Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Ik wil sporten! En nu?


Ben jij zo iemand die tijdens het zien van alle motiverende quotes op Instagram denkt: “ik zou ook willen sporten, maar ja hallo, spórten???” Dan is dit voor jou. Zo zorg je ervoor dat je van deze tijdrovende maar happy makende hobby gaat houden!

Waarom sporten?

Gezond leven, en daar hoort toch bij – sporten,  vinden we in meer of mindere mate belangrijk. Zowel je lichaam als je mind wordt er happy van en daarom zijn planking challenges en ab exercises enorm hip. Als niet-sporter kun je daar best een beetje moe van worden, toch?

Maar ja, van sporten word je nou eenmaal blij, kweek je spieren en verbeter je je conditie. Bovendien kost het je wel energie, maar geeft het je ook heel veel energie. En de resultaten (zij het in de spiegel of gewoon in het feit dat je je beter voelt) werken verslavend en geven je een zelfvertrouwenboost.

Komen we nu bij het moeilijkste van allemaal…

Help, hoe begin ik?

Hoe schakel je die knop om? Wat moet je wel en juist niet doen als je begint met sporten? Je leert natuurlijk met vallen en opstaan, maar dit zijn mijn tips!

 • Ga gewoon! De allerbelangrijkste tip: just do it! Geen excuses en geen smoesjes. Eng? Sleep een vriendin mee!
 • Vind uit wat je leuk vind. Hardlopen is heel populair, maar als jij daar niets aan vindt, dan ga je ‘t nooit volhouden. Neem proeflessen bij sporten waarvan je denkt dat je ze leuk gaat vinden (of ga thuis aan de slag) en ga voor de sport die ook echt het leukst blijkt.
 • Zorg dat je gemotiveerd bent en blijft. Jezelf van de bank afslepen kan lastig zijn. Vooral in het begin, als het sporten nog geen gewoonte is en je ook nog geen resultaten ziet. Bedenk waarom je wilde gaan sporten en houd dat in je achterhoofd op momenten dat je geen zin hebt.
 • Loop niet te hard van stapel. Misschien een beetje verwarrend, maar ik kan deze tip niet vaak genoeg geven. Als je jaren niet gesport hebt en nu ineens 4x per week naar de sportschool wil gaan heb je (a) heel veel doorzettingsvermogen nodig en (b) een heel sterk lichaam. Zowel jij als je lichaam moeten wennen aan de verandering. Begin dus met 1, maximaal 2, keer per week en bouw dat pas na een paar maanden op. En voor de hardlopers: je lichaam heeft 10 maanden nodig om te wennen aan de verandering dat jij opeens hardloopt. In 3 maanden van 0 naar 10 kilometer klinkt ambitieus, maar is gewoon geen slim plan.
 • Focus op de sport en niet op de spulletjes. Het is natuurlijk verleidelijk om op je eerste hardlooptraining of yogales in een perfect gestylde sportoutfit te verschijnen, maar wat als die sport helemaal niet in jouw straatje blijkt te liggen? Sla je slag pas zodra je zeker weet dat je hier de komende tijd mee door wil gaan. En investeer dan in echt goede in plaats van mooie spullen (vooral bij zaken als hardloopschoenen).
 • Wees eerlijk naar jezelf. Je kan heel gemotiveerd met een sport beginnen, maar als het niet jouw ding is dan is dat niet jouw ding. Al vind je beste vriendin het nog zo leuk, ga iets anders doen waar je wel happy van wordt!
 • Geniet ervan! Zie het niet als een last maar als een lust! Sporten geeft je een pauze in je toch al zo drukke leven, een moment waarin je even niets anders hoeft te doen dan je focussen op die sport. Dat je je er dan ook nog veel beter van gaat voelen en uit gaat zien, is natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!

PS Is hardlopen jouw ding? Dan vind je hier een artikel dat ik schreef over beginnen met hardlopen.

Sport jij of juist niet en waarom? Wat voor sport doe je?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

12 gedachten over “Ik wil sporten! En nu?”

 1. Wat een ontzettend handig artikel!
  Ik heb 8 jaar gedanst en ben sinds september gestopt. Nu op dit moment doe ik niets, maar met school komen we één keer in de week bij de sportschool en dat bevalt mij eigenlijk ook wel.
  Nu zit ik al een tijdje te denken om gewoon één of twee avonden naar de sportschool te gaan en weetje? Misschien moet ik het gewoon gaan proberen, helemaal na het lezen van dit doorslaggevende artikel!

  Beantwoorden
 2. Gewoom gaan inderdaad. Ik deed dat ook, samen met een vriendin. Dat helpt ook wel. Nu zijn we 2,5 jaar verder en gaat het allemaal vanzelf. Ook zonder vrienden.

  Beantwoorden
 3. Wat een fijne en overzichtelijke blog :) Sowieso heb ik veel aan deze tips, maar ik zeg al weken dat ik weer de sportschool van binnen ga zien, maar ik kan mezelf er echt niet toe zitten. Blijft een lastig dingetje, hihi.

  Beantwoorden
 4. Wat een goede post! Je weet het altijd wel al maar om het dan weer zo zwart op wit voor je snufferd te zien is toch wel goed!
  Heb toevallig net heerlijk geluncht dus moet er nu niet aan denken om te gaan knallen. Het blijft inderdaad een eeuwig dingetje maar je slaat hier wel de spijker op zn kop!

  XXX

  Beantwoorden

Plaats een reactie