Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek: Master Your Mindset (inclusief 8 inspirerende quotes!)


In Master Your Mindset neemt schrijver Michael Pilarczyk je mee op weg naar “je mooiste leven”. Hij leert je hoe dit alleen lukt met de juiste mindset en hoe je die kunt veranderen en sturen. In dit artikel lees je waar het boek precies over gaat en wat ik er van vond. Ook deel ik acht inspirerende citaten uit het boek!

Waar gaat Master Your Mindset over

Master Your Mindset is geschreven door Michael Pilarczyk. Die naam deed geen lichtje branden bij mij, maar hij blijkt een indrukwekkend cv te hebben. Zo stond hij aan de wieg van Radio 538 en TMF, presenteerde hij RTL Autowereld en was hij eigenaar van een mediabedrijf dat inmiddels verkocht is aan de Telegraaf Media Groep. Daarna zeilde hij de wereld rond en nu schrijft hij boeken en geeft ze zelf uit. Daarnaast is hij, zoals hij het zelf noemt, een personal performance teacher. Hij helpt mensen de beste versie van zichzelf te worden en dat is dan ook precies het doel van dit boek.

Volgens Michael is wie je bent en het leven dat je hebt het gevolg van je denkwijze en beslissingen. Oftewel, wie je ook wilt zijn en wat je maar wilt bereiken; het begint allemaal met je mindset. Deze theorie is deels geïnspireerd op klassiekers op het gebied van succesvol zijn, zoals Think and Grow Rich, en dat merk je ook zeker terug. Het doel van Master Your Mindset is om je op weg je helpen bij het “leven van je mooiste leven”. Doen wat jij wilt, je doelen bereiken en gelukkig zijn.

Master Your Mindset bestaat uit vier delen:

  1. Mijn verhaal: Michael vertelt over zijn leven tot nu toe. Wat heeft hij gedaan en hoe is hij gekomen tot waar hij nu is? Inspirerend om te lezen én handige achtergrondkennis omdat er in latere hoofdstukken een aantal keer op teruggekeken wordt.
  2. De filosofie voor succes en geluk: Dit gaat over denkwijzen en maakt je bewust van je mindset. Als je niet weet wat je wilt ga je het ook niet bereiken is iets wat je hier wordt duidelijk gemaakt. Deze filosofie vormt de basis voor de rest van het boek.
  3. Master your mindset: Dit deel staat vanzelfsprekend helemaal in het teken van mindset en het is dan ook de kern van het boek. Wat is mindset? Hoe zit jouw mindset in elkaar en hoe kun je die veranderen? Hoe kun je mindset inzetten als iets positiefs in plaats van het tegen je te laten werken?
  4. De strategie: Na heel veel stof tot denken eindigt het boek met een concreet twaalfstappenplan voor het bereiken van doelen, wat natuurlijk begint met “Master your mindset”.

masteryourmindset2

Wat vind ik van Master Your Mindset

Een paar weken terug ontving ik een mail, of dit boek niet iets was wat bij mijn blog paste. Absoluut! Ik geloof dat je kunt bereiken wat je wilt als je daar zelf in gelooft en daarvoor gaat. Dat komt precies overeen met de filosofieën in Master Your Mindset. Ik vond Master Your Mindset dan ook een erg leuk boek! Het is zowel een inspirerend verhaal, als een boek met tips en voorbeelden om te leven zoals jij wilt, als een concreet stappenplan om je doelen te behalen. De combinatie van inspirerend en praktisch spreekt mij altijd aan en doordat het is opgedeeld in vier delen (het verhaal en het stappenplan staan niet door elkaar) leest het erg fijn. De indeling is logisch en omdat het boek eindigt met zulke concrete stappen kreeg ik meteen zin om de tips in de praktijk toe te passen.

Hoewel Michael duidelijk van mening is dat je mindset de basis is voor als wat je doet en bereikt, komen er toch heel veel verschillende tips en theorieën aan bod, waardoor je voor jezelf kunt bepalen welke adviezen je wel en niet wilt meenemen en toepassen. Zo wordt in het deel over mindset best ver ingegaan op onderwerpen die je “zweverig” zou kunnen noemen, zoals mindfulness en kosmische intelligentie. En daar ben je misschien te nuchter voor (we blijven Nederlanders hè). Maar sta er open voor en misschien kan je er toch iets uithalen. Het wordt zo simpel mogelijk beschreven, wat veel helpt. Een mooie vergelijking die werd gemaakt vond ik die van iets vaags als kosmische intelligentie met een radio: je weet waarschijnlijk ook niet precies hoe de radio werkt met golflengtes en zo, maar wel hoe je er gebruik van kunt maken. Zo moet je ook omgaan met de theorieën over mindset.

Het boek is vooral aan te raden als je zelf nog redelijk blanco bent op het gebied van o.a. mindset, successtrategieën en positieve psychologie. Het bevat heel veel tips en ideeën en het is fijn om deze zo bij elkaar te hebben staan. Maar als je bijvoorbeeld ook Think and Grow Rich en andere soortgelijke boeken hebt gelezen, zal je daar wel het een en ander uit herkennen. Michael geeft zelf dan ook aan dat hij zich door dit soort boeken laat inspireren. Toch zie ik in Master Your Mindset wel toegevoegde waarde, niet in de minste plaats omdat het goed wegleest. Het is handig ingedeeld en de tips volgen elkaar op logische wijze op. Het stappenplan geeft je uiteindelijk écht concrete handvaten.

masteryourmindset5

8 inspirerende quotes uit Master Your Mindset

Hoewel een groot deel van het boek niet in quotes te vatten is, aangezien ik moeilijk complete pagina’s kan gaan citeren, en het vaak handig is om de context achter een bepaald onderwerp te kennen, heb ik toch een aantal inspirerende stukjes eruit gepikt. Waar ik zelf ook nog best wat van kan leren. Lees mee!

“Situaties zelf zijn niet bepalend; wél hoe wij omgaan met die situaties. Wie je bent geworden en waar je nu staat in je leven zijn het gevolg van alle keuzes die je tot op heden hebt gemaakt – of juist niet hebt gemaakt, omdat je bijvoorbeeld niet durfde te kiezen – en hoe je daarnaar hebt gehandeld. (…) Je kunt ervoor kiezen om slachtoffer te zijn van de omstandigheden of om verantwoordelijkheid te nemen en zelf sturing te geven aan je leven.” (pagina 62-63)

“Het verleden kun je niet veranderen. Geniet van wat er wel is en maak jezelf niet ongelukkig met wat er niet is. Als je iets mist in je leven, zorg dan dat het er komt. Als je denkt dat het niet mogelijk is, leg je er dan bij neer. Stop met zeuren en jezelf pijnigen, of onderneem iets en vul die leegte op. (…) Het is zinloos om je zorgen te maken over zaken die je toch niet kunt oplossen. Zie hoe het werkelijk is en maak het niet erger dan het is.” (pagina 76-77)

“Wat maakt deze twintigers en dertigers (Armin van Buuren, Dafne Schippers, Marco Borsato, Sergio Herman en Joop van den Ende, red.) al zo vroeg in hun leven multimiljonair? Deze mensen leven voor hun passie, ze doen wat ze heel erg leuk vinden en door daar met bezieling al hun tijd aan te besteden weten ze buitengewone resultaten te boeken. Dat resultaat, roem of rijkdom, is een bijproduct, vrijwel nooit een doel op zich.” (pagina 93)

“Zonder doel kan een voetballer niet scoren en zonder bestemming weet een piloot niet waar hij moet landen. Het klinkt als een open deur, maar waar ben je naar op weg als je geen idee hebt wat je bestemming is? (…) Stel dat je de auto instapt en je programmeert je navigatiesysteem met: doe maar nergens. Waar denk je dan dat je uitkomt? Als je niet weet waar je naartoe gaat is de kans groot dat je ergens terechtkomt waar je niet wilt zijn. Met je persoonlijke navigatiesysteem is het ook zo. Programmeer je eigen bestemming.” (pagina 97-98)

“Ik hoor geregeld dat mensen het moeilijk vinden om een doel te bepalen. ‘Ik vind zoveel dingen leuk,’ beweert iemand dan. (…) Niet kunnen kiezen betekent dat je geen enkel doel écht de moeite waard vindt. Er is dan geen gericht verlangen.” (pagina 107)

“De gedachten waaraan jij het meeste aandacht geeft, beïnvloeden je dagelijks leven. Als je blijft hangen in negatieve, boze, onzekere en angstige gedachten kom je niet vooruit. Positieve, inspirerende, vrolijke en succesvolle gedachten daarentegen krijgen eerder een beloning in geluk, innerlijke rust, vrijheid, geld en een mooi leven.” (pagina 119)

“Wanneer het eindpunt is bepaald, kun je van achter naar voren bedenken wat er moet gebeuren. Dat is je plan. Misschien ben je vroeger (…) wel eens met de auto naar Zuid-Frankrijk gereden. Het was met een routekaart op schoot zoeken naar de juiste weggetjes (…). De weg terug naar huis vinden was altijd veel eenvoudiger.” (pagina 182)

En het boek eindigt met: “Leef je mooiste leven! Waarom zou je het niet doen? Je kunt niet meer zeggen dat je niet weet hoe. Het leven is maakbaar voor wie daarin gelooft.” (pagina 206)

Welke van deze quotes is jouw favoriet?

Praktische informatie

Ik ontving Master Your Mindset van Invictus Publishing. Het boek is uitgekomen in november 2016 en heeft 224 pagina’s. Bij het boek hoort ook een online videocursus met zelfkennistest en geleide meditatie (dit heb ik nog niet bekeken). Master Your Mindset is (nog) niet beschikbaar als ebook.

Auteur: Michael Pilarczyk

Uitgever: Invictus Publishing

Taal: Nederlands

ISBN: 9789079679423

Bestel Master Your Mindset hier op Bol.com:

Dit artikel bewaren? Pin onderstaande afbeelding op Pinterest:

masteryourmindset6

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie