Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

#FocusFebruari: doe mee & krijg meer overzicht in je leven!


Vandaag is het zover! Ik introduceer: Focus Februari. Het nieuwe jaar is begonnen, maar de lente lijkt nog ver weg. Het ideale moment om eens flink de bezem door je leven te halen. #FocusFebruari is een gratis online cursus voor jou, om aandacht te besteden aan het verminderen van chaos en het krijgen van meer overzicht en meer focus. Geïnteresseerd? Lees snel verder voor meer details!

De uitdaging: meer focus en minder chaos

Heb je behoefte aan meer overzicht? Het gevoel dat je geen controle hebt over je spullen, je planning en noem het maar op? Of heb je juist zin om de touwtjes nog net wat strakker aan te trekken? Met dat alles kan Focus Februari helpen!

Focus Februari is een online cursus die je in je mail kunt ontvangen. Aan de hand van vier thema’s help ik je met het verminderen van chaos en het opschonen van allerlei zaken. Hieronder vertel ik je alvast welke thema’s dat zijn, zodat je een indruk krijgt van wat het precies inhoudt!

Als je meedoet aan deze uitdaging ontvang je in februari 2 à 3 keer per week een mail van mij met daarin tips en inspiratie om aan de slag te gaan met een bepaald onderwerp. Maar natuurlijk kom ik ook met concrete stappen! Oftewel, ik ga je lekker aan het werk zetten.

Als je mee wilt doen, kun je aanmelden via het formulier verderop in dit artikel. Maar lees vooral even verder wat over wat het precies inhoudt!

Dit zijn de thema’s

Tijdens elke week van Focus Februari staat er een ander thema centraal:

Week 1: je spullen opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd, dus in de eerste week help ik je om in één week tijd op een zo effectief mogelijke manier je huis een stukje beter op te ruimen. Of je nu een heel huis op te ruimen hebt of slechts een (studenten)kamer, er valt vast wat werk te doen.

Je ontvangt mijn stappenplan om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan, en bovendien deel ik wat extra tips om nog meer resultaat te kunnen behalen.

Week 2: je online leven opschonen

Na de eerste week is je offline leefomgeving als het goed is wat overzichtelijker geworden, en is het tijd om je online spullen op de schop te gooien. Geloof me, hier gaat veel tijd in zitten.

Je gaat namelijk aan de slag met het opschonen van je programma’s en documenten (op je laptop, maar bijvoorbeeld ook in de cloud). Daarnaast gaan we tijd besteden aan het maken van een backup en het inzichtelijk maken van hoeveel accounts je wel niet hebt aangemaakt en hoevaak je al wel niet hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt (geef maar toe!). En tot slot gaan we aan de slag van je mailbox.

Van dat laatste kun je al een stappenplan lezen op mijn blog. Dat is dus ongeveer wat je kunt verwachten!

Week 3: je to do lijst op de schop

Wanneer je zowel offline als online de boel flink opgeschoond hebt, is het tijd om voor meer overzicht te zorgen in je hoofd en op je planning. Zo wordt ook de toekomst overzichtelijker!

Allereerst gaan we daarom zorgen dat alle ideeën en gedachten over dingen “die je nog moet doen” niet meer in je hoofd zitten maar juist opgeschreven worden. Vervolgens gaan we overzicht brengen in die ideeën en uiteindelijk een realistische planning maken, waarop dingen staan die belangrijk zijn voor jou.

Uiteindelijk eindig je deze week dus met meer rust en een duidelijk beeld van je planning, zowel op de korte als de lange termijn!

Week 4: het overzicht hebben en behouden

In de afgelopen weken heb je gezorgd voor meer overzicht offline, online en in de toekomst. Je bent dus al goed op weg en voelt je hopelijk rustig en minder chaotisch. In de vierde en laatste week ligt de focus dan ook op het behouden van dit gevoel.

Hoe zorg je ervoor dat je het overzicht behoudt en je werk van de afgelopen weken niet voor niets is geweest? Hoe zorg je ervoor dat je de boel netjes houdt? Ik geef je daar in deze laatste week praktische tips voor, inclusief stappenplannen zodat je meteen aan de slag kunt gaan.

Heb je interesse? Meld je dan nu aan!

Are you in for a challenge??? Ja? Ja? Meld je dan NU aan en dan gaan we in feburari samen aan de slag! Ja, ik ga ook zelf mijn online cursus want er is altijd verbetering te behalen. Doe jij met mij mee?

PS deze online cursus is natuurlijk ook geschikt wanneer één van de onderwerpen niet op je van toepassing is, je het minder interessant vindt, of wanneer je bijvoorbeeld al een spic en span huis hebt. Wellicht kun je er toch nog een tip uithalen waar je iets aan hebt, en zo niet, komt er snel weer een nieuwe mail :-).

Helaas is Focus Februari afgelopen, dus kun je je niet meer aanmelden. Meld je via de zijbalk aan voor de maillijst om op de hoogte te blijven van een eventuele herlancering.

Vergeet niet je enthousiasme te delen, wees welkom deze online cursus op social media te delen onder #FocusFebruari!

En en en? Are you in? Voor welk thema kun jij het beste nog wel wat tips gebruiken?

Pin dit op Pinterest:

 

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het Stappenplan Beginnen met Opruimen!

Wil je graag opruimen, maar ga je nooit aan de slag? Of begin je wel eens, maar loop je dan altijd vast? Ik ga jou helpen! In 8 stappen ga je jouw huis opruimen. Alle stappen vind je in een praktisch PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

32 gedachten over “#FocusFebruari: doe mee & krijg meer overzicht in je leven!”

 1. Heb me maar meteen ingeschreven. Vooral week twee spreekt me enorm aan. Ik weet eigenlijk gewoon niet goed hoe ik er moet aan beginnen, al die rommel op m’n pc. Haha.

  Beantwoorden
 2. Ik heb me aangemeld voor focus februari! Maaaaar, eigenlijk ben ik met week 1 & 2 al per ongeluk bezig, maar dat kan nooit kwaad lijkt me (Ik had voor mezelf & m’n lezers al een stappenplan gemaakt zodat je de (online) chaos kunt opruimen, dus vandaar :P)

  Beantwoorden
  • Ik heb wel nog even een alinea geschreven over focus februari, want nu zie ik jouw artikel wel als toegevoegde waarde voor mijn artikel! Ik hoop dat er wat lezers van m’n blog zich inschrijven op je mail! :)

   Beantwoorden
  • Hoera leuk! En ik zie het inderdaad, mega toevallig! Maar dat kan in ieder geval nooit kwaad inderdaad, het is toch iets wat je moet bijhouden. Ik ben benieuwd of je straks nog wat nieuwe tips tegenkomt waar je wat aan hebt!

   Beantwoorden
 3. Ik heb me aangemeld! Ik zit in mijn eindexamenjaar en heb daardoor zo veel te doen! Een cursus die zorgt voor meer focus en minder chaos komt als geroepen.

  Beantwoorden
  • Hee Lisa! Klopt dan sta je al in de lijst, alleen je ontvangt niet standaard die mails (ik wil je niet spammen als je er geen behoefte aan hebt ;-) ). Ik heb je voorkeur net even aangepast dus je gaat ze nu wel ontvangen!

   Beantwoorden
  • Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Helaas is Focus Februari op dit moment inderdaad niet beschikbaar, maar ik ben zeker van plan om er in de toekomst nog iets mee te doen. Op welke manier weet ik nog niet zeker, maar je kunt je altijd inschrijven voor mijn e-mails (zie het formulier in de zijbalk) om op de hoogte te blijven!

   Beantwoorden
  • Hoi! Er zijn op dit moment geen concrete plannen voor maar ik wil er zeker op een later moment nog wel iets mee gaan doen. Ik durf alleen niet te zeggen wanneer en op welke manier. Je kunt je altijd inschrijven voor mijn e-mails om op de hoogte te blijven!

   Beantwoorden

Plaats een reactie