Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Alleen sporten: dit kan je doen


Wil je graag (meer) gaan sporten, maar liefst wel alleen? Ben je niet zo’n teamsporter en focus je liever op jezelf als jij je in het zweet staat te werken? Of doe je al een groepssport en ben je op zoek naar iets wat je er in je eentje bij kunt doen? Misschien is één van deze sporten iets voor jou. Inspiratie voor alleen sporten!

Fitness

Fitness kun je gezellig met vriendinnen doen, maar dat hoeft niet. Ga naar de sportschool, kies een apparaat en start je training. Zorg alleen dat je niet te veel in één keer wilt doen om blessures te voorkomen! Geen idee waar je aan begint? Vraag de instructeurs van je sportschool om hulp.

Hardlopen

Trek een goed paar hardloopschoenen aan en je kunt beginnen… De drempel is laag, wat het (denk ik) voor veel mensen heel aantrekkelijk maakt. Wel kan dit er ook voor zorgen dat je makkelijk thuis blijft, dus een beetje discipline is wel gewenst. Wil je beginnen met hardlopen? In dit artikel geef ik een aantal tips.

Schaatsen of skeeleren

Vind je het leuk om in de winter te gaan schaatsen met vriendinnen? Waarom doe je dat niet vaker?! Schaatsbanen zijn of gaan bijna weer open dus grijp je kans! En als het straks weer zomer wordt, switch je gewoon naar skeelers. Dan kun je in het zonnetje verder…

Yoga

Je kunt een yogales volgen of op YouTube lessen opzoeken, om het zo eerst thuis eens te proberen. Yoga is geen sport waarmee je je conditie enorm verbetert of een spiermassa kweekt. Wel kan het bijvoorbeeld rustgevend zijn als je veel stress hebt. Ook wordt ademhaling belangrijk gevonden, dus misschien is yoga iets voor jou als je tijdens het sporten snel adem tekort komt.

Fietsen

Fietsen kun je op je eigen tempo doen en je hebt geen megasterke conditie nodig om te beginnen. En als het lekker weer is kun je tegelijkertijd van het zonnetje genieten en bruin worden. Dus pak je fiets en trek erop uit! Fiets bijvoorbeeld, als je dat normaal niet doet en het wel mogelijk is, eens naar je werk of school.

Wandelen

Wandelen kan iedereen en je hebt er niets voor nodig. Dat maakt het ideaal. Ga naar buiten en je bent al begonnen. Bovendien kun je wandelen heel gemakkelijk in je dag verwerken. Wandel bijvoorbeeld het stuk waar je normaal met de bus gaat, of ga te voet boodschappen doen in plaats van op de fiets. Ook kun je het in je dag verwerken. Maak bijvoorbeeld elke ochtend na je ontbijt een rondje, voordat je naar werk of school vertrekt.

Touwtje springen

Als er iets zwaar is, is het touwtje springen. Probeer het maar eens zo uit het niets een paar minuten vol te houden. Doordat je steeds je eigen gewicht omhoog haalt is het erg zwaar, maar daarom juist ook zo effectief. Alleen niet heel geschikt voor in de winter als je binnen niet veel ruimte hebt, want dan moet je buiten in de kou, sneeuw of regen staan…

Zwemmen

Zwemmen kun je ook op andere momenten doen dan op vakantie in Italië met 30 graden. Ga naar een Nederlands binnenzwembad en train je borstcrawlskills! Zwemmen is goed voor je conditie en uithoudingsvermogen, en je traint er ook nog eens zowat al je spieren mee. Stap over je badpakangst heen en ga gewoon, er is écht niemand die zich drukt maakt om hoe jij eruit ziet.

Hoepelen

Hoepelen is een enorme hype. En waarom ook niet? Je traint precies het gebied waar vrouwen zo vaak onzeker over zijn: de buik! Let wel op: hoepels uit de speelgoedwinkel zijn te klein en te licht voor een echte workout. Bij Robin Hoop vind je goede en vrolijke hoepels.

Dansen

Dan is er nog de optie om gewoon keihard muziek aan te zetten en je beste Step Up moves te laten zien. Doe je gordijnen dicht, dan ziet niemand wat voor “moves” je echt hebt…

Alleen sporten, binnen of buiten?

Weet je niet zeker of je liever binnen of buiten sport? Daar heb ik ook een blogpost over geschreven! Om precies te zijn vertel ik je wat de voor- en nadelen zijn van buiten sporten en sporten in de sportschool. Lees hier deze blogpost!

Alleen sporten, doe jij dat? Zo ja welke sport?

 

Op zoek naar meer dingen om alleen te doen? Bekijk mijn lijst met 10 dingen om in je eentje te doen.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

23 gedachten over “Alleen sporten: dit kan je doen”

 1. Ik ben sinds kort lid van een sportcentrum en ik probeer van allerlei groepslessen uit. Hoewel ik nooit zo’n sportief type geweest ben bevalt me dit goed.

  Beantwoorden
 2. Ik sport altijd alleen. Ik loop elke dag hard, en vind dat ideaal. Juist omdat ik het in mijn eentje kan doen en op een tijd die mij goed uitkomt.

  Beantwoorden
 3. Super leuk, dit artikel! Inderdaad best even lastig, als je alleen wilt gaan sporten, wat je dan kan gaan doen. Maar dit zijn nog best veel verschillende dingen, gaaf!

  Beantwoorden
 4. Ik fitnessde altijd met mijn vriend, maar op een gegeven moment had hij geen zin meer, maar ik wilde wel gaan, dus ik ben alleen gegaan. Minder gezellig, maar beter alleen dan niet!

  Wat je ook prima thuis kunt doen is krachttraining, daarvoor kun je bijvoorbeeld een paar dumbbells aanschaffen, maar er zijn ook veel bodyweight trainingen te vinden. Op YouTube staan heeeeel veel video’s. Zelf doe ik vaak Blogilates video’s, vind het superfijn dat ik dan niet de deur uit hoef om te sporten :)

  Beantwoorden
 5. Sport jij? Uh… Nee, nog steeds niet! Ik wil wel, maar ik vind het toch erg moeilijk om er de tijd voor te vinden én het thuis uit te voeren. Ik denk dat ik aan een abonnement in de sportschool niet ontsnap, haha. Yoga, hardlopen en BBG vind ik wel fijne sporten om thuis te kunnen doen trouwens. Dat gaat bij mij helaas maar een paar keer goed en dan gaat het weer mis. Oeps!

  Beantwoorden
 6. Ik heb echt jaaarenlang aan teamsport (volleybal) gedaan, maar ik vind het nu heerlijk om zelf in te plannen en te bepalen of en wanneer ik ga sporten (dat maakt het meteen ook gevaarlijk ;-) ) Wat ik afwisselend doe: hardlopen, hoepelen, yoga, work-outs via een app/YouTube, wandelen en fietsen (telt dit als sport?) en lekker dansen!

  Beantwoorden
 7. Ik ben gek op hardlopen en dat doe ik bijna altijd alleen. Ik houd niet zo van praten onder het lopen met al dat gehijg tussendoor. Lekker een muziekje of een podcast aan en opgaan in je eigen wereld, heerlijk! Maar je hebt inderdaad wel de discipline nodig om jezelf steeds de deur uit te duwen.

  Beantwoorden
 8. Ik sport meestal alleen. Ik volg de BBG :) maar voordien heb ik ook pilates gedaan, Les Mills lessen in de sportschool, gelopen, enzovoort. Sinds vorig jaar ga ik ook regelmatig eens met vriendinnen schaatsen, erg leuk :)

  Beantwoorden
 9. Na het lezen van je post voelde ik me een beetje dom… eigenlijk zo voor de hand liggend, maar nooit bij stilgestaan dat ik ook gewoon kan touwtje springen of dansen als het buiten te vies weer is om te hardlopen. Super goede post dus!

  Beantwoorden

Plaats een reactie