Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Wat heeft een maand elke dag bloggen opgeleverd?


Ik vertelde al wat ik er van vond om in december elke dag een blog te plaatsen, namelijk heel erg leuk! Vandaag blik ik terug op wat een maand elke dag bloggen heeft opgeleverd en wat mijn plannen zijn voor de komende tijd.

Wat leverde een maand elke dag bloggen op?

Wie is hier niet nieuwsgierig naar? Haha! Ik probeerde die maand elke dag bloggen deels een beetje uit om te zien wat het zou doen voor “de cijfers”. Hoewel ik niet heel veel bezoekers heb, vind ik het toch leuk om daar even op terug te blikken. Over het algemeen doet frequenter bloggen zeker iets goeds voor je cijfers. Een kort overzicht:

 • Mijn bezoekersaantallen stegen met ongeveer 20%
 • Het aantal volgers op Bloglovin steeg met ongeveer 25
 • Er zijn ruim 100 meer reacties geplaatst dan in andere maanden

Al met al zijn dit, voor mijn blog, goede cijfers. Het zijn natuurlijk allemaal positieve cijfertjes, maar normaal stijgen de cijfers ook niet zo veel in één maand. Wat me vooral opviel is dat meer blogs plaatsen ook tot meer reacties leidt. Logisch, want als bezoeker heb je natuurlijk ook meer content om op te reageren! In december zijn er maar liefst 344 reacties geplaatst. Dat is dan wel inclusief die van mijzelf, maar dan nog vind ik het ontzettend veel! Dankjulliewel allemaal, daar word ik heel blij van!!

Om te concluderen, die maand elke dag bloggen zorgde bij mijn blog voor mooie cijfers, maar ook weer niet voor een verbazingwekkende groei. En dat had ik ook niet echt verwacht, want ik heb er verder niet veel aandacht aan besteed. Ik wilde dan ook vooral zelf kijken wat ik er van vond.

Wat is nu het plan?

In de vorige blog vertelde ik dat ik het heel erg leuk vond om regelmatiger te bloggen. Toch is dat niet wat ik de komende maand ga doen. Ook al ben ik zo goed als klaar met mijn studie. Ik wil wel proberen om ongeveer vier keer per week iets te plaatsen, maar op welke dagen weet ik nog niet precies. Ik heb eigenlijk nog niet echt een plan omdat ik tussen alle feestdagen door zo druk ben geweest met mijn scriptie.

Wat ik wel weet is dat ik me deze maand meer wil gaan focussen op wat dingen achter de schermen, daar heb ik namelijk genoeg ideeën voor. Zo werkt mijn blog update e-mail nu niet helemaal naar behoren, dus dat wil ik gaan oplossen, en ik wil in de layout en qua inhoud dingen gaan verbeteren om het nog gebruiksvriendelijker voor jou te maken. Ook wil ik me meer gaan verdiepen in de wondere wereld van SEO. Hoe of wat ik verder precies allemaal ga doen, wil voor mezelf nog even op een rijtje zetten, maar als het interessant is om te delen zal ik dat zeker doen :-).

Heel erg bedankt voor al jullie bezoeken en reacties! Liefs!

PS wil jij ook een maand elke dag bloggen? Lees hier mijn tips!

Een maand elke dag bloggen

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

31 gedachten over “Wat heeft een maand elke dag bloggen opgeleverd?”

 1. Klinkt goed! Ik heb een tijdje geprobeerd elke dag iets online te hebben en dat ging soms wel goed, maar nu met 5x per week bevalt het ook erg goed. Fijn dat het voor jou zo waardevol is geweest!

  Beantwoorden
  • Vijf keer per week vind ik ook al veel hoor! Dat haalde ik voor december ook nooit, haha. Maar het lijkt me wel een ideaal aantal. Nu minder ik even maar naar zoiets wil ik denk ik in de toekomst wel toe!

   Beantwoorden
 2. Interessant experiment! Ik blog nu een paar weken al heel consequent om de twee dagen, en merk het ook in mijn bezoekersaantallen. Leuk!

  Beantwoorden
 3. Ik zou nog even afwachten hoor! Toen ik in mei iedere dag blogde kreeg ik er gedurende maand 5 volgers bij, maar in juni volgens mij nog een stuk of twintig. Best een kans dus dat er nog een aantal volgers bij gaan komen. Hoe dan ook, leuk om te zien dat je toch echt wel groei merkt, ook al doe je het natuurlijk in eerste instantie voor jezelf.

  Ik ben benieuwd wat er gaat veranderen achter de schermen (oké, dat zeg ik niet helemaal goed, want achter de schermen betekent dus eigenlijk dat je lezers er niets van merken. Meer naar wat wij er van gaat merken en of het je wat oplevert, haha). Die dingen schieten er bij mij nogal snel bij in dus het is zeker slim om daar even specifiek aandacht aan te besteden in een bepaalde maand. En vier blogjes per week is een hartstikke mooi aantal toch? Dat red ik in ieder geval niet, haha, en op dit moment zou ik het ook niet kunnen bijhouden als mijn favoriete blogs iedere dag gaan posten.

  Beantwoorden
  • Oh wat grappig, daar had ik nog helemaal niet over nagedacht. Ik merk inderdaad dat de bezoekersaantallen de afgelopen dagen nog gestegen zijn, ik ga het even in de gaten houden! En ik ben zelf ook heel benieuwd, het is inderdaad echt zoiets wat je steeds maar uitstelt. En stiekem gaat er ook nog eens best veel tijd in zitten. Eerst maar eens die scriptie inleveren en bedenken wat ik precies wil doen haha.

   Beantwoorden
 4. Wat een leuk en interessant experiment. Iedere dag bloggen lijkt mij zwaar maar ik probeer wel vijf dagen achter elkaar een bericht te posten. Een blog waar meer leven in zit en waar regelmatig (dus niet perse elke dag) artikelen verschijnen kijk ik ook sneller naar. Ik voel dan ook meer drang om te reageren, mijn enthousiasme over een artikel te laten zien. Heel gek is dat.

  Beantwoorden
  • Vijf vind ik ook al veel hoor! En ik merk inderdaad ook dat ik vaker kijk op blogs die regelmatig iets plaatsen. Je bent ook sneller benieuwd of er iets nieuws is!

   Beantwoorden
 5. Leuk om te zien wat elke dag bloggen je heeft opgeleverd. Ik heb het ook geprobeerd maar vond het ook erg moeilijk om dat vol te houden. Hierdoor zie ik eigenlijk niet veel verschil. 4 blogs per week is prima volgens mij! Ik ga ook vier blogs plaatsen vanaf nu!

  Beantwoorden
  • Ah goed bezig! Bij mij hielp het ook wel dat ik als doel had gesteld om het in december vol te houden en niet voor langer of voor altijd of zo, want nu denk ik alweer “hoe deed ik dat??” haha.

   Beantwoorden
 6. Echt knap dat je het hebt geflikt. Ook al is het iets wat sommigen altijd doen, ik zie het mezelf niet zo 1, 2, 3 doen. Leuk om te zien wat het je heeft gebracht o.a. m.b.t. de cijfers.

  Beantwoorden
 7. Super interessant om te zien wat het met de cijfers gedaan heeft. Ik zou het ook heel graag in de toekomst nog een keer willen proberen omdat vol te houden haha

  Beantwoorden
  • Zeker aan te raden hoor! Ik vond het heel leuk! Alleen ik zou wel goed nadenken over wanneer je het doet, gewoon een keer in een rustigere periode plannen. Ik denk dat het tijdens veel andere maanden mij niet gelukt was ;-)

   Beantwoorden
 8. Erg leuk om te lezen, heb het zelf ook geprobeerd maar helaas was het mij niet gelukt. Erg knap dat het je is gelukt! Merkte zelf dat het ook makkelijker werd om artikelen te schrijven. Ik kwam veel meer in een ritme te zitten, wil daarom zelf als alles is verhuist ook weer elke dag bloggen op gaan pakken. Maar dat is vooral omdat ik nog super veel leuke dingen heb liggen, waar ik nu door de verhuizing niet mee aan de slag kan.

  Beantwoorden
  • Ja precies! Het wordt echt makkelijker, maar je moet er wel een periode voor kiezen dat het wel haalbaar is merkte ik ook. Oeh en ik snap dat je aan de slag wilt als je zoveel leuke plannen hebt liggen. Maar dat komt later vast wel goed! Succes met je verhuizing!

   Beantwoorden
 9. Goed bezig geweest! Het is eigenlijk aan de ene kant logisch dat hoe meer je blogt, hoe meer activiteit er op je blog bezig is. Alleen is dat niet altijd haalbaar haha -x-

  Beantwoorden
 10. Leuk om achteraf erop terug te kijken! Goed bezig geweest :) Ik blog 4 dagen per week en vind dat voor nu, zo naast het afstuderen, wel genoeg haha

  Beantwoorden
  • Ja in een drukke periode vind ik dat ook al veel. Bij mij kwam het ook vaak voor dat het er uiteindelijk dan maar twee waren of zo. Maar dat is ook niet erg vind ik, afstuderen is dan even belangrijker!

   Beantwoorden
 11. Interessant om te lezen dat er zeker positieve dingen aan vast zitten! Voor mij is het niet haalbaar, ik werk fulltime. Ik zou het met alle liefde doen en willen, maar voor nu blog ik wanneer ik daar zin/tijd in/voor heb. En dat is sowieso wel elke week een paar keer. By the way, super leuke blog heb je. Heb ‘m net ontdekt!

  Beantwoorden
  • Ah dat snap ik, dat zou me dan ook niet lukken denk ik. En gewoon bloggen wanneer je wil is ook fijn toch? En bedankt voor het compliment!! :-)

   Beantwoorden
 12. Leuk om te lezen hoe het elke dag bloggen zich heeft terugbetaald. Begrijp wel dat je het iedere dag bloggen niet doorzet. Je kunt dan inderdaad beter wat meer tijd stoppen in de puntjes op de i. ;)

  Beantwoorden
 13. Dagelijks bloggen levert bij mij ook meer bezoekers en reacties op. Omdat ik dan vaker iets moet plaatsen, ben ik niet altijd even tevreden met iedere blogpost. Ik heb voor mijzelf ervoor gekozen dat ik liever minder bezoekers heb, maar wel echt tevreden ben met mijn blogartikelen.
  Liefs

  Beantwoorden
  • Ja dat heb ik ook hoor en daar zou iedereen voor moeten kiezen vind ik eigenlijk! Voor een maand was dit een leuk experiment maar nu ga ik toch weer even minderen om ook op andere dingen te kunnen focussen.

   Beantwoorden
 14. Bedankt voor het delen van deze informatie :). Toch een mooie stijging, maar niet extreem. Misschien is een goede SEO optimalisatie nuttiger voor je bezoekersaanallen. Ik vind 4x per week posten best veel, ik zou willen dat mij dat lukte haha.

  Beantwoorden
  • Ja wie weet, ik ben benieuwd! Ik krijg wel redelijk wat bezoekers via Google dus dat zou op zich best kunnen (want die merken het niet als ik elke dag iets plaats).

   Beantwoorden
 15. Dit is wel heel interessant, hoewel iedere dag bloggen voor mij onmogelijk is zou ik het wel graag willen. Natuurlijk is bloggen voor de bezoekers niet helemaal juist, maar het is altijd wel leuk om er veel te hebben. Zeker reacties!

  Beantwoorden

Plaats een reactie