Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Een terugblik op mijn maand in New York


In maart was ik een maand lang in m’n eentje in New York. Vandaag blik ik terug op die héle gave reis. Waarom ging ik, hoe is het bevallen en wat waren de hoogtepunten?

De afgelopen weken heb ik jou als lezer al een heel klein beetje meegenomen in mijn avonturen door wekelijks wat highlights en tips te delen over de dingen die ik had meegemaakt. Mocht je die gemist hebben, dit waren de verslagen:

Naast deze praktische artikelen leek het me leuk om ook nog wat meer in tekst terug te blikken. Wat vond ik van de maand? Hoe is het alleen reizen me bevallen? Wat was nu het allertofst? (Ik kan alvast verklappen dat ik op die laatste vraag niet zomaar kan antwoorden…) Dus daar gaan we dan… een terugblik op de reis van m’n leven!

Waarom ik naar New York ging

Ik riep al héél lang dat ik naar New York wilde. Vraag maar aan mijn ouders! Bijna vijf jaar geleden nu kreeg ik mijn zin: we (ik, mijn ouders en broertje) gingen de reis van ons leven maken, naar Amerika. Eerst New York en daarna een roadtrip in het zuidwesten. En dat werd de reis van ons leven, ik heb toen zo veel gave plekken gezien in zo’n korte tijd. Het blijft een beetje onwerkelijk! Maar als ik moest zeggen wat ik het allerleukst vond aan die reis, was mijn antwoord steevast: New York.

Vraag me niet waarom ik het zo’n leuke stad vind want daar heb ik geen antwoord op. De drukte en dat er op elke straathoek wat te doen is, de afwisseling, de immense gebouwen, het feit dat je constant het gevoel hebt op een filmset rond te lopen… Maar dat alles is een understatement van hoe leuk het echt is. Als je er zelf ooit geweest bent begrijp je misschien wel een beetje wat ik bedoel.

Tijdens mijn opleiding heb ik er nog heel even over nagedacht om er een stage te zoeken, maar de lange periode en de kosten hielden mij tegen. Daarnaast (of daarom) zag ik het denk ik gewoon niet als realistische optie. Maar toen was ik opeens bijna klaar met studeren, en vroegen steeds meer mensen aan mij: wat ga je doen als je klaar bent? En niet gek ook, want het is een hele logische vraag, en één waarvan je waarschijnlijk oprecht benieuwd bent naar het antwoord (tenminste ik heb dat wel altijd).

Ik ben voorlopig klaar met studeren, ik heb in januari mijn masterdiploma behaald en wist dat ik nu even niet verder wil. Uitgeleerd ben ik nooit, maar uitgestudeerd voor nu even wel. Werken is dus natuurlijk de logische vervolgstap. Maar dat moet ik de rest van mijn leven nog! Na verschillende keren “Waarom ga je niet reizen?” te hebben gehoord kwam er een steeds meer concreet plan om terug te gaan naar New York.

Ik was eerst nog op zoek naar bijvoorbeeld een interessante cursus, maar die waren óf niet wat ik zocht, óf heel duur. En een reis daarheen is alleen al duur, dus dat zag ik niet zo zitten. Dus ik stapte van dat plan af en besloot om puur en alleen naar New York te gaan voor… New York. En voor ik het wist was ik druk aan het zoeken naar vluchten en slaapplekken. Een gezellige avond met Femke heeft me écht over de streep getrokken dat ik het gewoon moest doen. Haar enthousiasme maakte mij alleen nog maar enthousiaster ;-).

NYterugblik2

Hoe het is bevallen

Ik was nog nooit alleen op reis geweest, maar in Amerika en New York was ik dus al wel eens geweest. Dat het een gave stad zou zijn, wist ik dus eigenlijk al. De grote vraag was wat ik er van ging vinden in m’n eentje én wat ik er van ging vinden een maand lang. Ik had vooraf niet veel verwachtingen en wel een héle lange to do lijst, en eigenlijk is alles super goed gegaan.

Een van de vervelendste dingen vond ik nog wel de vlucht, omdat dat gewoon echt best saai is in je eentje. In de stad zelf was ik druk met dingen doen en kon ik altijd even appen. Bovendien was ik toen op de plek waar ik wilde zijn en de vlucht voelde gewoon alsof ik acht uur aan het wachten was (om te komen waar ik heen ging dan wel weer thuis te komen). Daar kwam bij dat ik gewoon echt niet in slaap kon komen en op een gegeven moment alle films, boeken etc. beu was.

Terug naar de leuke verhalen, die hele maand in de stad is me dus wél heel goed bevallen. New York is een geweldige stad die écht nooit slaapt en waar écht altijd wat te doen is. En omdat ik alleen was kon ik precies doen waar ik zin in had. Dat alleen reizen beviel me dus wel en het grootste voordeel vond ik ook alle vrijheid die je hebt. Daar staat wel tegenover dat je natuurlijk niemand hebt om tegenaan te kletsen (moet je oké vinden), maar ook niemand die je helpt kiezen, plannen bedenken, de weg zoeken en noem maar op. Hoewel Amerikanen super behulpzaam zijn, sta je er toch echt alleen voor.

Gelukkig voel ik me nooit zo snel alleen en nu dus ook niet. Wel merkte ik dat ik een stuk actiever was op mijn telefoon, met foto’s maken, Snapchats sturen en ga zo maar door. Dan had ik tenminste nog het idee dat anderen ook een beetje mee beleefden wat ik daar deed. Zelf plannen bedenken ging me ook wel goed af (kwam misschien ook doordat ik daar sowieso wel van ben, plannen en zo ;-) ). Wel had ik zo veel informatie en tips verzameld dat ik vooral op het begin niet zo goed wist waar ik moest beginnen. Maar ik heb er ’s avonds een keer een beetje orde in aan gebracht en vanaf toen ging het een stuk beter.

Die maand bleek ook een goede periode te zijn. Het was lang genoeg om op een rustig tempo alles te kunnen doen wat ik écht graag wilde doen, en kort genoeg dat ik me niet ging vervelen. Wel had ik super veel geluk met het weer, het is best wat dagen boven de 20 graden geweest waardoor ik bijvoorbeeld ’s middags gewoon in het park heb gezeten. Ik denk dat ik mijn lijstje dan ook sneller had afgewerkt als het kouder was, want dan is stil zitten toch maar zo koud ;-). Het heeft trouwens ook bijna niet geregend, wat ook ZO FIJN was. Echt ik was daar zo blij mee! Goed weer kan zoveel schelen. En als het dan een ochtend regende, begon ik mijn tour door de stad die dag gewoon pas ’s middags. Dat was het fijne van een maand, ik had totaal geen haast. Als ik twee uur in de rij wilde staan om een milkshake te drinken (ok die had ik ook niet zien aankomen, maar het was toch echt twee uur), dan kon dat gewoon. Als ik midden op de dag naar een musical wilde, dan kon dat gewoon. En toen de maand voorbij was, vond ik het mooi geweest en fijn om weer naar huis te gaan. Het was goed zo. Al ga ik zeker nog eens terug! (Oké stiekem wil ik nu alweer terug.)

NYterugblik3

Wat heel leuk was

Iedereen die vraagt “wat het allerleukste was” gaat teleurgesteld zijn want dat kan ik écht niet zeggen. Er was zo veel leuks! Alles was leuk! Maar ik kan wel een aantal dingen noemen die eruit sprongen.

Mijn favoriete plek was zonder twijfel Central Park, dat was gewoon een hele fijne afwisseling met de drukte van de stad en het weer is er een paar keer echt ideaal voor geweest. Ik heb er geschaatst, hardgelopen, gewandeld en gewoon gezeten. Mijn favoriete plek in Central Park was het grasveld tussen de Cherry Hill fontein, de Bethesda fontein en de Bow Bridge. Vanaf deze heuvel had je een geweldig uitzicht op The Lake, de Bow Bridge, het Boathouse en het Bethesda Terrace. En op dit moment staan de kersenbloesems bij de Cherry Hill fontein in bloei! Echt een mooie plek. Neem een dekentje mee en je kunt er perfect een paar uur zitten.

Qua sightseeing is het uitzicht vanaf Top of the Rock geweldig en alles is goed geregeld daar. De boottocht ’s avonds vond ik ook echt geweldig, vooral omdat ik de skyline nog niet op zo’n manier ’s avonds had gezien. Het schaatsen in Central Park was ook wel echt een hoogtepunt, gewoon omdat dat op zo’n mooie locatie is. De televisieshow was gaaf om eens mee te maken en de optocht met Pasen was ook heel bijzonder met alle kleurrijk versierde mensen, maar een musical op Broadway zien was óók leuk. Hardlopen vond ik er geweldig en zeker ook de twee keer dat ik met de Nike Run Club meedeed. Verder kan ik het aantal burgers die ik afgelopen maand op heb niet meer tellen, en alle dingen met véél te veel suiker ook niet. Maar stuk voor stuk was het eten geweldig, dat kon je in mijn verslagen al wel zien ;-).

Die paar keer dat ik buiten Manhattan was waren ook heel leuk, maar elke wijk op Manhattan zelf had óók wel weer wat dat het bijzonder maakte. Wat ik dan ook heel leuk vond om te doen is gewoon door de stad lopen. Meestal had ik dan een paar locaties in gedachte waar ik heen wilde en zag ik onderweg nog heel veel andere toffe dingen. Kortom: ik kan écht niet kiezen. De vier verslagen die ik deelde barsten van de leuke dingen en dan heb ik daar nog lang niet alles in genoemd. New York is gewoon gaaf, en er is zo veel te doen, veel te veel om zo even op te noemen!

NYterugblik4

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

17 gedachten over “Een terugblik op mijn maand in New York”

 1. Ja, zó leuk! Ik vind het zo leuk dat je ook een maand naar New York bent geweest. Blij dat mijn enthousiasme je heeft kunnen aansteken. Ik vind het vooral grappig om te lezen dat we veel dezelfde ervaringen hebben. Favoriete plek? Central park (check!). Nu al weer terug willen? Héél graag. Ben echt blij om te horen dat je het naar je zin hebt gehad. Ik heb in ieder geval ook écht genoten van je artikelen!

  Beantwoorden
  • Ahh ja! Het was ook echt super leuk om al jouw verhalen en tips te horen :-). Ik was bang dat Central Park niet zo leuk ging zijn omdat het in maart heel koud nog kan zijn, maar ik heb zo veel geluk gehad met goed weer! Super leuk dat je de blogpost leuk vond :-)

   Beantwoorden
 2. Wauw! Wat super gaaf dat je dat gedaan hebt. Ik zou het ook zo doen. iK ben toevallig net terug van mijn eerste bezoek aan deze gaven stad! :D

  Beantwoorden
 3. Zo zo zo ontzettend gaaf dat je dit gewoon gedaan hebt! Je bent echt een ongelofelijke inspiratiebron :) Maar echt! En sowieso, nu wil ik daar heen haha (alweer, I know..) Liefs!

  Beantwoorden
 4. Ik vind het nog steeds zo tof dat je dit hebt gedaan. Echt iets om trots op te zijn! Al jouw artikelen over je reis hebben mij ook weer ideeën gegeven over de dingen die ik kan doen in mijn periode in de stad. (Zoals de egg waffle haha, zo lekker).

  Beantwoorden
 5. Hi! Allereerst; super toffe blog heb je! Ik wil heeeeel graag ook in mijn uppie naar New York op korte termijn, voor 2 a 3 maanden, maar ik herken volledig dat alle cursussen die ik vind óf echt niet zijn wat ik zoek (of te laag niveau Engels) óf te duur voor mij zijn… Mag ik vragen hoe jij dit allemaal bent gaan regelen? Ik ben nu 18, dus ik moet met een plan komen van les parents haha! :)

  Beantwoorden
  • Hoi Julie, bedankt voor het compliment! En wat tof dat je ook naar New York wilt, groot gelijk! Ik heb hiervoor een maand gekozen die voor mij goed uitkwam (een maand na mijn afstuderen, waardoor tijd om het voor te breiden + het was al wat meer lenteweer). En toen ben ik gaan zoeken naar een goede combi van vliegtickets + Airbnb. En toen het eenmaal geboekt was ben ik verder uit gaan denken wat ik daar allemaal precies wilde gaan doen. Kun je hier al wat mee op weg?! :) Mocht je nog meer vragen hebben kun je me altijd even een mailtje sturen via de contactpagina!

   Beantwoorden

Plaats een reactie