Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Mijn Miracle Morning


Ongeveer twee weken geleden deelde ik een blogpost over het boek The Miracle Morning. Ik vertelde dat ik erg enthousiast was over het boek en dat ik het ook ging toepassen. Vandaag vertel ik hoe dat laatste me vergaat! Wat doe ik tijdens mijn Miracle Morning?

Wat ik doe

Het idee van The Miracle Morning is dat je heel vroeg opstaat en begint met een stukje “persoonlijke ontwikkeling”. Als je het boek niet kent en mijn vorige blogpost hierover niet hebt gelezen, raad ik je aan om dat toch te doen om zo een beeld te krijgen van wat precies de bedoeling is. Wil je een beter beeld krijgen van wat persoonlijke ontwikkeling is en hoe je dit kunt doen, lees dan dit artikel. In ieder geval, 6 uur vind ik wel vroeg en dus zet ik mijn wekker op die tijd. Hoe ik dan uit bed kom en wakker word? Als eerste dwing ik mezelf om uit bed te komen. De gouden tip die in het boek stond is om daarna meteen je tanden te poetsen en dat werkt voor mij inderdaad echt heel goed. Ik ben altijd een beetje duf als ik opsta, en van tanden poetsen word je wakker terwijl het eigenlijk geen moeite kost. Daarna drink ik water en kleed ik me aan.

The Miracle Morning draait om zes S.A.V.E.R.S.: Silence, Affirmations, Visualization, Exercise, Reading en Scribing. Simpel uitgelegd staat dit voor: stil zijn of mediteren, je eigen “mantra” doorlezen, visualiseren wat je wil bereiken, sporten, lezen en schrijven. In een iets andere volgorde doe ik dit ook allemaal tijdens mijn Miracle Morning.

Ik luister eerst vijf minuten naar een meditatieapp en daarna lees ik een bestandje door wat ik op basis van het boek heb opgesteld over wat ik belangrijk vindt en waar ik tijd aan wil besteden. Vervolgens visualiseer ik voor mezelf hoe het eruit zou zien als ik iets bereik wat ik wil bereiken/als ik iets doe wat daaraan bijdraagt, of gewoon hoe mijn dag vandaag eruit zal gaan zien en wat ik ga doen. Dit vind ik zelf nog het lastigste omdat het zo “vaag” is, maar ik denk wel dat dit op lange termijn helpt om een goed beeld te krijgen van wat je wil. Hierna schrijf ik op in een notitieboekje wat mij de vorige dag blij maakte. Deze vier dingen duren samen ongeveer 20 minuten.

Hierna ga ik sporten. Mijn plan was om hardlopen en thuis fitness (met de Nike Training Club app) af te wisselen met yoga, via YouTube video’s. Dit heb ik ongeveer een week gedaan en toen rende ik een avond iets te enthousiast naar de bushalte waardoor mijn enkel zwikte of iets dergelijks. Die week daarna heb ik daarom steeds ‘s ochtends een kort rondje gewandeld. Inmiddels ben ik weer bezig met de andere dingen op te pakken want die vind ik toch leuker en fijner om te doen dan wandelen. Yoga heb ik nu een paar keer gedaan en dat vond ik best leuk. Het is zowel een soort van rustgevend als dat ik opeens toch weer andere spieren moet gebruiken dan ik met hardlopen en in de sportschool doe.

Daarna douche ik en vervolgens pak ik een boek erbij en lees ik ongeveer een kwartier. Ik merk dat ik nu veel meer lees dan eerst en dat is heel leuk. Het boek “Opgeruimd” heb ik al uit en nu ben ik bezig in “Schrijven kreng”, vol schrijftips en schrijfinspiratie (gefocust op fictie). Allebei interessante en inspirerende boeken! Als ik uitgelezen ben ontbijt ik en begin ik mijn dag. Met dit alles ben ik ongeveer 2 uur bezig, dus om 8 uur begint mijn dag, maar dan heb ik dus wel al gesport, gedoucht en ontbeten!

Wanneer ik het doe

Het idee is dat je The Miracle Morning op elke doordeweekse dag doet, en in het weekend heb je ‘vrij’. Met als kanttekening dat veel mensen het zo fijn vonden dat ze het ook in het weekend zijn gaan doen. Klinkt goed, maar in de praktijk is het best lastig. Want als ik een feestje heb of ga stappen, ga ik de volgende ochtend niet om 6 uur opstaan. Hetzelfde geldt als ik bijvoorbeeld niet thuis slaap. Dus heb ik besloten dat ik na zulke dagen “weekend” heb. Uiteindelijk volg ik mijn Miracle Morning nu denk ik zo’n 4-5 keer per week.

Wat mijn Miracle Morning me brengt

Maar wat heb je daar dan aan, vraag je jezelf nu misschien af. Ten eerste begin je op deze manier de dag rustig en niet gehaast en tik je meteen al een aantal dingen af die je misschien normaal altijd vooruitschuift, tenminste ik doe dat vaak met sporten. Het is eigenlijk een soort routine, met als voordeel dat je aan deze dingen elke dag tijd besteed.

Ten tweede is het voor mij fijn dat ik zo ritme in mijn dagen breng. Ik heb een reden om altijd vroeg op te staan. Wanneer ik niet naar school of werk hoefde was ik altijd geneigd om wat langer in bed te blijven liggen, terwijl ik juist ‘s ochtends productief ben. Heel onlogisch eigenlijk! Door vroeg op te staan krijg ik meer gedaan op een dag.

Verder besteed ik op deze manier best wat tijd aan mezelf en mijn eigen ontwikkeling en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Ik ben snel geneigd om dingen te doen zonder echte reden, maar gewoon omdat ik bedacht had ze te doen. Vooral met die vier eerste dingen krijg ik op een rijtje wat ik belangrijk vind en dat ik daar tijd aan zou moeten besteden. Je raakt meer gefocust op jou en je eigen doelen.

Conclusie

Al met al vind ik mijn Miracle Morning een hele fijne manier om de dag te beginnen en ritme in mijn dag te hebben. Nu met de feestdagen slaap ik ook gewoon uit hoor, maar daarna wil ik het weer beter oppakken, eerder naar bed gaan en mijn ritme nog verder verbeteren. Tegen die tijd geef ik daar wel weer een update over als jullie dat leuk vinden!

Volg jij The Miracle Morning of heb je een ander ritme wat je ‘s ochtends altijd aanhoudt?

Mijn Miracle Morning

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

19 gedachten over “Mijn Miracle Morning”

 1. Leuk om te lezen! Zelf heb ik al wel een beginnetje gemaakt met het boek, maar nog niet echt toegepast. Klinkt wel alsof het bij me zou passen.

  Beantwoorden
 2. Klinkt ontzettend fijn! Ik heb door mijn ziekte veel slaap nodig, waardoor extra vroeg opstaan niet mogelijk is. Ik ga altijd al op tijd naar bed (rond 21.00) en sta doordeweeks om 08.00 op. Dat ritme vind het echt ontzettend fijn, in het weekend hou ik me soms wel aan dit ritme soms niet.

  Beantwoorden
  • Ah ja dan is het niet echt haalbaar… Dan is het ook beter om gewoon je rust te nemen! Maar dat ritme is inderdaad het belangrijkste, en als je wil zou je bijvoorbeeld (een deel van) de dingen die ik noem op elk tijdstip kunnen doen natuurlijk.

   Beantwoorden
  • Ik wil ruilen! Haha nee bij mij gaat het ook best goed. Het gaat ook niet alleen om het opstaan, maar meer omdat je hierbij tijd maakt voor persoonlijke ontwikkeling en dingen die goed voor je zijn, wat je waarschijnlijk midden op een dag niet doet omdat het altijd andere dingen belangrijker lijken. Tenminste zo staat het in het boek en dat herken ik wel bij mezelf haha ;-)

   Beantwoorden
 3. Leuk om te lezen hoe je dit toepast. En wauw, respect voor je discipline! Ben benieuwd naar een update in het nieuwe jaar. Ik wil het zeker eens proberen, alleen… mijn wekker gaat vaak al om 6.15, haha. En nog eerder gaat me iets te ver ;-) Wie weet eens proberen op vrije dagen.

  Beantwoorden
  • Haha ja dat kan ik me voorstellen! En grappig dat je zegt ‘discipline’, want het voelt niet echt alsof moeite moet doen om het ‘vol te houden’. Leuk om te merken :-) Maar dat komt misschien doordat er ook random dagen tussen zit waarbij het niet uitkomt om dit te doen (zeker nu met de feestdagen), en 6.00 is natuurlijk ook weer niet ZO mega super vroeg, ik moest inderdaad ook wel eens op dit tijdstip opstaan om naar school of stage te gaan.

   Beantwoorden
 4. Het klinkt als een goede start van de dag. Ik zie alleen niet voor me hoe je die Tijd moet vinden. Om half 8 moet ik de deur uit zijn voor mijn werk en voor die tijd moet ik ook nog mijn dochtertje (7maanden) voeden. Dan zou ik om 5 uur op moeten staan. Lijkt me niet heel erg haalbaar:) Ben wel benieuwd of er mensen met jonge kids zijn die dit voor elkaar krijgen.

  Beantwoorden
  • Ha Eveline, dan is het inderdaad nodig om vroeg op te staan! Ik heb zelf geen kinderen maar ik sta wel graag op tijd om op voldoende tijd voor mezelf te hebben in de ochtend en dan ga ik liefst ook wat eerder slapen. Momenteel volg ik niet meer de Miracle Morning maar slechts onderdelen ervan waardoor ik niet enorm lang bezig ben :-)

   Beantwoorden
 5. Het klonk voor mij altijd erg magisch en ook best aantrekkelijk. Maar ik weet onderhand van mezelf, dat ik echt geen ochtendmens ben! Ik ben er, op mijn 69ste, onderhand wel achter dat ik een typisch avond-, misschien zelfs wel nachtmens ben. In die late uren leef ik op, werkt mijn fantasie het best, krijg ik de meeste ideeën, ben ik productiever, gaan dingen waarmee ik in de ochtend eindeloos bezig zou zijn, me in de avond veel gemakkelijker af. Dus…geef mij maar een ‘miracle evening’! (En zo plan ik mijn uren en dagen ook in, hoor).

  Beantwoorden
  • Hoi Annemarie, bedankt voor je reactie! Zéééker heel goed om dit inzicht over jezelf te hebben. Sommigen zijn nou eenmaal ochtendmensen en anderen avondmensen. Ik moet zeggen dat ik het momenteel ook niet meer volg en mijn dag iets later begin om precies deze reden :).

   Beantwoorden

Plaats een reactie