Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Mijn doelen voor 2016


Ik vind doelen stellen een enorm handige manier om op een rijtje te krijgen wat je nu eigenlijk wilt. Het op papier zetten van je dromen en wensen is de eerste stap voor het waarmaken ervan. Dan kan ik natuurlijk niet zelf géén doelen op gaan stellen. Dus vandaag deel ik mijn doelen voor dit jaar met jou!

2016 is al even bezig, maar doordat ik het jaar in ging met een scriptie deadline stelde ik het plannen maken voor de rest van het jaar even uit. Nu die scriptie ingeleverd én het diploma behaald is, is het toch echt tijd om vooruit te kijken!

Mijn doelen

 1. Een maand naar New York City gaan. Dit gaat al héél snel goedkomen, want de reis is geboekt voor maart. Hier vertelde ik over mijn plannen, en er volgt snel een update. YES! (Alle tips zijn nog steeds welkom trouwens!)
 2. Een halve marathon lopen. Ik moet nog net geen laagje stof van mijn hardloopschoenen afvegen, maar wat lijkt het me tof om een keer de volle 21,1 kilometer aan te tikken. Daar zullen heel wat trainingen aan vooraf gaan, maar het lijkt me zo gaaf om te doen. Het verste wat ik tot nu toe heb gelopen is 15 kilometer, ook al een hele afstand ja, maar het feit dat ik daar een blessure aan over hield zegt genoeg: ik moet iets beter gaan trainen ;-).
 3. Een boek schrijven. Dit roep ik volgens mij al vanaf het moment dat ik een pen kon oppakken. Het is ook wel een beetje een standaard droom (zoveel mensen roepen ooit een boek te willen schrijven). Het echt waarmaken is natuurlijk een ander verhaal, maar of het nu gepubliceerd wordt of niet, of het nu fictie of non-fictie wordt: ik wil dit jaar een boek schrijven.
 4. Mijn spullen opruimen volgens de Konmari methode. Hier ben ik stiekem in december al mee begonnen, maar wat een opluchting is het om van je spullen af te zijn. In deze blogpost vertelde ik er alles over. Ik ben er nog druk mee bezig en hoop dit eigenlijk wel eind februari (voordat ik naar New York ga) af te kunnen maken. Spark joy, het nieuwe boek van Marie Kondo, staat op mijn leeslijstje…
 5. Mijn blog verder laten groeien. Ik vind dit heel leuk om te doen en het leukste is natuurlijk als ik anderen kan inspireren en motiveren. Dus wil ik in 2016 meer tijd gaan besteden aan het bereiken van een iets groter aantal mensen.
 6. Een helweek doen. De Helweek is een boek geschreven door een oud-militair die jou opdraagt een week lang om 5 uur op te staan, een nacht door te halen, héél gezond te leven en vooral héél veel te doen. En nog veel meer van zulke regels. Hel dus, maar toch lijkt het me heel interessant om eens te doen: kijken hoe ver je kunt gaan en hoe veel je kunt doen als je écht je schouders eronder zet.
 7. Actiever worden op social media. Ik weet heel veel over social media, maar ik ben er zelf eigenlijk niet echt actief op. Dat wil zeggen, ik deel niet zoveel. Ik wil hier in 2016 graag meer mee doen!
 8. 25 boeken lezen. Meer lezen doe ik de laatste tijd al, en om mezelf het hele jaar te motiveren wil ik 25 boeken gaan lezen. Komt erop neer dat ik ongeveer twee boeken per maand moet lezen. Moet te doen zijn toch? In januari is het in ieder geval al gelukt.

Een bescheiden lijstje met haalbare dingen, vind ik. Maar wel allemaal dingen waar ik echt (meer) tijd voor moet maken, ondanks dat ik ze leuk vind. En daarom staan ze hier nu vereeuwigd op papier.

Heb jij jouw doelen voor 2016 al op een rijtje gezet?

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

24 gedachten over “Mijn doelen voor 2016”

 1. Oef, zo’n Helweek lijkt mij ook hartstikke tof om eens te doen. Ik ben vooral benieuwd wat het met mijn lichaam doet, dus dat wordt pas tijdens een weekje vakantie uittesten. :’)

  Ik had de post van jouw afstuderen én toffe plan om naar New York te gaan al wel voorbij zien komen, maar ik had nog niet gereageerd. Dus… Gefeliciteerd met jouw afstuderen! :-)

  Beantwoorden
  • Ja ik ook! Zou je uitgeput raken of juist extra energie krijgen, vraag ik me af. Ik denk dat het ook wel afhangt van wat je ondertussen eet/drinkt (moet volgens het boek gezond zijn). Enne dankjewel nog!!

   Beantwoorden
 2. Gaaf dat je een maand naar New York gaat!! Super tof hoor. Net als een halve marathon lopen, dat wil ik ook ooit nog een keer doen. :D Mooie doelen! Ik kan mezelf ook wel in een paar vinden. :)

  Beantwoorden
 3. Die Helweek zie ik tegenwoordig op meerdere blogs terugkomen. Maar toch ben ik nog niet overtuigd om ook mee te doen ;-)
  Ik heb mijn doelen ook op mijn blog gezet, leve sociale controle!

  Beantwoorden
  • Ik hoor ook wisselende verhalen. Je moet wel echt gemotiveerd zijn en het graag willen, anders haal je er waarschijnlijk niet echt iets uit. Dus dan kun je het ook maar beter niet doen ;-). En inderdaad haha, nu staat het “op papier” dus moet ik echt aan de slag :-)

   Beantwoorden
 4. Wat een leuke doelen heb je voor jezelf opgesteld! Daarmee bedoel ik dus dat het me ook echt leuke dingen lijken om aan te werken, ook al is een Helweek doen op zichzelf misschien niet per se leuk te noemen, maar als je het hebt gedaan geeft dat denk ik wel echt een goed gevoel.

  Ik heb trouwens volgens mij helemaal niet meer op een van je vorige blogposts gereageerd, maar gefeliciteerd nog met het halen van je scriptie/master! En zoo gaaf dat je een maand naar New York gaat!

  Beantwoorden
 5. Wat een mooie doelen!
  En jeetje een helweek lijkt mij echt heftig maar wel heel gaaf om te doen. Om nog maar niet te spreken over een maand naar New York, heel erg tof!

  Beantwoorden
 6. Wat een goede en motiverende doelen heb je beschreven! En wat tof dat je voor een maand naar New York gaat! En zo snel ook al! Alvast veel plezier! :)

  Beantwoorden
 7. Mooie doelen! Ik las vroeger erg veel, door mijn studie nu wat minder maar in ieder geval heb ik dit jaar ook als doe het lezen weer op te pakken. 25 boeken gaat me denk ik niet lukken, ik ga voor de 10 haha! x

  Beantwoorden
 8. Oh jeetje, zo’n Helweek lijkt me heel erg heftig haha. Ik wil ook graag meer lezen, daar moet ik echt even tijd voor gaan maken, je kunt zoveel inspiratie halen uit boeken.

  Beantwoorden
  • Ja zeker! Daarom wil ik het ook graag meer doen. Tijdens het lezen van een boek komt de info vaak toch beter binnen dan wanneer je op je laptop snel door websites heen scrollt, vind ik.

   Beantwoorden
 9. Wat leuk om te lezen, en je hebt echt mooie doelen opgesteld. Meer boeken lezen gaat vast goedkomen als je eenmaal een e-reader hebt ;) Misschien kun je wel een boek gaan schrijven en een halve marathon lopen als je in New York bent, terwijl je de helweek doet, dan combineer je lekker veel doelen, haha.

  Beantwoorden
  • Jaaa ik merk het nu al! En dat zou wel mooi zijn ja, alleen ben ik nu echt niet op het niveau om die afstand al te kunnen lopen helaas. Maar ik wil zeker gaan trainen terwijl ik daar ben, ik hoop dat dat gaat lukken! En die Helweek stel ik liever ook uit, want door New Yorkse wijken dwalen valt bij mij niet echt onder de stempel “productief”, en om nou daar een heel week binnen te gaan zitten lijkt me ook niet leuk ;-)

   Beantwoorden
  • Haha dat kan ik me heel goed voorstellen! Ik vind het wel een uitdaging. Ik weet nog niet wanneer precies, ik wacht nog even tot het wat beter/lichter weer is denk ik. Dat maakt het toch makkelijker om uit bed te komen lijkt mij!

   Beantwoorden
 10. Wat een prachtige doelen heb je allemaal opgeschreven dame, had overigens ook niet anders verwacht hoor haha ;-) De helweek is echt inderdaad geweldig om te doen (mits je een goede voorbereiding doet en er echt gewoon keihard voor gaat en jezelf uit comfortzone trekt), alleen adviseer ik jou om hem te doen als de dagen wat langer worden: ik vond zelf het winteraspect niet echt heel fijn. En zo ontzettend tof dat je naar NY gaat dame:, ik kijk nu al altijd naar al jouw avonturen. Wat betreft groeien van blog gun ik je ook van harte, aangezien je een prachtige en inspirerende blog hebt <3

  Beantwoorden
  • Ja dat las ik inderdaad bij jou toen! Het lijkt mij ook makkelijker als het allemaal wat lichter is en het niet eerst nog vier uur donker is nadat je bent opgestaan, dus ik wacht nog even. Wat dat betreft lijkt me het voorjaar wel ideaal (april/mei), want dan is het (meestal) ook nog niet zulk goed weer dat je liever op een terras gaat zitten ipv keihard aan de slag gaat ;-). Dankjewel voor het compliment!! Hetzelfde geldt voor jouw blog!

   Beantwoorden
 11. Wat een mooie en veelzijdige doelen! Wel allemaal doelen om een beter mens te worden en jezelf weer een stukje beter te leren kennen. Mijn doelen zitten denk ik al wel in mijn hoofd maar zijn nog niet concreet opgeschreven. Wel ga ik dit jaar proberen 5 km te hardlopen, nu is dit geen marathon maar als het mij gaat lukken ga ik wel echt heel blij zijn :)

  Beantwoorden
  • Ah ja dat klopt wel een beetje haha! Vind ik ook wel belangrijk. En wat betreft jouw doelen, zeker een keertje opschrijven! Handig om bij te houden en super leuk om straks te te zien. En 5km is al een super mooi doel! Zeker als je net begint kun je ook maar beter niet meteen superlange afstanden gaan lopen. Hoop dat het je gaat lukken!

   Beantwoorden
 12. Leuke doelen Linda, succes er mee! Leuke blog sowieso trouwens, ga ik de komende tijd mee lezen. Helpt ook weer voor één van mijn doelen voor dit jaar (het starten van een blog) ;-)

  Beantwoorden

Plaats een reactie