Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

6 dingen die handig zijn om over jezelf te weten (+ tests!)


Een beetje zelfkennis kan nooit kwaad, toch? Daarom deel ik zes leuke en handige testjes waarmee je een beetje meer zelfinzicht kunt krijgen. Waarmee je jezelf beter kunt leren kennen. Komen ze!

Wat voor archetype je bent

Een archetype is een soort typische rol die mensen (en merken) op zich kunnen nemen. Het zegt iets over hoe je je gedraagt en wat je belangrijk vindt in het leven. Er zijn twaalf algemeen bekende archetypes: de rebel (outlaw), de komiek (jester), de partner (lover), de altruïst (caregiver), de alleman (everyman/regular guy), de utopist (innocent), de leider (ruler), de expert (sage), de ziener (magician), de strijder (hero), de schepper (creator) en de ontdekker (explorer). Hier vind je meer informatie over deze twaalf types en hier kun je een test doen om te ontdekken welk archetype jij bent!

Bepaal jezelf archetypentest

Welke leerstijl je hebt

Hoe je nieuwe dingen leert is handig om te weten, zowel voor jezelf als voor iemand die jou iets wil aanleren. Leer jij door te doen, te denken, te dromen of te beslissen? Ik schreef er al eens een artikel over, en daarin vind je ook meer informatie over de vier leerstijlen (denker, doener, dromer en beslisser). Hier vind je de test en hier schreef ik meer over wat denkers kunnen leren van doeners.

Kolb leerstijlentest

Welke rol je aanneemt in een groep

Erg handig om te weten, zowel om teamgenoten en/of potentiële werkgevers (subtiel) over te informeren als om in je voordeel te gebruiken: doe dat waar je goed in bent! Je kunt een voorzitter, vormer, plant, waarschuwer, onderzoeker, bedrijfsman, groepswerker of zorgdrager zijn. Of een combinatie van natuurlijk. Hier vind je de test. Ik schreef ook al eens een heel artikel over welke rol je kunt aannemen in een groep en tips voor effectief werken in groepen.

Belbin teamrollentest

Wat voor kleur je bent (en wat dat over jou zegt)

Ook hier schreef ik al eens een artikel over. De hoofdkleuren geel, rood, blauw en groen brengen elk hun eigen eigenschappen met zich mee en dat zegt iets over jou. Daar deel ik ook een link naar een test, maar om je de moeite te besparen: dit is ‘m.

DISC kleurentest

Wat voor persoonlijkheid je hebt

Daar kun je achter komen met de Enneagramtest. De Enneagram beschrijft negen persoonlijkheden: de perfectionist, de helper, de winnaar, de romanticus, de waarnemer, de loyalist, de levensgenieter, de baas en de bemiddelaar. Met de test krijg je inzicht in je sterke punten en dus in wat je het beste verder kunt ontwikkelen. Doe hier de test om te ontdekken welk type jij bent! Uitgebreide informatie over de negen types vind je op deze website.

Enneagram persoonlijkheidstest

Wat voor soort gedrag je vertoont

De Myers-Briggs Type Indicator gaat over je gedragsvoorkeur op vier punten: sociale interactie (extravert of introvert), het verzamelen van gegevens (aftastend of intuïtief), het beslissingproces (rationeel of gevoelig) en je stijl van beslissingen nemen (beoordelend of opmerkzaam). Dit is de test! De uitslag zegt iets over je karakter, gedrag en hoe je omgaat met anderen.

Myers-Briggs Type Indicator gedragstest

Ben je benieuwd naar waarom persoonlijkheidstests zo handig zijn? Check dan zeker ook deze blogpost!

Testjes3

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

9 gedachten over “6 dingen die handig zijn om over jezelf te weten (+ tests!)”

  1. Oh wat een leuk artikeltje! :) Ik heb die kleurentest gedaan, ik heb de gele kleur en die staat voor betrokkenheid en harmonie :) kan best nog kloppen ook ;)

    Beantwoorden
  2. Superleuke testjes heb je op een rijtje gezet! Ik kende er een paar, maar de meeste niet. Ik vind zo’n testjes ontzettend leuk om in te vullen! En wat schrijf je ook heel erg leuk! Liefs, X

    Beantwoorden
  3. Het eerste jaar van mijn studie (maatschappelijk werk en dienstverlening) bestond grotendeels uit het doen van dit soort testjes. Neem het altijd met een korreltje zout, al zitten sommige testen ook erg goed bij de werkelijkheid.

    Beantwoorden

Plaats een reactie