Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Wat vond ik van een maand elke dag bloggen?


Het is vandaag 31 december 2015 en dat betekent niet alleen dat 2015 ten einde is, maar ook dat dit de laatste dag is van mijn maand elke dag bloggen. Vandaag blik ik terug op hoe dit ging en wat ik hiervan vond!

Hoe een maand elke dag bloggen ging

Ik had nog nooit in zo’n korte tijd zoveel geplaatst. Normaal plaatste ik 2 tot 4 keer per week iets, dus deze frequentie was toch wel een heel stuk hoger dan ik gewend was. Maar: op één dag na is het me wel gelukt om elke dag iets online te zetten!

Ik zat vol inspiratie en zonder moeite is er tijdens de eerste twee weken elke dag een blog online gekomen. Ik liep steeds een klein beetje voor op mijn planning zodat ik niet de avond van tevoren nog wat hoefde te schrijven. Daarna kreeg ik het druk met mijn scriptie omdat ik hem eerder kan inleveren dan ik zelf had verwacht, wat natuurlijk heel fijn is maar wat wel voor wat extra werk zorgde deze maand! De deadline is nu namelijk begin januari dus dat is ja uhh nu ongeveer. Hierdoor moest ik ook voor de kerstvakantie nog wat dingetjes afmaken en liep ik opeens niet echt meer voor op mijn planning. Daarom heb ik uiteindelijk één dag overgeslagen, maar dat moet kunnen toch? Daarna begon de “kerstvakantie” (ik vier wel vakantie als die scriptie ingeleverd is), waarin ik even goed moest plannen tussen het scriptiewerk en alle feestdagen door, maar dat je dit leest is het bewijs dat dat is gelukt!

Wat ik ervan vond

Ik vond het leuk! Een uitdaging, maar wel een hele leuke. Ik vond het heel leuk om te merken dat door vaker ermee bezig te zijn, mijn ideeën niet opraakten maar zich juist leken te vermenigvuldigen. Ook merkte ik dat het me op deze manier minder moeite ging kosten. Het werd meer een gewoonte dan wanneer ik het minder vaak deed, waardoor het simpelweg makkelijker ging. De woorden schudde ik makkelijker uit mijn mouw en ideeën bedenken kostte zoals gezegd ook weinig moeite. Het is me dus erg goed bevallen. Door het vaker te doen ging ik het alleen maar leuker vinden!

Kwantiteit is minder kwaliteit?

De zelfopgelegde regel die ik deze maand voor mezelf stelde had nogal een focus op kwantiteit. Ik wilde een maand elke dag bloggen, maar wat ik dan ging plaatsen, daar had ik geen eisen voor gesteld natuurlijk. Maar ik heb eigenlijk (gelukkig) niet het idee gehad dat ik iets heb geplaatst dat van mindere kwaliteit was dan normaal. Ik denk dat dat ook wel komt doordat ik zelf redelijk nauwkeurig en georganiseerd ben, en ik wil alleen dingen plaatsen waar ik achter sta. Ik hoop niet dat jij het anders hebt ervaren ;-). Maar voor mij was het vooral een motivatie om mijn schouders wat meer eronder te zetten.

Maar kost dat niet heel veel tijd?

Uh ja bloggen kost tijd. Sommige blogposts schrijf ik sneller dan anderen, maar er gaan aardig wat uurtjes inzitten. En dat vind ik niet erg! Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd stukjes te tikken om zo meer ervaring te krijgen met schrijven, creatief bezig te zijn en vooral om (hopelijk) anderen te kunnen helpen en inspireren. Het geeft me het idee dat ik mijn vrije tijd “nuttig” besteed, wat me ook productiever maakt bij andere dingen. Als er meer op de planning staat doe ik simpelweg meer, van rust word ik lui en daar word ik niet leuker van ;-).

Wil je meer lezen over een maand elke dag bloggen?

In deze blogpost deelde ik wat een maand elke dag bloggen mij heeft opgeleverd. Daarnaast heb ik ook een blogpost gemaakt waarin ik mijn tips deel voor als jij ook een maand elke dag wilt bloggen!

Wat vond jij van mijn blogs deze maand? Hoe sta je tegenover dagelijks bloggen?

Een maand elke dag bloggen

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

20 gedachten over “Wat vond ik van een maand elke dag bloggen?”

 1. Van rust word je inderdaad lui. Ik heb een jaar lang dagelijks geblogd en blog nu van maandag tot en met vrijdag. Ik vind het fijn om me aan een schema te kunnen houden. Eens je bezig bent dan lukt dat allemaal wel :)

  Voor jou ook een fijne jaarwisseling!

  Beantwoorden
  • Wauw, een jaar! Dat hield je lang vol! Maandag tot vrijdag lijkt me wel een goed compromis. Waarom heb je besloten om zeg maar in het weekend niets te plaatsen en niet een andere dag over te slaan? Of gewoon omdat dat voor jezelf qua planning goed uitkomt?

   Beantwoorden
 2. Leuk om te lezen! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat je met een challenge bezig was, maar heb je wel een soort van ‘opnieuw ontdekt’ deze maand. Simpelweg omdat je vaker voorbij kwam op m’n Bloglovin’ :-)

  Beantwoorden
 3. Ik vond het super leuk om meer artikeltjes van je te lezen :) Ik vind het onwijs knap hoe je ook tijdens zo veel plaatsen nog ontzettend goede artikelen online kunt zetten, dus well done! En tuurlijk, je scriptie is ook heel belangrijk, dus ik kan me voorstellen dat je nog niet helemaal weet hoe veel je kunt gaan bloggen. Succes met je scriptie!

  Beantwoorden
 4. Leuk om te lezen hoe jij dit hebt ervaren! Ik heb het ook een aantal weken gedaan maar ik merkte dat ik er niet genoeg tijd voor had en mijn kwaliteit achteruit ging. Dus ik heb het weer een tandje lager gezet! Heel veel succes met je laatste scriptie dingetjes, zo fijn als dat achter de rug is! Liefs Charelle

  Beantwoorden
  • Ja ik doe het nu ook weer even wat rustiger aan, ik denk dat het in december ook goed ging omdat ik als doel had om het 1 maand vol te houden en niet “voor altijd”. Maar toch zou ik het in de toekomst zeker weer eens doen, maar dat lijkt me duidelijk uit deze blogpost haha ;-)

   Beantwoorden
 5. Ik heb genoten van al je artikelen de afgelopen maand! Ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar ik vond het toch de moeite waard om eens te reageren. Je blog is uniek en je schrijfstijl ontzettend fijn. Het voelt elke keer alsof ik een artikel uit een mindstyle/lifestyle magazine aan het lezen ben, ik haal er veel inspiratie uit! Hopelijk ga je in 2016 gewoon lekker door met bloggen! Liefs, Nicole

  Beantwoorden
  • Ah wat leuk om te horen! Wat een complimenten!! :-) En ik ga zeker door, alleen wel even iets minder vaak voor nu. Maar wie weet in de toekomst… :-)

   Beantwoorden
 6. Leuke challenge en de dingen die ik gelezen heb vond ik interessant. Ik heb wel een kritisch puntje: waar ik eerst vrijwel alle artikelen van je las, merkte ik dat ik nu juist meer oversloeg, het was juist een beetje ‘teveel’ om allemaal te lezen, ook omdat ze allemaal een beetje in hetzelfde straatje zitten (wat een interessante niche is, maar voor mij niet om elke dag iets over te lezen). Heb je het trouwens ook iets gemerkt aan je bezoekersaantallen?

  Beantwoorden
  • Oh ja zo had ik er nog niet over nagedacht maar ik kan me dat wel heel goed voorstellen eigenlijk. Ik merk dat zelf inderdaad ook bij andere blogs, zeker als je dan even een paar dagen weinig tijd hebt gehad om te kijken. Ik zit er ook aan te denken om eens een experiment te doen met minder blogs maar dan langere/uitgebreide blogs dan nu, maar ik vind dat zo lastig. Want enerzijds kunnen mensen er zo wel meer “uit halen”, maar ik lees blogs vaak ook even tussendoor en dat doe je bij zo’n lange en uitgebreide blog juist weer minder makkelijk, dus haak je misschien ook weer sneller af. Maar ik ga dit wel even onthouden, thanks! En mijn bezoekersaantallen zijn ongeveer 20% omhoog gegaan, ik heb nog wat meer cijfertjes in een blog van een paar dagen later gedeeld. Een mooie stijging maar ook weer niet verbazingwekkend, eigenlijk wel zoals ik had verwacht.

   Beantwoorden
   • Ik denk dat uiteindelijk een beetje een mix het beste werkt. Voor mezelf sprekend: echt lange artikelen (met interessant onderwerp!) bewaar ik vaak tot het moment dat ik wel tijd heb om te lezen of ik lees ze wel gelijk, als ze toegankelijk geschreven zijn. Groene Meisjes bijvoorbeeld schrijven veel langere blogposts, maar toch lees ik ze vrijwel altijd wel. Ik denk dat de toegankelijke schrijfstijl (die jij ook hebt!) wel helpt.

    Ik ben benieuwd naar je volgende experiment, maar eerst succes met je scriptie!

    Beantwoorden
 7. Enorm knap zeg, wow! Hele goede challenge, wil ik me ook nog eens aan wagen. Maar wel eng, kwaliteit vs. kwantiteit. Keuzes, keuzes! Heel interessant in ieder geval om erover te lezen, ik ga het artikel delen in mijn rubriek Blog love Tuesday – die komt morgen weer online! :)

  Beantwoorden
  • Ja heel lastig. Ik had van tevoren niet eens echt over kwaliteit nagedacht, maar ik ben dan ook wel zo perfectionistisch dat ik nog eerder m’n eigen uitdaging niet haal, dan dat er iets online komt wat ik “niet goed genoeg” vind zeg maar. Dus ik “moest” wel haha. Ik denk ook dat het een goede uitdaging is als je er ook op die manier over denkt zeg maar, wanneer je weet dat je minder nauwkeurig bent bijvoorbeeld kun je misschien beter een uitdaging voor jezelf stellen waarbij je juist focust op de kwaliteit. Heel leuk trouwens dat je mijn artikel hebt gedeeld (want het is alweer dinsdag geweest, oeps)!! Ik ga nu even kijken!

   Beantwoorden

Plaats een reactie