Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Zo wordt 2016 jouw beste jaar


Ben je al een beetje bijgekomen van oud & nieuw? Ik hoop het voor je, want dan ben je nu écht helemaal klaar voor het nieuwe jaar. En dat komt goed uit, want vandaag deel ik hoe je van 2016 (wat mij betreft) een succes kunt maken. 2016 wordt jouw beste jaar!

Bedenk wat je doelen zijn

Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dat dan nu meteen doen. Want jij beslist zelf wat je wel of niet doet en bereikt dit jaar. En het is wel zo makkelijk als je daar een plan voor hebt. Het is trouwens niet alleen makkelijk, maar ook echt beter voor je. In een vorige blogpost deelde ik al een test om jouw locus of control te meten. Dit draait om hoeveel controle jij vindt dat je hebt over je leven. Heb je een interne locus of control, dan geloof je dat jijzelf bepaalt hoe je leven eruit ziet, maar heb je een externe locus of control, dan geloof je juist dat je het niet zelf kunt bepalen, maar dat dit voor je gebeurt. Door anderen, door het lot of door wie dan ook. Er zijn veel onderzoeken gedaan naar dit verschijnsel en over het algemeen geldt dat mensen met een interne locus of control gelukkiger, zelfstandiger, gezonder en succesvoller (qua werk) zijn. Dat is nogal wat toch? Dus pak die controle en bedenk wat je wilt bereiken!

Maak een plan voor jouw beste jaar

Hoe ga je je doelen bereiken? Dat is de volgende stap. Want je kunt zoveel dromen van het resultaat als je wilt, uiteindelijk gaat het erom dat je de weg er naartoe aflegt. Een handige blogpost die je daarbij kan helpen is “Plan in december jouw perfecte 2016”, waarin in uitlegde hoe je in december een goed plan voor 2016 kon maken. Als je dat nog niet gedaan hebt kan dat nu natuurlijk nog steeds! Lees ook zeker mijn tips die je helpen om je doelen écht te bereiken.

Leef gezond

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, gezond leven is zo belangrijk om veel te kunnen doen. Je krijgt er simpelweg meer energie van. En waarom zou je dit niet nu aanpakken? Het begin van het jaar is er ideaal voor!

Wil je je eetpatroon veranderen? Zet dan de eerste stappen door het opvolgen van deze 8 tips. Wil je meer bewegen? Naast sporten, zorgen ook deze 7 dingen ervoor dat je actiever wordt.

Begin de dag goed

Ik ben super enthousiast over het boek The Miracle Morning, dat kon je al lezen in de blogpost die ik erover schreef. Deze methode helpt je vroeg op te staan en aan jezelf te werken, wat mooi uitkomt als jij doelen hebt die je wilt behalen. Ik ben er nog mee aan het experimenteren, maar op dit moment doe ik dit wanneer ik ’s ochtends opsta. Wedden dat je veel meer doet op een dag als je hem op tijd begint? Vergeet trouwens niet om dan wel ook op tijd naar bed te gaan, want genoeg slaap is ook weer cruciaal voor je energielevel en gezondheid. Met deze tips val jij sneller in slaap!

Zorg voor goede gewoontes

Je doelen bereiken gaat zo veel makkelijker als dingen over het algemeen goed gaan. Eigenlijk is dat wat ik probeer te zeggen door te noemen dat het belangrijk is om gezond te leven en je dag goed te beginnen. Ga dus aan de slag met het afleren van je slechte gewoontes en het aanleren van goede gewoontes. Hier vind je inspiratie over wat je zoal aan en af zou kunnen leren. Dat hoeft niet allemaal tegelijk, liever niet juist! Neem je tijd en pak alles één voor één aan. Meer hierover lees je in de blogpost die ik deze week over het aanleren van gewoontes schreef.

Ga jij je best doen om van 2016 jouw beste jaar te maken?

Zo wordt 2016 jouw beste jaar

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

18 gedachten over “Zo wordt 2016 jouw beste jaar”

 1. Wat een fijne tips en wat heb je al heel veel artikelen geschreven over een beter leven! Een aantal ken ik er al maar nog niet allemaal, super interessant! Ik ga eens doorklikken! ;)

  Beantwoorden
 2. Wauw, wat een fijn artikel! Ik ben gisteravond er ook even goed voor gaan zitten om op een rijtje te zetten wat ik wil bereiken dit jaar. Want ik wil groeien en niet langer stilzitten en afwachten! Ik vind het echt mooi om te zien trouwens hoe veel artikelen jij al hebt gemaakt die kunnen helpen bij beter productief zijn en beter leven. :)

  Beantwoorden
 3. Goede tips! Zelf ga ik zeker mijn best doen om er in het nieuwe jaar iets van te maken. Ik vind het alleen zo lastig om gezond te blijven eten en een goed slaapritme aan te houden. Ik houd het dan een tijdje vol en stop er dan weer mee. Ik ga dus even je artikel lezen over het aan en afleren van slechte gewoontes.

  Beantwoorden
  • Ja dan noem je ook echt twee dingen die vooral in drukke periodes (tenminste bij mij) vaak heel lastig zijn om vol te houden haha. Ik merk dat ik juist op zulke momenten mezelf heel erg moet dwingen om het vol te houden anders blijft het daarna mis gaan zeg maar.

   Beantwoorden
 4. Fijne tips weer :) Over locus of control heb ik vorig jaar geleerd bij psychologie en vond ik heel interessant. Het is zo fijn om een interne locus of control te hebben.

  Beantwoorden
  • Oh wat leuk! Ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord maar eigenlijk klinkt het zo logisch en begrijpelijk zeg maar. Heel interessant onderwerp vind ik!

   Beantwoorden
 5. Wat een fijne tips! Ik wil heel graag wat gezonder eten en wat meer genieten van het leven zonder uitgebreide planning! Ik ben een echte planner en leef volgens een planning, maar ik wil ook kunnen genieten van spontane dingen!

  Beantwoorden
  • Oh ja dat is ook wel een beetje wat ik meer wil gaan doen. Of niet per se niet plannen, maar gewoon meer tijd inplannen om leuke dingen te doen, of juist even niets.

   Beantwoorden
 6. Goede tips! Ik heb een soortgelijk artikel (met zelfde titel, haha) voor morgen op de planning staan. Je artikel over het aanleren van gewoontes vind ik ook erg nuttig, daar kan ik wel wat mee zo aan het begin van het jaar. :)

  Beantwoorden
  • Oh wat toevallig haha! Ja ook al kan het natuurlijk altijd, ik heb ook altijd op het begin net wat meer motivatie om ermee te beginnen. Ik ga jouw blogpost eens lezen!

   Beantwoorden
 7. Hele fijne blogpost dit! Ik heb vandaag mijn kamer een hele restyling gegeven en dat geeft mij ook altijd goede moed om goed het nieuwe jaar in te gaan!

  Beantwoorden
  • Oh ja zeker!! Ik zit zelf midden in een opruimproces, dat heeft even wat vertraging opgelopen door mijn scriptie maar daar ga ik zeker weer mee door als deze ingeleverd is. Niet echt restyling maar het geeft me ook altijd een georganiseerd en beter gevoel achteraf.

   Beantwoorden
 8. Heerlijk artikel weer met fijne tips! Dit jaar probeer ik er echt het allerbeste van te maken. 2015 was niet bepaald succesvol, dus daar wil ik graag verandering in brengen! :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie