Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Tijd voor een update #3


Ben je nieuwsgierig naar waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest? Ik snap het – want een kijkje achter de schermen krijgen in iemands leven is al-tijd interessant ;-). En ik vind het zelf vaak ook motiverend werken; als ik lees waar iemand anders mee bezig is geweest wil ik zelf ook aan de slag gaan. Daarom deel ik vandaag een kijkje achter MIJN schermen. Waar heb ik m’n productieve uurtjes aan besteed en wat speelt er in mijn leven?

Zo, dat is lang geleden

Jaren geleden deelde ik op mijn blog wat vaker ‘kijkjes achter de schermen’. Niet per se een wekelijkse update of wat dan ook, maar tussen de regels van mijn blog door kon je vaak wel lezen wat er speelde in mijn leven. De laatste jaren is dat wat minder – en dat heeft goede redenen hoor. Ten eerste schrijf ik ook wekelijks (of soms zelfs vaker) e-mails en daarin deel ik eerder verhalen en updates over wat er achter de schermen speelt. En ten tweede wil ik met mijn blogartikelen JOU zoveel mogelijk helpen. En laten we eerlijk zijn – jij bent er niet per se ‘mee geholpen’ om te weten wat er speelt in mijn leven ;-).

Waarom dan nu toch weer?! Goede vraag. Misschien wel júíst omdat het voelde als lang geleden. En omdat het nog altijd mijn blog is en ik veel over mijn ervaringen met productiviteit, plannen en organiseren deel – maar niet zo veel over “algemenere dingen”. Terwijl ik het super tof vind als lezers mij mailen dat ze zich in dingen herkennen of dat ze hetzelfde meemaken.

Dus, vandaag ga ik weer ‘ns ‘met de billen bloot’. Nou ja – zo heftig gaat het ook weer niet worden ;-). Want even een kleine disclaimer – mijn blog is nog steeds van MIJ en daarom lees je vooral wat ik doe. En bijvoorbeeld niet (precies) wat ik met mijn vriend, of op mijn werk, of met andere personen in mijn leven doe, want dat is niet alleen ‘van mij’ :-).

Blog update

Laten we beginnen met een overzicht van waar ik voor Streets Ahead mee bezig ben geweest in de afgelopen maanden. Want dat was VEEL. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te maken (en bestaande dingen te verbeteren) en jou daarmee te inspireren, motiveren en helpen. Mijn hele dag is gemaakt als een cursist mij mailt over hoe goed een cursus heeft geholpen :-).

Krijg het gedaan is vernieuwd

Over cursussen gesproken! De afgelopen maanden ben ik vooral héél veel bezig geweest met Krijg het gedaan vernieuwen. In april 2020 lanceerde ik Krijg het gedaan voor het eerst, en eind 2020 merkte ik dat het tijd was voor een update. Er waren méér dingen die ik met de cursisten wilde delen om écht alles er uit te halen en meer gedaan te krijgen. En daarnaast had ik ook veel waardevolle feedback van cursisten ontvangen over de cursus, die me óók weer inspiratie gaf. En daarnaast had ik ideeën over hoe ik de cursus nóg makkelijker om te volgen kon maken: de video’s korter maken, zodat je er sneller doorheen kon gaan, en alle lessen uitbreiden met handige downloads, zodat je super makkelijk actie kon ondernemen.

Een paar weken terug was het dan eindelijk zover: de nieuwe versie was af en ik deelde hem hier op de blog én in mijn e-mails. In het blogartikel van een paar weken terug lees je precies wat er allemaal vernieuwd is en op de Krijg het gedaan pagina lees je alles over de cursus zelf.

Van chaos en drukte naar productiviteit

Mijn focus lag de afgelopen maanden echt op het verbeteren van de cursus, maar aan het begin van het jaar had ik nog een andere leuke update: een nieuwe download gratis bij aanmelding voor mijn e-mails, een stappenplan om van chaos en drukte naar productiviteit te gaan. Inmiddels zijn al meer dan 750 (!) mensen met dit stappenplan aan de slag gegaan, wat ik echt super gaaf vind. Mocht je ook benieuwd zijn, vraag hem hier aan:

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan “Van chaos & drukte naar productiviteit”

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plan jouw jaar uit verkoop

Eind januari is het e-book Plan jouw jaar uit verkoop gegaan. Plan jouw jaar, de naam zegt het al, is een praktisch e-book wat je stap voor stap helpt om je jaar te plannen. Al meer dan 300 mensen zijn er mee aan de slag gegaan in de afgelopen jaren. Zelf gebruik ik de methode uit Plan jouw jaar ook alweer heel wat jaren, en daar komt voorlopig ook geen eind aan. Het geeft me zo veel overzicht en rust om globaal een idee te hebben van waar ik naartoe wil (met SMART doelen), hoe ik dat ongeveer wil doen (met een jaarplanning) en waar ik dan mee wil beginnen (zo specifiek als een dagplanning).

Komt Plan jouw jaar nog een keer terug? Misschien. Misschien ook niet! Mocht je geïnteresseerd zijn, laat het dan weten op de Plan jouw jaar pagina – hoe meer geïnteresseerden hoe groter de kans dat ‘ie ooit terugkomt :-)

15 nieuwe blogs online

Naast deze dingen is er ook wekelijks een nieuw blogartikel online gekomen (behalve twee weken geleden – toen had ik even een week rust om bij te komen van de Krijg het gedaan lancering ;-) ).

Oja, en naast blogs stuurde ik ook ongeveer wekelijks een e-mail naar mijn lezers. Met bijvoorbeeld een extra tip of verhaal rondom het blogartikel van de week, een aanbieding, een kijkje achter de schermen of soms gewoon helemaal iets anders. Ontvang je mijn e-mails nog niet? Meld je hier aan!

Streets Ahead enquête 2020

Eind december stuurde ik ook nog een enquête naar alle lezers van mijn e-mails (en ik deelde hem ook hier op de blog). Daar kreeg ik me toch een partij véél, en veel uitgebreide reacties op. Super super tof was dat. 

Begin dit jaar ben ik daar een hele middag voor gaan zitten. Ik heb toen elk antwoord woord voor woord gelezen en hier een héle lijst met to do’s gehaald: blogartikelen die ik nog wil schrijven, blogartikelen die ik al eens geschreven heb maar opnieuw kan delen, en hier haalde ik ook weer inspiratie voor het verbeteren van Krijg het gedaan uit. 

Af en toe kijk ik nog steeds of er nieuwe reacties komen, dus mocht je nog graag je mening of ideeën over Streets Ahead met mij willen delen – dat kan nog steeds hier

Persoonlijke update

Oké, dat was wel weer even genoeg over Streets Ahead. Misschien ben je hier wel écht benieuwd naar – waar houd ik me verder zoal mee bezig?

Werk

Laten we beginnen met iets wat toch een vrij groot deel van mijn tijd in beslag neemt :-). Ik werk full time bij een online marketing bureau. Wat ik daar doe? Zonder in al te veel jargon te vervallen: ik ondersteun bedrijven door advies en optimalisatie van hun online advertenties (met name via Google). Werk wat ik inmiddels alweer zo’n vijf jaar doe en waar ik nog steeds veel energie uit haal. Het werk verandert continu, doordat ontwikkelingen elkaar snel opvolgen in online adverteren. Maar stiekem is dat juist wat ik heel tof vind, want het zorgt voor veel uitdagingen en afwisseling. Ik werk voor een aantal klanten die hun piekseizoen in het voorjaar hebben, dus momenteel ben ik druk bezig met daar alles uit halen, ondanks dat de coronamaatregelen natuurlijk hun effecten hebben. 

Maand suikervrij

In januari ging ik de uitdaging aan om een maand suikervrij te doen. Met succes – want het is gelukt: heel januari at ik géén suiker. En ik bedoel dan toegevoegde suiker, want fruit at ik bijvoorbeeld wel gewoon. Maar ik at ook géén producten die je lichaam op dezelfde manier verwerkt als suiker (witbrood, witte pasta, witte rijst…) en ook geen suiker alternatieven wat je lichaam ook op dezelfde manier verwerkt (honing en alle stropen/siropen bijvoorbeeld). Ik gebruikte hiervoor ongeveer de methode uit het boek 100% suikervrij.

En hoewel ik nu wel weer wat suiker eet, beperk ik het in principe tot één dag per week (met hier en daar een uitzondering hoor, zoals met Pasen ;-) ). Maar nog steeds een stuk gezonder dan vóór ik de uitdaging aan ging en dat voelt heel goed. Ik merk het vooral aan hoeveel energie ik heb – hoe minder suiker, hoe meer energie.

Puntjes op de “i” voor het huis

Ik denk eigenlijk niet dat ik er hier op de blog al veel over gedeeld heb, maar ongeveer een jaar geleden ben ik samen met mijn vriend verhuisd naar een mooi nieuwbouwhuis. Een huis waar ik me gelijk thuis voelde en waar vooral mijn (enorm handige) vriend de afgelopen maanden nog hard aan heeft gewerkt. Want bij een nieuw huis moet je natuurlijk niet alleen het huis in orde maken, maar ook – in ons geval – de garage, de bestrating, de tuin… Inmiddels gaat ons paleisje echt richting ‘af’ en dat is natuurlijk heel fijn!

Persoonlijke ontwikkeling

Ik vind het enorm belangrijk om genoeg tijd aan mezelf te besteden en altijd te blijven leren en ontwikkelen. Ik hou van nieuwe dingen leren en van uitdagingen. De afgelopen tijd ben ik qua persoonlijke ontwikkeling vooral veel bezig geweest met:

  • Mindset. En dan bedoel ik: hoe je gedachten ZO veel beïnvloeden van wat je doet. En als je dus slim omgaat met je gedachten, het vaak veel makkelijker wordt om te doen wat je wilt doen. Je zit ‘jezelf niet zo in de weg’. Het boek Mindset is een enorme aanrader (lees hier mijn review), maar ik las ook Zoals een mens denkt en Op de tweesprong van moeten en willen.
  • Productiviteit in het algemeen. Ik heb natuurlijk Krijg het gedaan vernieuwd, dus daarvoor heb ik mijn eigen kennis (en dan met name alles van het afgelopen jaar) weer opgefrist om de cursus nóg beter te maken.
  • Flow en concentratie. Over flow schreef ik al eens een artikel en ik verdiepte me de laatste tijd verder in het boek Flow.
  • Routines en rituelen. Hier verdiepte ik me in omdat ik de suikervrij uitdaging aanging en ook mijn slaap-gewoontes wat verbeterd heb. Ik volgde er een aantal cursussen en werkboeken over.

Planning

Als het gaat om planning hulpmiddelen, ben ik gróót fan van Todoist. In het artikel van vorige week kon je er alles over lezen. Ik gebruik het voor mijn werk en voor mijn blog / privé. Maar ik moet iets bekennen – zo eind vorig jaar was ik Todoist even een beetje beu. Ik gebruikte het wel maar het gaf me niet genoeg inspiratie. Maar zoals ik ook in het Todoist artikel vertel ben ik geen voorstander van constant wisselen tussen apps – omdat de app niet te oplossing is (de manier waarop je ‘m gebruikt – dáár gaat het om). MAAR het was tijd voor een opfrissing want mijn manier werkt (al jaren!) maar het voelde alsof ik ‘vast’ zat.

En dus ging ik de afgelopen maanden over op Trello – een hulpmiddel waar ik ook jaren een account heb, en ook kan aanraden, maar wat wel echt even anders werkt dan Todoist. Jaren terug schreef ik al eens een blog over Trello. En het werkte – tot het niet meer werkte. In Todoist kan ik net even makkelijker bewust bezig zijn met wat haalbaar is. En dus switchte ik afgelopen maand weer helemaal terug op Todoist :-).

En, hoe is het met jou?

Zo! Dat was wel even een lang genoeg epistel over mezelf en wat mij bezig houdt ;-). Ik ben nu heel benieuwd: hoe is ’t jou de afgelopen tijd vergaan? En ik ben stiekem heel nieuwsgierig: wat vind je van zo’n persoonlijke update: vaker doen of mehh? Laat het me weten in een reactie hieronder of deel je reactie persoonlijk met mij.

PS 1 | Jup, ik heb het onderwerp “corona” vakkundig ontweken in deze blog. Jij weet wel dat dat invloed heeft op ieders leven, dus ook op die van mij. Maar je leest daar vast al genoeg over. En misschien is dat stof voor een vervolgartikel ;-).

PS 2 | Twee keer eerder maakte ik een vergelijkbare update (allebei LANG geleden inmiddels). Mocht je nieuwsgierig zijn, hier lees je #1 en #2 :-).

PS 3 | Heb ik je kunnen inspireren en heb je nu zin om productief aan de slag te gaan? Vraag dan nog even snel het stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit aan als je dat nog niet gedaan had! Dat kan hierrrrr.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie