Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

14 onmisbare tips bij een bezoek aan de Verenigde Staten


Een reis naar Amerika is zonder twijfel een droomreis, en eentje die je nooit gaat vergeten! Ben je (ooit) van plan om die kant op te gaan? Dan heb je misschien iets aan deze 14 tips!

ESTA

First things first: vergeet geen ESTA aan te vragen. Dat is je visum en zonder kom je het land niet in.

Regel een creditcard

In de VS is de creditcard een standaard betaalmiddel en kun je er vrijwel overal mee betalen. Zorg dus dat je er eentje bij hebt! Bovendien betaal je als je geld pint met je pinpas vaak een paar euro transactiekosten.

Bezoek een wedstrijd

Boek zeker een ticket voor een wedstrijd, bij voorkeur iets lekker Amerikaans zoals honkbal of ijshockey. Al ben je alles behalve geïnteresseerd in sport, de sfeer is er geweldig. En je herkent alles uit de film: de geluiden, de schreeuwerige verkopers, de overpriced hotdogs, de Kiss Cam, de mascottes… Gevalletje moet-je-meegemaakt-hebben.

TSA kofferslot

Koffers worden extra goed gecontroleerd in Amerika. Zorg dat je je koffer niet op slot doet of met een speciaal TSA slot dat door de Amerikaanse veiligheidsdiensten opengemaakt kan worden. Anders wordt je slot namelijk gewoon verwijderd.

Tax free shopping

Zoek uit of je in een staat komt waar geen belasting (op kleding) wordt geheven. In de Verenigde Staten is het normaal om bovenop de prijs op het prijskaartje nog een paar procent belasting te moeten betalen. Echter zijn sommige staten uitzondering op de regel. Zo bezocht ik Conway (New Hampshire, helemaal geen aankoopbelasting) en de King of Prussia mall (Pennsylvania, geen belasting op kleding). Kijk hier voor een overzicht (bij de bruine en paarse staten zit je goed, bij de groene tot een bepaald bedrag).

Welk transport?

Zoek uit welk transport je het best kunt nemen in de steden die je bezoekt. In New York is een metrokaart onmisbaar, terwijl je in Las Vegas de airconditioning van je auto dankbaar zult zijn terwijl je van hotel naar hotel rijdt…

National Parks pass

Van plan om veel nationale parken te bezoeken tijdens je verblijf? Regel een pas waarmee je elk park zo in kunt rijden. Deze kost je 80 dollar en is een jaar geldig. Ter vergelijking: voor een bezoek aan Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon en Zion Canyon betaal je los in totaal een kleine 125 dollar. En dan reken je dus nog niet eens de kleinere parken mee – die je in dat gebied zeker tegen gaat komen.

Plan ahead

Zoek uit wat je van tevoren al moet plannen. Zo moet je tickets voor de Alcatraz gevangenis in San Francisco weken van tevoren aanschaffen en ook het Capitol en Washington Monument in Washington D.C. kom je niet binnen zonder je alvast (wel gratis) online te hebben aangemeld.

Roadtrip?

Ga je roadtrippen in het westen? Rijd op je eerste dag naar de eerste de beste Walmart en schaf een koelbox aan. Zo het geld waard, zeker in warme en afgelegen gebieden.

Fooi

In Amerika geef je geen fooi als dank voor de goede service, maar gewoon standaard. Gemiddeld rond de 15% en soms staat dit zelfs standaard bij op de bon. Ook meegemaakt: obers die doorhebben dat je toerist bent en daarom op de bon een dikke hint naar de fooi geven (of nog erger: al een bedrag opschrijven!). Uit eten gaan is goedkoper dan in Nederland, maar niet zo goedkoop als op de menukaart staat…

Walk of Fame

Bezoek je Los Angeles? Houd deze site in de gaten om te zien of er toevallig een ster op de Walk of Fame wordt onthuld tijdens jouw bezoek.

Be prepared

Bezoek je een warme plek (zoals alles in de buurt van de staten Californië en Nevada)? Je wordt honderdduizend keer gewaarschuwd en ook al ben ik nummer 1001: zorg dat je genoeg eten en drinken bij je hebt! Er zijn wegen waar soms 100 kilometer geen huis staat én geen mens rijdt. Daar wil je niet met je lekke band zonder flesje water staan… Dat overleef je namelijk niet.

Bezoek filmsets

Film fan? Check of je favoriete film toevallig één van de steden waar je heen gaat heeft aangedaan and visit! En controleer het ook, want niet alles word opgenomen waar je denkt… Zo zag ik een set uit CSI Miami in Los Angeles, kwam ik op de set van Mean Girls in Toronto (dus niet in een buitenwijk van Chicago) en zag ik dé Central Perk set in de Warner Brothers Studios in LA (dus niet in New York). Check check dubbel check!

Let me help!

En tot slot… Heb je vragen over een gedroomde of geplande trip aan de westkust (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon) of oostkust (New York City, Boston, Washington D.C., Canada) van de Verenigde Staten – schroom niet en stel ze! Na al die uren voorbereiding kan ik je behoorlijk wat informatie geven ;-)

Bekijk hier verslagen van mijn roadtrip aan de oostkant van de VS en Canada afgelopen zomer!

Staat de VS op jouw must-visit lijstje? Of ben je er al eens geweest en kun je deze lijst aanvullen?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

10 gedachten over “14 onmisbare tips bij een bezoek aan de Verenigde Staten”

 1. Wat een leuke en handige tips! Toen ik afgelopen mei in Florida was, vond ik toch wel een van de leukste dingen om naar een baseball wedstrijd te gaan. De hele sfeer, gewoon alles! Liefs

  Beantwoorden
 2. Jaaa ik ga deze zomer naar Amerika, ik kan echt niet wachten! Een sportwedstrijd bezoeken lijkt mij zo tof, inderdaad dat moet je gewoon meegemaakt hebben! Wat je dan altijd ziet in films, dat zou ik zelf wel een keer mee willen maken!
  Liefs, Tessa

  Beantwoorden
 3. Goede tips! Ben zelf al onwijs veel in de USA geweest en echt al die tips zijn handig. Wij halen sowieso alles bij de Walmart of Target, haha. Koelboxen, slotjes, eten, drinken, strandstoelen, handdoeken..

  Beantwoorden
 4. Leuke tips, ik kan ze alleen maar beamen!

  Vooral de een na laatste kan ik zeker aanraden. Tijdens mijn laatste bezoek aan LA o.a. het huis van de Dunphy’s uit Modern Family bezocht. Is gewoon een echt huis midden in een woonwijk die een paar keer per jaar wordt afgehuurd voor opnames. Sindsdien kijk je toch anders tegen de scenes aan. Heel leuk!

  Beantwoorden

Plaats een reactie