Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

7 nationale parken in de VS


Als ik de rest van mijn leven nog maar naar één land op de hele wereld zou mogen reizen zou dat land ongetwijfeld de Verenigde Staten zijn. Het land is zo veelzijdig en heeft zo veel tegenstellingen, maar tegelijkertijd ook juist een hele sterke identiteit. Want denken we niet allemaal aan dezelfde dingen als we aan de VS denken? De grote metropolen, de fastfoodcultuur, de American Dream… en zeker niet te vergeten de overweldigende natuur. Dat laatste, daar ga ik je vandaag wat meer van laten zien! En om precies te zijn de nationale parken.

Ik ben een dorpsmeisje maar ik hou van steden. Ik bezoek tien keer liever een grote stad dan een prachtig natuurpark. Door een stad kan ik urenlang wandelen en krijg ik alleen maar energie. Een natuurpark? Tegenovergestelde effect. Ondanks dat kan ik niet ontkennen dat de natuur in de Verenigde Staten geweldig mooi is. Er zijn niet voor niets zo veel enorme nationale parken. Kijk mee naar de natuur in het zuid-westen (en noord-oosten) van de VS!

Nationale parken in de VS - Grand Canyon

Nationale parken in de VS - Grand Canyon

Nationale parken in de VS - Grand Canyon

Grand Canyon National Park

Het meest bekende nationale park ter wereld volgens mij, en geheel terecht. Want wat is dit een gave plek! Zelfs als je er met je eigen ogen naar kijkt lijkt het bizar. Zo enorm groot en onwerkelijk. Mis ook zeker niet de zonsondergang, dan kleurt het park nog roder dan het al is.

Meer informatie

Nationale parken in de VS - Joshua Tree

Nationale parken in de VS - Joshua Tree

Joshua Tree National Park

Dit is van alle parken het park wat de minste indruk op mij heeft gemaakt. De naam zegt het al, hier staan vooral heel veel (dorre) bomen, althans zo kwam het op mij over. Uren kon je rijden voor ook maar iets of iemand tegen te komen. Bizar wel en eigenlijk ook best eng. Zeker toen we volgens mij later die zomer hoorden dat er hier Nederlanders zijn omgekomen omdat ze autopech hadden en niet voldoende drinken om zichzelf in leven te houden… Telefoonbereik doen ze namelijk ook niet aan in dit enorme park.

Meer informatie

Nationale parken in de VS - Yosemite

Nationale parken in de VS - Yosemite

Yosemite National Park

De woestijnachtige natuur (of hoe noem je dat?) van de Grand Canyon en andere parken trekt me meestal meer aan dan parken vol met groene bomen, meren en watervallen, omdat ik het idee heb dat ik dat in Frankrijk ook kan zien. Maar aan Yosemite kan geen park in Frankrijk tippen, want wat een mooie plek is dit. Watervallen van honderden meters hoog, een kilometersver uitzicht over bergen en meren en niet te vergeten de enorme sequoiabomen waar je met tien man nog niet omheen kunt staan.

Meer informatie

Nationale parken in de VS - Bryce Canyon

Nationale parken in de VS - Bryce Canyon

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is een heel apart park. De rotsblokken (zie eerste foto) staan op zo’n manier overeind staan dat het bizar is dat dit zo door de natuur is gekomen. Ook hier is het heel gaaf om de zonsondergang te zien, omdat de zon dan net als bij de Grand Canyon enorm fel op de rotsen schijnt, waardoor ze nog kleurrijker worden dan ze al zijn.

Meer informatie

Nationale parken in de VS - Acadia

Nationale parken in de VS - Acadia

Acadia National Park

Het Acadia National Park ligt op één van de meest noordelijke en oostelijke plekken van de Verenigde Staten. Het is het enige park uit dit lijstje dat niet in het zuid-westen ligt. Als je boven op de berg op het eiland staat, zie je als eerste van iedereen in de Verenigde Staten de zon opkomen. Een mooie plek met veel rotsen, helderblauw water en heel veel groen. Lees hier het verslag van toen ik er vorig jaar zomer was!

Meer informatie

Nationale parken in de VS - Zion

Nationale parken in de VS - Zion

Nationale parken in de VS - Zion

Zion National Park

Zion bestaat vooral uit een enorme kloof: de Zion Canyon, die 24 kilometer lang is en rotswanden van niet minder dan 900 meter hoog heeft. Zion Canyon wordt steeds smaller en voor de durfals kun je dat stuk hiken. Door het water, tussen de enorme rotswanden, die je op sommige stukken allebei tegelijk aan kunt raken…

Meer informatie

Nationale parken in de VS - Death Valley

Nationale parken in de VS - Death Valley

Death Valley National Park

Death Valley was een hele bizarre en bijzondere plek. 45 graden, geen zuchtje wind, uiteraard geen schaduw, geen boom of ander groen te bekennen: met recht een dode vallei. In Death Valley ligt het laagstgelegen punt van de VS, op een zoutvlakte waar het zeker zo warm was. Het gevoel dat je krijgt als je voor de eerste keer op ZO’N warme plek bent voelde voor mij alsof je er een hete föhn constant over je hele lichaam blaast…

Meer informatie

Naast nationale parken zijn er nog veel meer geweldig mooie stukjes natuur in de VS. Mocht je daar meer van willen zien dan hoor ik het graag ;-)!

Waar maak je jou gelukkig mee tijdens een reis: natuur of een stad?

Vind je het leuk om over de Verenigde Staten te lezen? Hier lees je alle verslagen van de roadtrip die ik in 2014 maakte.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

20 gedachten over “7 nationale parken in de VS”

 1. Wauw, wat een prachtige foto’s!

  Zelf houd ik wel van afwisseling tijdens een vakantie. Ik word juist ontzettend moe van door een stad slenteren dan door een natuurpark hobbelen, haha.

 2. Oh wauw, het ziet er allemaal echt mooi uit! Ik ben ook echt een stadsmens, maar tegelijkertijd kan ik heel erg genieten van de mooie natuur. Ik zou ook nog heel graag een keertje Yellowstone National Park willen bezoeken, maar aan de andere kant jaagt dat park me echt de stuipen op het lijf, aangezien er dus een huge vulkaan onder zit.
  Leuk artikel!

  • Ja dat park lijkt me ook echt prachtig! Erg jammer alleen dat het verder volgens mij niet echt in de buurt ligt van andere grote parken of steden, of tenminste tot zover ik weet.

 3. Wat ‘n leuk artikel! Fijn overzicht met mooie foto’s! :)
  Ik wil heeeel graag ‘n keer naar Amerika, vooral voor de prachtige natuur eigenlijk haha :)

 4. Ah, super om te lezen/zien! Ik ben in alle parken geweest, behalve Acadia. Grappig genoeg vond ik Joshua Tree juist wel heel mooi/indrukwekkend, maar dat kan ook net aan de precieze locatie gelegen hebben. Wij reden langs een stuk dat leek op een soort oase met heel veel groen, water en steenbokken die aan het grazen waren. Was heel magisch om te zien in die dorre omgeving. Zion vond ik ook fantastisch! Toen ik bij de Grand Canyon was, was het helaas zo mistig dat er helemaal niks te zien viel.
  Ik vind de combinatie van steden/natuur altijd heel fijn. Ik vind het heerlijk om door een stad te slenteren, maar natuur maakt altijd meer indruk op me.

  • Oh echt, heel grappig ja! Zo zie je maar dat alles een verschillende indruk kan maken. Wel heeel jammer dat het zo mistig was bij de Grand Canyon, dat hadden wij toen in San Francisco ook best wel. De combinatie is inderdaad ook fijn, zeker als je met mensen bent die allemaal iets anders leuk vinden, haha ;-)

 5. Wat gaaf dat je in al die parken geweest bent! Mij lijkt het yosemite national park heel mooi, maar New York staat bovenaan mijn lijstje ;)

 6. Wauw, wat een prachtige foto’s! En wat een fijne post, wij willen volgend jaar weer die kant op trekken dus deze heb ik opgeslagen in mijn mapje met favorieten :) Gaat vast en zeker nog goed van pas komen!

  • Ah, dank je! En superleuk, ik hoop dat je hier dan iets aan hebt! En mocht je nog vragen hebben, shoot ;-)

 7. Wauw wauw wauw, wat een prachtige foto’s Linda! Ik word altijd een beetje stil van je reisblogjes… :) de natuur daar lijkt me zo mooi en machtig! Als het allemaal niet zo veel geld kostte, was ik er al lang geweest.. ;)

 8. Ik vind dat Amerika schitterende parken heeft. Mijn favoriet is Arches en Monument Valley (alhoewel dat laatste niet officieel een National Park is). In het laatste park ben ik in 2011 en 2013 geweest om te gaan paardrijden. Nou dát is een aanrader. Schitterend! Doodvermoeiend, maar oh zo mooi.

  Toevallig ben ik net weer terug uit Amerika. Maar dit jaar geen National Park bezocht, behalve Martin Luther King Jr. Historical Site. Bleek ook onder een NP te vallen. Maar goed, vind ik niet helemaal tellen :)

 9. Ik wil meteen vertrekken! Prachtig.
  Mij kan je zowel plezieren met natuur als met een stad. Maar als ik moet kiezen, geef me dan maar de rust van de natuur. :-)

 10. Wat een leuke blog heb jij! Heel fijn artikel! Amerika is echt m’n favoriete land op aarde

Reacties zijn gesloten.