Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

#LindaisinNYC deel 3


Welkom bij alweer een derde fotoverslagje uit New York! Ook vandaag laat ik je weer wat hoogtepunten en aanraders zien van de dingen die ik afgelopen week in New York heb meegemaakt. Enjoy!

Heb je deel 1 en deel 2 nog niet gezien? Check die dan zeker ook! :-)

Times Square

NYCc29

Times Square blijft een indrukwekkende plek. Afgelopen week ben ik even op de welbekende rode tribune geklommen terwijl de zon aan het ondergaan was. Het was niet heel warm en daarom ook niet zo druk (relatief gezien hè ;-) ), en het uitzicht blijft gaaf.

NYCc50

Chinatown

NYCc53

Times Square is druk, maar hier was het óók druk. De gevels barsten van de vreemde Chinese tekens en op straat zie je een mengeling van Aziatische mensen en toeristen. Het is één grote kleurrijke bende en dat maakt het een boeiende plek. Bovendien is Chinatown uit zijn voegen gegroeid en inmiddels een redelijk grote wijk. Het meest typische stukje Chinatown vind je recht onder Little Italy, rondom Mulberry Street en Mott Street. Chinatown ligt onder Canal Street, Little Italy erboven.

NYCc28

Aan Mulberry Street ligt ook het Columbus Park. Volgens mijn reisgids zou het hier barsten van de oude Chinese mannen die spelletjes speelden in het park en niets was minder waar. Het leek wel een openluchtcasino, maar dan zonder het geld (volgens mij dan). Aan elke tafel zaten mannen spelletjes te spelen en bij sommige tafels was het blijkbaar extra spannend, want daar stonden toeschouwers in een cirkel omheen.

NYCc54

In Chinatown ligt ook de Mahayana Buddhist Temple, een boeddhistische tempel waar je de grootste boeddha van New York vindt.

Little Italy

NYCc52

Little Italy is een beetje een verdwenen wijk. Er is niet zo veel meer van over. Dat is wat ik overal las en ik kan niet anders concluderen dat het ook echt zo is. Mulberry Street is eigenlijk het enige wat er nog van de wijk over is, en dat is niet veel meer dan het bord op de foto en een he-le-boel Italiaanse restaurants. Dat is dan ook waarvoor de meeste mensen deze wijk opzoeken denk ik, en op dat punt zul je niet teleurgesteld worden. Dus ik waande me ook in dit wanna be Italië en at er een heerlijke pizza, want pizza in New York is sowieso bijna altijd errrg goed.

The Halal Guys

NYCc47

Op Facebook zag ik voorbij komen dat Yelp een top 100 best beoordeelde plekken had bekendgemaakt. Yelp is een in Amerika heel populaire app voor het beoordelen van restaurants en andere plekken waar je kunt eten. In die top 100 lijst stond The Halal Guys, een foodtruck waar je voor 7,50 dollar een grote bak met rijst, gyros en/of kip, sla en pitabrood krijgt. En daar kun je als normale eter gerust twee avonden van eten (hieronder op de foto zie je ongeveer de helft van de bak op mijn bord liggen).

En ja het was het lekker. Niet per se het allerallerlekkerste wat ik ook gegeten heb, maar wanneer je prijs meeneemt in de beoordeling (3,75 dollar als je er 2x van eet, wat echt heel weinig is), dan komt het aardig in de buurt. De saus hoort er wel echt bij want anders is het een beetje droog, maar ik heb twee avonden lekker gegeten.

NYCc29

Goed weer & Central Park

NYCc29

Ik ben de afgelopen weken al zo vaak in Central Park geweest dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Hoe dubbel het misschien ook klinkt (want wat doe je in een stad als je de natuur het leukst vindt), is Central Park denk ik wel mijn favoriete plek. Ik ben er al zo vaak langs of doorheen gelopen, of even geluncht, of hardgelopen… Of gewoon de hele middag in de zon gezeten. Alles wat ik nodig had was warm weer, een kleed, eten en drinken, en iets van een boek of notitieboek en ik vermaakte me wel. Ik hoop zo dat het daar deze week nog een keer warm genoeg voor wordt.

NYCc44

Nike Run Club

NYCc43

Nike organiseert tot zover ik weet al heel lang trainingen in grote steden (in de VS, maar bijvoorbeeld ook in Amsterdam). Onder de naam Nike Run Club kan je je met je Nike Plus account inschrijven en zo meedoen aan een run. Dat deed ik dus afgelopen week, en ik liep tijdens zonsondergang zo’n 8 kilometer door Central Park. En dat was zo leuk!

Het was echt supergoed georganiseerd, er waren heel veel mensen van Nike die precies uitlegden hoe het werkt. Je koos een afstand en een pace en daar hoorden pacers van Nike bij. Samen met de mensen die hetzelfde kozen vormde je een soort clubje en alles wat je hoefde te doen was de pacers volgen. Normaal loop ik altijd alleen en voor de verandering was het heel leuk om met anderen door Central Park te lopen, zeker omdat de pacer constant het tempo in de gaten hield en je je zelf dus geen zorgde hoefde te maken over of je misschien te hard of te zacht ging voor jouw doen. Daarnaast zou ik niet zomaar in m’n eentje in het donker in Central Park gaan lopen, maar ik kan nu wel zeggen dat ik dat gedaan heb ;-) (en het is ZO aan te raden).

Ground Central

NYCc41

Ik gebruik m’n laptop vooral in het appartement, maar ik besloot er voor de verandering eens op uit te trekken. Ik kwam terecht bij Ground Central (ok, ik zal eerlijk zijn, ik had van tevoren op Instagram gezien dat ze er WiFi en Iced Lattes hadden). Een fijn cafeetje waar ik niet uit de toon viel met m’n laptop en waar ze goede koffie hebben. Ze hebben er ook cronuts zag ik (niet the real deal maar toch), maar die heb ik niet geprobeerd. En er zijn volgens mij twee locaties op Manhattan! Ook leuk als je een keer wat anders wil dan de Starbucks.

Columbia University

NYCc40

Ik kon universiteiten als Stanford, Yale en Harvard al op mijn afstrepen van mijn denkbeeldige lijstje met bezochte universiteiten, maar Columbia nog niet. En dat terwijl het in New York ligt… Daar heb ik dus verandering in gebracht. Ik kreeg een kleine rondleiding van een oud-klasgenootje die er nu studeert, wat echt super leuk was (in je eentje ga je toch niet zomaar klaslokalen bekijken), ook om haar verhalen te horen. De campus is echt heel mooi ook. Stanford blijft de mooiste universiteit waar ik ben geweest maar ik denk dat Columbia met Harvard de tweede plek deelt.

SoHo

NYCc39

SoHo staat bekend om de talloze gebouwen met gietijzeren trappen, en hoewel je die door heel New York kunt vinden, zie je er in SoHo toch wel opvallend veel. In Greene Street vind je wat dat betreft de mooiste gebouwen. Kom je er om te shoppen, wat in SoHo ook héél goed kan, dan ben je volgens mij het beste af op Broadway (al zitten er overal winkels).

NYCc38

NYCc36

In SoHo kwam ik ook deze Home-winkel van Kate Spade tegen. Kate Spade is een heel vrolijk merk dat volgens mij in Nederland niet heel bekend is, maar hier wel en je ziet er dan ook véél mensen mee lopen. Deze Home-winkel was volgens de verkoopster pas een maand geopend en het was een soort voorbeeld Kate Spade-huis, inclusief woonkamer, keuken, eetkamer, slaapkamer enzovoorts. Echt heel vrolijk en leuk, maar helaas ook een beetje duur.

NYCc37

Museum of Modern Art

NYCc35

Het Museum of Modern Art stond op mijn lijstje om te bezoeken en deze week moest het er dan maar eens van komen. Er werd regen voorspeld dus dat leek me het perfecte moment ;-). Ik ben geen enorme kunstliefhebber maar ik vind het altijd wel interessant om te zien. Er is op dit moment een expositie met Jackson Pollock, die dingen maakt als op de foto hierboven. Ik vind dit soort abstracte dingen altijd wel gaaf.

NYCc34

Maar je vindt er ook de iets oudere en minder abstracte kunst, zoals dit bekende schilderij van Vincent van Gogh. Dit is dan trouwens wel meteen een van de bekendste schilderijen, en dat was te merken aan de enorme massa mensen die eromheen stonden en er een foto van wilden maken… Volgens mij hadden meer mensen bedacht dat dit een goede activiteit was op een regenachtige dag.

Staten Island Ferry

NYCc33

Een paar jaar terug ben ik al eens met de boot naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island gegaan, wat leuk was (niet alleen het Vrijheidsbeeld maar ook het museum op Ellis Island is een aanrader), maar wel een gevalletje “één keer is genoeg”. Een goedkoper (lees: gratis) alternatief om tóch het Vrijheidsbeeld van iets dichterbij als Manhattan te zien is de Staten Island Ferry, die je voor nop naar Staten Island en terug brengt.

NYCc32

En je hebt niet alleen een mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld, maar ook op de skyline van Manhattan, het zuidelijke puntje om precies te zijn. Mijn plan was eigenlijk om op Staten Island ook wat rond te kijken, maar toen ik erachter kwam dat het openbaar vervoer op Staten Island niet zo goed geregeld is als in Manhattan (als in, niet elke 100 meter een metrohalte), besloot ik om maar gewoon te doen wat de meeste toeristen doen: meteen de boot terug naar Manhattan pakken.

Elevated Acre

NYCc31

In de buurt van de Staten Island Ferry terminal (op Manhattan) zit dit verstopte plekje, wat de “elevated acre” genoemd wordt. Je gaat tussen de wolkenkrabbers aan Water Street deze trappen op…

NYCc30

En dan kom je op dit verstopte parkje. In het weekend, op een niet heel warme lentedag was het er uitgestorven, maar ik kan me voorstellen dat het op een doordeweekse warme dag overspoeld wordt door mensen die hier werken en hun lunch komen eten.

NYCc29

Vanaf de elevated acre heb je namelijk uitzicht op het water, je kijkt uit op Brooklyn Heights en de Brooklyn Bridge. Niet verkeerd toch?!

Williamsburg & Greenpoint

NYCc29

In het net-niet noorden van Brooklyn vind je de wijk Williamsburg, waarvan Bedford Avenue de meest levendige straat is. Hier vind je veel winkels, cafés en restaurants.

NYCc29

En als je goed kijkt zie je hier en daar ook dit soort street art :-).

NYCc29

Ik dronk er deze overpriced juice van Juice Generation, ter “compensatie” van alle ehhh minder gezonde dingen die ik hier eet en drink ;-).

NYCc29

Naast Bedford Avenue vond ik het East River State Park erg leuk. Op vijf à tien minuten lopen van Bedford Avenue ligt dit park. Het oogde wat onverzorgd maar het strandje en gave uitzicht maakten alles goed. En dat de zon scheen hielp natuurlijk ook.

NYCc29

Vanuit Williamsburg liep ik nog wat verder naar het noorden, naar de wijk Greenpoint. Dit is Manhattan Avenue, waar ook veel restaurants en winkels zitten, waaronder de Peter Pan Donut & Pastry Shop:

Peter Pan Donut & Pastry Shop

NYCc29

1,10 dollar voor een donut is in New York spotgoedkoop. Daar komt bij dat je uit enoooorm veel soorten kan kiezen en volgens mij kostten in ieder geval alle donuts 1,10. En lust je geen donuts, dan hadden ze ook nog een hele berg andere zoete lekkernijen.

De winkel ligt misschien een beetje uit de richting in de wijk Greenpoint (Brooklyn), maar mocht je Brooklyn willen ontdekken en iets anders willen zien dan alleen Dumbo en Williamsburg, loop hier dan zeker even langs. Of als je fan bent van de serie Girls, want die schijnt zich in Greenpoint af te spelen.

NYCc46

Helaas geen mooie foto want ik at deze donut pas ‘s avonds op (= slecht licht), maar dit was de schmores donut and it was good. Ik had ook nog de red velvet donut en die kan ik ook aanraden.

Nolita

NYCc29

Nolita staat voor North of Little Italy en dat is (super verassend) ook waar de wijk ligt. In de wijk vind je talloze hippe ontbijt- en lunchtentjes, maar daarnaast kom je er ook veel van deze gave muurschilderingen tegen. De moeite waard om even doorheen te lopen vond ik!

NYCc29

NYCc29

The Butcher’s Daughter

NYCc29

In Nolita ligt ook The Butcher’s Daughter. Ik was dit tentje al talloze keren op het werelwijde web tegengekomen, en hoewel het dus een beetje een hype is, was ik nieuwsgierig genoeg geworden om erheen te gaan ;-).

NYCc29

Ik ging voor de AB&J Toast, wat betekende: brood met rauwe amandelpasta, rauwe honing, bananen en rode druiven. Het smaakte als pindakaas maar dan net wat anders en door de honing was het zoet. Aanrader als je van pindakaas en zoetigheid houdt ;-). Daarnaast had ik de rode juice met rode bieten, appel en gember.

Macy’s Flower Show

NYCc29

Tijdens mijn New York research kwam ik erachter dat er jaarlijks eind maart – begin april een “flower show” in het warenhuis Macy’s is. Niet alleen in New York trouwens, maar in allerlei steden in Amerika. Met “flower show” wordt bedoeld: we zetten elke vrije centimeter van de begane grond van deze gigawinkel vol met bloemen en planten. Het was nogal apart om overal planten tussen de tassen en make-up te zien, maar vrolijk werd ik er wel van.

NYCc29

The Pennsy

NYCc29

The Pennsy is een food court die sinds januari geopend is bij Penn Station. Ik weet niet of ik er op een goed moment was of dat het altijd zo is omdat het nog maar net geopend is, maar het was er héérlijk rustig en dat is niet altijd het geval in food courts hier. Je hebt er o.a. burgers en een vega(n) eettentje met vegan donuts.

NYCc29

Food courts zijn trouwens sowieso erg populair hier, mocht je ervan houden dan vind je hier een lijstje met welke ik nog meer ben tegengekomen:

 • Chelsea Market (de bekendste, bij het High Line Park)
 • City Kitchen (bij Times Square)
 • Hudson Eats & Le District (vlakbij het 9/11 memorial)
 • The Pennsy (bij Penn Station dus)
 • Dining Concourse (Grand Central Terminal)
 • Gotham West Market (Hell’s Kitchen)
 • UrbanSpace (vlakbij Grand Central Terminal)
 • The Food Hall (in Brooklyn naast de Smorgasburg winter markt)
 • The Plaza Food Hall (onder het Plaza hotel)
 • En in Grand Central Terminal wordt in volgens mij in april nog een food court geopend.

Ik heb niet overal iets gegeten, maar misschien kan ik ze wel nog een keer in een aparte blogpost laten zien! Dit is namelijk de ideale optie als je relatief goedkoop én relaxt “uit eten” wilt gaan, o.a. doordat in de meeste gevallen fooi niet verplicht is omdat je zelf je eten haalt. En als je met anderen bent is het natuurlijk ook handig dat iedereen kan eten waar hij/zij zin in heeft zonder dat je naar vijf verschillende restaurants hoeft te gaan.

Fashion Walk of Fame

NYCc29

Lang niet zo indrukwekkend als de Walk of Fame in LA en véél, héél veel kleiner, maar vlakbij Times Square vind je in New York een “Fashion Walk of Fame”, waar ontwerpers als Marc Jacobs en Ralph Lauren geëerd worden met een stukje New Yorkse stoep. Maak er geen omweg voor, maar als je toch in de buurt bent… Het grootste deel vind je aan 7th Avenue tussen 39th en 40th Street.

Bryant Park

NYCc29

Op mijn allereerste dag in New York was ik hier omdat de ijsbaan in het park voor de laatste dag geopend was. Een paar weken later kwam ik terug om het park zónder ijsbaan te zien. In Bryant Park vind je honderden tafeltjes en stoelen, wat het een ideale plek om in het zonnetje te lunchen maakt.

New York Public Library

NYCc29

Aan Bryant Park ligt de New York Public Library, of in ieder geval het meest bekende filiaal ervan, want in feite heeft de New York Public Library filialen in heel New York. Dit Stephen A. Schwarzman Building is een indrukwekkend gebouw. Helaas is de mooiste leeszaal tot in ieder geval dit najaar gesloten i.v.m. renovaties, maar je kunt alsnog een aantal kleinere leeszalen bezoeken.

NYCc29

Zo, dat was weer een greep uit wat ik in mijn derde week gedaan heb! Inmiddels zit ik alweer midden in mijn laatste week, ik blijf het zeggen maar: ik kan niet geloven dat het allemaal zo snel gaat. Ik ga in ieder geval nog even genieten van de laatste paar dagen en daar zie je volgende week weer wat foto’s van. Of bekijk op mijn Instagram alvast een sneak peek ;-).

Deel 1 of 2 gemist? Check ze hier:

#LindaisinNYC deel 1

#LindaisinNYC deel 2

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

21 gedachten over “#LindaisinNYC deel 3”

 1. Wauw, lijkt me een fantastische tijd daar! :) Geniet er nog maar even volop van! En alvast een goede en veilige vlucht gewenst terug naar huis! X

  Beantwoorden
 2. Wat een heerlijke foto’s, ik krijg helemaal de kriebels om op vakantie te gaan!
  & Yelp kan je ook in Nederland gebruiken, het is minder actief dan in Amerika, maar de grote steden staan er toch wel redelijk op :)

  Beantwoorden
  • Ja klopt! Alleen het is hier inderdaad lang niet zo populair. Daarom dat ik even uitleg was het is haha! Ik kom ook nog eens uit Brabant en hier is het niet echt bekend volgens mij ;-). In New York was het ook extra handig omdat je echt een keuze overload hebt aangezien elke 10 meter een eettentje zit. Die luxe heb ik thuis niet helaas :-).

   Beantwoorden
 3. ZO leuk om te lezen alweer! Wat vliegt de tijd, dat je nu nog maar een week te gaan hebt. Ik moet zeggen dat je me wel heel erg inspireert met je solo tripje. Misschien niet voor nu, maar eventueel wel na m’n studie of na m’n bachelor. Ik ben benieuwd naar deel 4!

  Beantwoorden
 4. Wauw wat is dit een fijn bericht! Ik heb vooral genoten van al je toffe foto’s, wat is dat uitzicht op Manhattan mooi! Ik ben nog nooit in NY geweest, maar zo veel namen klinken zo herkenbaar door al die series en films. Ik zou er wel echt een keer heen willen en dan moet ik absoluut jouw blogberichtje bekijken, want je geeft zo veel tips! Super leuk!
  Liefs

  Beantwoorden
  • Ja het is ook écht alsof je constant op een filmset loopt. Je kunt ook echt op zo’n beetje elke straathoek leuke foto’s maken van wolkenkrabbers, gele taxi’s, etc. Kan bijna niet mislukken ;-)

   Beantwoorden
 5. Wauw wat heerlijk om te lezen! En wat een mooie foto’s heb je gemaakt. New York wordt echt steeds interessanter om te gaan bezoeken! Geniet van je laatste dagen!

  Beantwoorden
  • Ah dankjewel, super leuk om te horen! Er is echt zo veel te doen in New York, ik kan het alleen maar aanraden. Het was echt ontzettend tof!

   Beantwoorden
 6. Wat een topfoto’s! Heb nu eindelijk het idee een beter compleet straatbeeld te krijgen van de stad ook. Vaak komen er zulke ‘te uitgekozen’ plaatjes voorbij ofzo. Echt prachtig allemaal – wil er ook zo graag een keer naar toe! Belachelijk dat dat nog niet is gebeurd ;D

  Beantwoorden
  • Haha ja ik snap wel wat je bedoelt. Zulke foto’s heb ik ook héél veel gemaakt, gewoon van de straten etc. want het is heeel makkelijk om mooie foto’s te maken daar. Maar daar kan ik niet echt een leuk verhaal bij vertellen dus vandaar dat die er niet zo veel tussen staan ;-). En ja zeker een keer naartoe gaan als je de mogelijkheid hebt, het is ZO gaaf!

   Beantwoorden
 7. Wat een heerlijk verslag weer! Als ik dan ooit eindelijk naar New York zal gaan zijn deze verslagen een fijne samenvatting van alle leuke activiteiten (eten) en plaatsen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie