere plekken maar dat ene bedrijf had toch wel mijn voorkeur. Ik was dan ook super blij dat ze op dat moment net op zoek wilden gaan naar twee nieuwe collega’s. Ik ben een paar keer langs geweest, solliciteerde op één van de twee vacatures en eind juni tekende ik het contract. Ik ben nu Junior Internet Marketing Consultant bij een heel leuk internetmarketingbureau. En daar ben ik nog steeds heel blij mee, want het bevalt super goed, is wat ik ervan verwacht had en ik heb het er erg naar mijn zin.

Op reis door de VS en Canada

Voordat ik in augustus met mijn baan zou starten, reisde ik in juli drie weken met mijn ouders en broertje door het zuidwesten van Canada en het noordwesten van Amerika. We kwamen in Vancouver, Seattle, bij Mount Rainier, in de prachtige parken Yellowstone, Banff en Jasper en nog veel meer. Zo indrukwekkend en mooi allemaal. Bekijk het een fotoverslag van deze onvergetelijke reis!

2017 beginnen in Kopenhagen

Kerst vierde ik gezellig thuis met familie, maar op derde Kerstdag vertrok ik met mijn vriend al vroeg op vakantie. Onze agenda’s matchen vaak niet, waardoor het alweer veel te lang geleden was dat we samen op vakantie gingen (langer dan een weekend). En nu ging het wel! We vertrokken met de auto naar Hamburg, bezochten ‘s middags/’s avonds de stad en reden de volgende ochtend door naar Kopenhagen. Daar waren we tot 1 januari. Het nieuwe jaar begon voor mij dus in Kopenhagen! Als dat geen goed begin is?!

Dat was dus mijn 2016! Een onvergetelijk jaar.

Mijn doelen van 2016

Begin vorig jaar deelde ik mijn doelen voor 2016. Vandaag is het tijd om terug te blikken: heb ik ze gehaald?

 1. Een maand naar New York City gaan: Dit is dubbel en dwars gelukt zoals je hierboven al kon lezen. A dream come true!
 2. Een halve marathon lopen: Dit is mij niet gelukt. Door al mijn reizen en andere hobby’s ben ik vooral afgelopen zomer minder fanatiek geweest, waardoor ik in september eigenlijk weer opnieuw begonnen ben met trainen. Maar ik heb toen wel een schema/planning gemaakt. Ik ga nu richting de 15 kilometer en de halve marathon kan ik als het goed is komend voorjaar lopen!
 3. Een boek schrijven: Nee, dit heb ik niet gedaan. Ik ben er in 2016 eigenlijk achter gekomen dat dit niet iets is wat ik écht wil, en dus heb ik het ook heel bewust niet gedaan.
 4. Mijn spullen opruimen volgens de Konmari methode: Ja, dit is zeker wel gelukt. Al mijn spullen zijn een stuk opgeruimder en meer georganiseerd dan begin vorig jaar. Alles heeft een plekje en dat is fijn. Wel wil ik in 2017 weer opnieuw de bezem door mijn spullen halen!
 5. Mijn blog verder laten groeien: Mijn blog is het afgelopen jaar zeker gegroeid! Ik ben met veel plezier aan de slag gegaan, heb meer focus gekregen op één onderwerp en dat resulteerde in meer bezoekers en volgers, en dat waardeer ik super erg. Dus DANKJEWEL!
 6. Een helweek doen: Ja, dit heb ik in mei gedaan! Op mijn blog deelde ik mijn plannen én achteraf hoe het ging. Het was een hele ervaring, maar ik heb voor nu geen plannen om het nog een keer te doen.
 7. Actiever worden op social media: Dit is ook wel gelukt vind ik. Ik heb Instagram aangemaakt voor mijn blog waar ik met vlagen heel fanatiek mee ben. Daarnaast ben ik ook heel enthousiast over Pinterest! Persoonlijk ben ik misschien wel minder actief geworden, bijvoorbeeld op Facebook kijk ik nog maar weinig. En dat is bewust, want ik las vooral veel onzin en voor ik het wist was ik dan een half uur verder. Dus dat zie ik ook als positief :-).
 8. 25 boeken lezen: Helaas is dit net niet gelukt. Ik las in 2016 namelijk 23 boeken. Toch is dat véél meer dan in de jaren ervoor, en dat komt vooral doordat ik in januari een e-reader aanschafte. Een van mijn beste aankopen van 2016! In 2017 wil ik dan ook zeker nóg meer gaan lezen.

Al met al was 2016 een heel goed jaar en ben ik super tevreden over wat ik allemaal gedaan heb!

De best bekeken artikelen van 2016

In eerste instantie wilde ik een artikel wijden aan welke blogposts in 2016 het meest populair waren, maar omdat ik dat al op een heleboel blogs voorbij zag komen was ik bang dat je daar nu al wel genoeg van had gezien. Daarom verwerk ik het hier in deze blogpost! Een top 10 van de populairste artikelen op Streets Ahead in 2016 (die ook in 2016 gepubliceerd zijn). Kijk mee!

10 – Planmethode: werk met een 3-taken-lijst

9 – Dingen die je (naast werk) op je cv kunt zetten

8 – Weekplanning maken: waarom en hoe doe je het

7 – Een fijne ochtendroutine met deze 12 tips

6 – Minicursus: van losse to do lijsten een overzichtelijke planning maken

5 – Zo begin je met een Happiness Project

4 – Ik introduceer: de Life Improvement Tag!

3 – Hoe ik de Hema desk planner gebruik

2 – Recept: Gezonde carrot cake repen

1 – Bullet journal methode: wat is het en hoe begin je ermee?

Mijn doelen voor 2017

Ook in 2017 stel ik weer een aantal doelen voor mezelf die ik graag wil bereiken. Dit zijn dingen waar ik dit jaar mee aan de slag wil gaan/wil doen:

 1. Een halve marathon lopen: Dit blijft op mijn lijst staan vanuit 2016. Daarnaast wil ik gewoon het hele jaar fanatiek blijven, of ik nu al wel of niet die halve heb gelopen.
 2. 30 boeken lezen: Ook al heb ik vorig jaar niet mijn doel van 25 boeken gehaald, ik leg de lat voor 2017 nóg wat hoger. Ik lees graag en wil er tijd voor maken!
 3. Naar New York gaan in de herfst: Ik zou het liefst vandaag nog terug op het vliegtuig stappen naar New York. En dus wil ik dat dit jaar ook heel graag doen! Ik zou de stad graag eens in de herfst bezoeken en ik hoop dat dit in 2017 mogelijk is.
 4. Ervaring opdoen en groeien in mijn werk: ik ben heel enthousiast over mijn baan en heb het afgelopen half jaar ook al superveel geleerd en gedaan. Dit wil ik in 2017 graag zo voortzetten!
 5. Actief blijven bloggen: ik zie het ook als een doel om in 2017 weer een heleboel leuke content te delen die jou hopelijk helpt. Hier op de blog, in de mail, op social media… Ik hoop dat mijn blogje ook in 2017 weer een groter succes wordt :-).
 6. 30 Day Challenges doen + 52 Small Changes maken: Op dit doel kom ik hieronder even terug!

30 day challenges + 52 small changes in 2017

Ik wil in 2017 met twee uitdagingen aan de slag gaan. Ik wil namelijk elke maand een 30 Day Challenge voltooien én elke week één Small Change doorvoeren.

30 Day Challenges

Een 30 day challenge betekent simpelweg dat je iets 30 dagen achter elkaar doet, omdat vaak wordt gezegd dat iets na 30 dagen een gewoonte wordt (dat is natuurlijk niet per se zo, maar het idee is wel mooi). Mijn insteek is daarbij alleen niet om mezelf een nieuwe gewoonte aan te leren, maar om tijdens een bepaalde maand in 2017 meer aandacht te besteden aan iets wat ik leuk of belangrijk vind, maar waar ik normaal niet zo veel tijd voor maak. Zo heb ik voor januari als 30 day challenge voor mezelf bedacht dat ik elke dag 30 minuten wil schrijven. Andere ideeën die ik al heb zijn bijvoorbeeld om elke dag 30 minuten te lezen, of elke dag 15 minuten op te ruimen, of elke dag te sporten. Vlak voor er een nieuwe maand begint zal ik steeds beslissen wat de volgende uitdaging wordt!

52 Small Changes

Afgelopen zomer schreef ik een enthousiaste blogpost over het boek 52 Small Changes for the Mind. Dit is een boek met daarin 52 kleine veranderingen. Het idee is dat je er elke week één doorvoert, zodat je na 52 weken je leven een heel stuk verbeterd hebt. Ik was hier in het voorjaar al mee begonnen, maar ben toen ook weer gestopt. De start van het nieuwe jaar leek me het ideale moment om dit weer op te pakken. Hierbij wil ik dat de 52 veranderingen ook echt gewoontes worden. Dat klinkt heftig, maar valt allemaal wel mee. Het gaat soms om hele kleine dingen, zoals muziek luisteren, en soms om dingen die ik toch al doe, zoals het maken van lijstjes. Dat zal me wat adempauze geven ;-). Ik ben in ieder geval enthousiast aan de slag gegaan met de verandering van week 1: beginnen met een journal. Daar wil ik dan ook meteen in bijhouden hoe het gaat met alle veranderingen!

Een nieuw project

Een paar weken terug bedacht ik een heel tof idee voor een project waar (denk ik hè) heel veel lezers iets aan kunnen hebben. De afgelopen weken was ik even offline dankzij vakanties en natuurlijk de feestdagen, maar ik ga vanaf nu hard aan de slag, zodat ik je zo snel mogelijk meer kan vertellen over dit nieuwe project! Het is in ieder geval iets waar je je gratis voor in kunt gaan schrijven, het is online en als alles volgens planning verloopt, vindt het plaats in februari. Ik ben er in ieder geval al super enthousiast over en ik hoop jij ook als ik je er meer over vertel!

Zo, dat was de enorm lange update! Ik ben heel benieuwd: hoe kijk jij terug op 2016? Heb je al doelen gesteld voor het komende jaar?

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

6 gedachten over “Een terugblik op 2016 + plannen voor 2017”

 1. Wat heb jij een topjaar achter de rug! Heel goed om te zien dat je zo ambitieus bent en doelen voor jezelf stelt. Dertig boeken, wat veel zeg! Ik ben al blij als ik er 3-4 uitlees in een jaar, maar dat wil ik eigenlijk ook iets opschroeven. Was je wel eens eerder in Kopenhagen geweest? Ben benieuwd wat je ervan vond, ik zou er graag nog eens naartoe gaan! Liefs, Lauriëtte

  Beantwoorden
  • Ja niet normaal eigenlijk hè! Bizar wat er in 1 jaar allemaal is gebeurd. En haha ja ik vind 30 ook best ambitieus van mezelf, maar vind dat ik er vaker tijd voor vrij moet maken (nu lees ik vaak even tussendoor) en hoop dat dat beter lukt met dit doel in m’n achterhoofd ;-). Nee ik was nog nooit in Kopenhagen geweest! Maar ik vond het wel een hele mooie stad. We waren er drie volle dagen en dat vonden m’n vriend en ik wel genoeg, maar het is wel een aanrader! Heel gezellig met die gekleurde huisjes en ouderwetse (in de positieve zin) gebouwen. En fietsen daar vonden we erg leuk! Wel is het helaas een mega dure stad, maar dat heb je met de Scandinavische landen overal denk ik..

   Beantwoorden
 2. Wat een geweldig jaar was 2016 voor jou, lijkt me heerlijk ook, al dat reizen.
  Ik heb in 2016 het dansen herontdekt en dan wel met rolstoel. Daar hoop ik in 2017 me nog meer in te kunnen ontwikkelen. En mijn werk, daar moet echt iets veranderen, maar voorlopig blijft dat nog even vaag hoe of wat.

  Beantwoorden
  • Ja het was een topjaar! Wat fijn voor jou dat je kunt dansen mét rolstoel :-) Een verandering qua werk is een mooi doel voor dit jaar als je het nu niet goed vindt gaan. Succes ermee in ieder geval!

   Beantwoorden
 3. Wat een mooie voornemens voor dit jaar en wat heb je vorig jaar ook veel gaafs gedaan zeg! Wauw! Hoop dat dit jaar net zoveel moois met zich mee brengt :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie