Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Ik introduceer: de Life Improvement Tag!


Een lijst met vragen over doelen, plannen en inspireren, die alles en iedereen in mag vullen. Dat is de Life Improvement Tag! Als dat niet life improvement ten voeten uit is weet ik het ook niet meer. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden?

Wat is een tag?

Een tag is een lijst met vragen en/of stellingen die je kunt beantwoorden en kunt delen op bijvoorbeeld je blog. Het doel hiervan is meestal om de schrijver, op welke manier dan ook, beter te leren kennen.

Ik vul eigenlijk nooit tags in, omdat mijn blog niet super persoonlijk is en ik vind het dan ook niet helemaal passen om te delen wat mijn favoriete soort ijs is, hoe een door mij gecreëerde geurkaars zou ruiken of wat ik op een random moment het laatst heb gegeten. Maar wat ik wél altijd super interessant vind om te lezen (en jullie hopelijk ook), is wat iemand anders belangrijk vindt in het leven en hoe anderen dingen bereiken. Wat zijn je doelen? Hoe maak je een planning? Wat inspireert je? Ik vond het tijd dat daarover eens een tag werd gemaakt. Dus vandaag introduceer ik… de Life Improvement Tag!

De Life Improvement Tag vragen

 1. Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?
 2. Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
 3. Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?
 4. Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
 5. Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
 6. Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
 7. Wat is jouw #1 planning tip?
 8. Wat is jouw ochtendritueel?
 9. Waarvan krijg je energie? Waarom?
 10. Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
 11. Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
 12. Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
 13. Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Vul hem in en laat het mij weten!

Ik wil niemand aanwijzen om de life improvement tag in te vullen, want als jij hem graag wilt invullen, doe dat dan vooral! Link wel even naar mijn blog of naar deze blogpost als je dit doet :-).

Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden! Om tips en inspiratie te verzamelen, vind je hier een overzicht met alle ingevulde tags. Laat dus zeker even een reactie achter als je deze tag hebt ingevuld, dan voeg ik ‘m toe aan dat overzicht!

Tips en inspiratie uit de tag

Ongeveer drie maanden nadat ik deze tag publiceerde, deelde ik een heel erg uitgebreid overzicht met tips en inspiratie uit de Life Improvement Tag, vooral gericht op doelen bereiken, plannen, mental breakdowns en lees/kijktips. Een inspirerend en motiverend artikel, en zeker het lezen waard! Klik hier om dit artikel te lezen.

Mijn antwoorden

Natuurlijk kan ik de tag die ik zelf bedacht heb niet niét in gaan vullen. Dus bij deze: mijn antwoorden op de life improvement tag!

 1. Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven? Ik zou graag een eigen, fijne plek om te wonen willen hebben (samen met mijn vriend!). Ik doe (hoe cliché) werk waar ik gelukkig van word, en mijn droom is toch wel om in ieder geval voor een deel te werken als ZZP’er/voor mijn eigen bedrijf.
 2. Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom? Op dit moment ben ik vooral heel erg bezig met lezen en leren over dingen die ik interessant vind, om zo te ontdekken wat ik echt het allerleukste vind (en hoe ik daarmee misschien in de toekomst geld zou kunnen verdienen). Ik vind namelijk heel veel leuk! Ik heb communicatie gestudeerd en daarbij heb ik me vooral gefocust op online marketing en bedrijfscommunicatie, wat ik heel leuk vind, maar bloggen vind ik ook enorm leuk, en bijvoorbeeld plannen en time management ook.
 3. Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken? Wat mijn doelen zijn kon je hier al lezen. Het belangrijkste doel voor mij is een maand naar New York gaan, omdat ik daar nu de mogelijkheid voor heb en dit al zo lang op mijn “verlanglijstje” staat! (En joehoe, dit ga ik dus binnen een week waarmaken!)
 4. Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen? Schrijf ze op! Dan moet je ze concreet maken en dat is de eerste stap voor het waarmaken ervan. En als ik twee tips mag geven, dan is de tweede: maak er tijd voor (check deze methode). Je moet tijd besteden aan het waarmaken van je doel want het gebeurt waarschijnlijk niet vanzelf uit het niets. Al mijn “ultieme tips” lees je trouwens in deze blogpost.
 5. Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst? Op dit moment volgens de bullet journal methode. In deze blogpost legde ik er alles over uit. Erg fijn, omdat je hierbij meer kijkt naar het overkoepelende plaatje (wat wil ik deze maand bereiken?) in plaats van naar elke losse dag (wat zal ik vandaag eens gaan doen?).
 6. Hoe ga je te werk in een super drukke periode? Ik maak een to do lijst! Ik neem de tijd om een planning te maken. Bijvoorbeeld voor tentamens maakte ik altijd een lange lijst van alle stof die ik moest leren, ik plande ik hoeveel ik per dag moest lezen en/of samenvatten, en die planning volgde ik. Zonder lijstjes ben ik nergens.
 7. Wat is jouw #1 planning tip? Wees realistisch. Een tip die ik zelf af en toe ook nog wat beter zou willen opvolgen, want ik wil vaak genoeg dingen die samen 2839 uur kosten in die 24 uur die een dag heeft proppen. En dat gaat niet! Focus op het belangrijkste en plan alleen wat je ook echt kunt doen op één dag.
 8. Wat is jouw ochtendritueel? Ik ben heel enthousiast over The Miracle Morning, hier lees je hoe mijn Miracle Morning eruit ziet. Hoewel ik niet elke ochtend om zes uur opsta, volg ik over het algemeen wel alle stappen, maar dan dus op een later tijdstip.
 9. Waarvan krijg je energie? Waarom? Ik krijg heel veel energie van veel doen. Als ik zie dat ik veel van mijn to do lijst kan afstrepen, krijg ik alleen maar energie om nog meer te doen. Dat werkt helaas ook tegenovergesteld: als ik een dagje niet zo veel voor elkaar krijg word ik ontevreden. Geef mij maar een volgeplande dag!
 10. Wat doe je in het geval van een mental breakdown? Relativeren! Als er iets stoms is gebeurt of ik me gewoon niet goed voel, ga ik bewust nadenken: OK, hoe komt dit? Hoe erg is het écht? (De wereld vergaat toch niet?) Kan ik het oplossen? Ja, dan go for it, en nee, laat het gaan. Ik voel me dan niet opeens weer helemaal happy, maar het gaat wel eens stuk sneller dan wanneer ik in dat negatieve blijf hangen.
 11. Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom? The Miracle Morning. Een dun boek maar vol met handige en praktische lessen. Ik kijk er naar uit om nog meer van dit soort boeken te lezen!
 12. Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom? Misschien is dit cheaten, maar ik heb wat veel mensen waarschijnlijk een slechte filmsmaak zouden noemen, ik kijk namelijk het liefst en bijna alleen maar naar romantische komedies. En daarnaast kijk ik over het algemeen niet zo veel films. Een écht geweldige film of documentaire die mij super erg motiveert moet ik nog zien. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat anderen op deze vraag zouden antwoorden :-).
 13. Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom? Op dit moment is dat Visionary Life van Deisy. Deisy schrijft voornamelijk over positiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Haar artikelen zijn stuk voor stuk erg inspirerend!

Heb jij de life improvement tag ingevuld of ga je hem invullen? Let me know!!

Later invullen? Pin de tag op Pinterest:

Life improvement tag

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

43 gedachten over “Ik introduceer: de Life Improvement Tag!”

 1. Ooh leuke tag! Je krijgt meteen een beeld van iemand. Ik zal hem binnenkort een keertje invullen :)
  Alhoewel… ik denk dat ik over elke vraag wel een complete blogpost kan schrijven, haha!

  Beantwoorden
  • Leuk! Haha ja, ik verwijs zelf ook een paar keer door naar andere blogposts dus dat kan ik me wel voorstellen :-). Ik ben benieuwd naar je antwoorden!

   Beantwoorden
 2. Wat een ontzettend gave tag! Echt vragen die ik belangrijk vind en er toe doen. Wat leuk dat je naar New York gaat trouwens! Ik ben zelf nog niet zo goed met plannen, maar het gaat steeds beter!

  Beantwoorden
 3. Hier word ik echt HEEL enthousiast van. Ik ga de tag zeker weten invullen. Ik zal hem deze week nog online zetten! Ik vind jouw antwoorden ook heel fijn en motiverend. Ik ben benieuwd naar The Miracle Morning. Misschien moet ik het toch eens gaan lezen, heb er al zo veel over gehoord! Liefs, Stella.

  Beantwoorden
 4. Wat een mega leuke tag, en zo passend bij jouw blog ook! Heel interessant om dit van anderen te lezen. Over de Miracle Morning lees ik de laatste tijd zoveel goeds… misschien ga ik het tóch eindelijk eens proberen!

  Beantwoorden
 5. Echt een leuke tag! Toevallig heb ik net besloten dat ik voorlopig geen tags meer ga invullen, haha. Maar het is zeker goed om over deze dingen na te denken dus fijn dat je het even op een rijtje hebt gezet. :)

  Beantwoorden
 6. A: wat tof dat je een eigen tag hebt gemaakt & B: relativeren = mijn holy grail. Ik ben er ook beter in geworden de afgelopen jaren en door te relativeren voel je je zoveel beter. Ik zou willen dat ik het iedereen zou kunnen aanleren. Ik ga hem in concepten zetten, zeker een goeie om in te vullen!

  Beantwoorden
 7. Wat een fijne tag! Weer eens wat anders dan een tag over eten, of series of sport. Ik heb hem ook ingevuld en hij staat morgen op de blog. Ik vond het in ieder geval fijn om te doen. Geeft je weer wat perspectief op je leven en stof tot nadenken. :)

  Beantwoorden
 8. Wauw, ik vind dit echt een gave tag! Heel origineel en het is ook leuk dat hij zo mooi aansluit bij je blog. Over een aantal vragen moet ik wel even goed gaan nadenken, maar ik ga hem komende week proberen in te vullen!

  Beantwoorden
 9. Je begrijpt uiteraard dat deze tag op mijn blog gaat komen haha: wat een geweldige tag heb je bedacht zeg, chapeau daarvoor! En wat lief dat je mijn blog noemt: ik ben echt super vereerd, ook omdat jij mij ook altijd motiveert. Dank je wel in ieder geval voor al deze inspiratie en je gaat hem zeker terug zien en weet zeker dat veel mensen deze prachtige tag in gaan vullen <3

  Beantwoorden
 10. Wat een gave tag heb je gemaakt, zulke leuke vragen om in te vullen! Ik heb ook een tijdje een bullet journal gebruikt, erg fijn. Maar ik gebruik het gewoon echt te weinig.

  Beantwoorden
 11. Hij stond al lang aangestipt, maar heb er vandaag werk van gemaakt om hem eens uit te schrijven en te plaatsen. Vandaag op de blog dus.

  Beantwoorden

Plaats een reactie