Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

#LindaisinNYC deel 2


Wauw, ben ik echt al twee weken in New York? De tijd vliegt. Maar dat lijkt me een goed teken, toch?! Ik heb ieder geval afgelopen week weer een héleboel leuks gedaan. Kijk mee naar een aantal highlights! (En heb je deel 1 gemist, klik dan hier!)

Financial District

NYCb27

Naast Midtown is dit de plek waar je op Manhattan veel wolkenkrabbers vindt, waaronder natuurlijk het gloednieuwe One World Trade Center. Ik vind het wel wat hebben, al die enorme gebouwen. Je kunt je camera op veel plekken recht naar boven richten en nog steeds staan er verschillende gebouwen op. Je voelt je heel klein en dat maakt het des te indrukwekkender.

NYCb50

De meest bekende straat in het Financial District is natuurlijk Wall Street. Eigenlijk een hele normale straat, behalve dat hij dagelijks gevuld is met toeristen en de halve straat is afgesloten voor iedereen behalve de mensen die er moeten zijn. De New York Stock Exchange is sinds 9/11 gesloten voor publiek, dus dat dit het hart is van de financiële wereld merk je verder vooral aan dat er veel mannen in pak lopen.

NYCb49

Op Wall Street vind je ook het Federal Hall National Memorial, met het beeld van George Washington, die op deze plek de eerste president van de Verenigde Staten werd. Binnenin is een gratis museum, maar dat was al gesloten toen ik aankwam. Misschien dat ik nog eens terug ga.

NYCb48

Op het uiteinde van Wall Street vind je deze kerk, de Trinity Church. Hij valt in het niet tussen alle wolkenkrabbers, maar was ooit toen deze gebouw werd wél zichtbaar vanaf het water.

NYCb51

Als je richting het stadhuis loopt sta je op het punt waar je Brooklyn Bridge begint, wat dit soort plaatjes oplevert! Mocht je ‘m over willen lopen, begin dan liever wel in Brooklyn, want het mooiste uitzicht is nu eenmaal dat op Manhattan.

9/11 Memorial en Museum

NYCb26

Het Financial District is natuurlijk ook de plek waar op 11 september 2001 de aanslagen op het WTC plaatsvonden en aan alles merk je dat dit New York heel erg heeft geraakt. Deze waterbak ken je waarschijnlijk wel. Op precies deze plaats stond één van de twee WTC torens waar op 9/11 een vliegtuig in is gevlogen. Aan de rand van de bakken vind je alle namen van degenen die zijn omgekomen bij deze aanslag. Enorm indrukwekkend.

NYCb29

Nog veel indrukwekkender was het 9/11 museum. Vijf jaar geleden ben ik in het tijdelijke museum geweest, toen dit museum nog in aanbouw was. Maar dit museum is zo veel groter en indrukwekkender. Het zit deels onder de fonteinen, en je staat dus op plekken waar precies de torens gestaan hebben en  je ziet resterende onderdelen die bewaard zijn gebleven van die torens.

Het meest heftig is toch wel de expositie over de aanslagen en de periode ervoor en erna. Je mag er geen foto’s maken en dat snap ik goed. Je ziet precies wat er van minuut tot minuut gebeurde, inclusief geluidsfragmenten van voicemails en uit de vliegtuigen, maar ook voorwerpen uit de gebouwen, bebloede schoenen van mensen die nog konden vluchten, en hoe de aanslag werd voorbereid. Ik krijg nog steeds kriebels als ik eraan terugdenk. Heel erg indrukwekkend en zeker een must als je in New York bent.

NYCb52

Vlakbij vind je St. Paul’s Chapel, een klein kerkje waar veel mensen werden opgevangen die bezig waren met het opruimen van de ravage die de aanslag van 9/11 had achtergelaten. Naast dat dit een mooie kapel is vind je er ook een aantal panelen met herinneringen aan deze tijd.

Love sculpture

NYCb2

Tijd voor iets vrolijkers. Ik word altijd blij van dit soorten beelden op de meest random plekken. Midden in Manhattan vind je dit “Love” beeld. De letters op deze manier zijn bedacht door Robert Indiana in de pop art tijd en ken je ongetwijfeld. Op verschillende plekken zijn deze verwerkt in een sculptuur, waaronder in New York.

Burger Joint

NYCb24

Volgens mij de meest lelijke foto tot nu toe, maar het was hier dan ook zo donker binnen. Dit is misschien wel de meest vreemde plek waar ik ooit een hamburger heb gegeten, de Burger Joint in het Parker Meridien hotel. Je loopt een enorm chique hotel binnen en zoekt naar een groot, rood gordijn. Naast het gordijn vind je een smalle doorgang met op het eind een hamburger van neonlicht. Opeens sta je in een grungy hamburgerzaak waarvan elke millimeter van de muur beklad is en het menu op karton beschreven staat, inclusief de boodschap dat als je aan de beurt bent en niet weet wat je moet bestellen, je weer achteraan aan kunt sluiten. OK dan.

Ik nam een cheeseburger “with the works”, wat staat voor: doe alles er maar op wat jullie hebben. Heel lekker en ook de friet vond ik erg lekker (heel dun à la McDonalds, mijn favoriet haha). Als je een keer op een bijzondere plek hamburgers wilt eten, this is your spot.

DUMBO

NYCb6

Vanuit de wijk DUMBO (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) in Brooklyn heb je ongetwijfeld één van de mooiste uitzichten op de skyline van Manhattan. Bovendien sta je vlakbij de twee bekendste bruggen, de Brooklyn Bridge en de Manhattan Bridge. Hoewel ik hier al geweest was blijft het een mooie plek en moest ik er dus even langs (zeker omdat ik toch al in Brooklyn was).

NYCb4

Oh nog een tip: als je hier bent, ga pizza eten bij Grimaldi’s of het zusje Juliana’s. Enorme pizza’s waar je, afhankelijk van de grootte, met twee tot vier personen van kan eten. Omgerekend een cheap, maar lekker avondmaal!

NYCb5

Smorgasburg

NYCb9

Smorgasburg is een bekende foodmarkt in Brooklyn die in de zomer buiten in een park wordt gehouden. Maar ook in de winter kun je er naartoe! Ongetwijfeld is dit minder groot dan de editie buiten, maar alsnog vond ik het erg leuk en de locatie was heel gaaf. Het is in een oude fabriekshal samen met de Brooklyn Flea market, een tweedehandsmarkt.

NYCb7

KIJK DIT NOU. Het is wel duidelijk dat ik niet echt heel gezond eet hier, maar dit moest ik gewoon proberen. Het is een chocolade egg waffle met banaan en vanillle-ijs erin, met daarover caramel- en nutellasiroop en sprinkles. Een egg waffle is een hele luchtige, knapperige en écht lekkere wafel. Je kunt dit op meerdere plekken eten, ga hier zeker even naar op zoek, ik vond het écht zo lekker.

Central Park

NYCb13

Afgelopen week was ik weer een aantal keer in Central Park. Het blijft een van mijn favoriete plekken in New York. Hierboven zie je de bekende Bethesda Fountain, waar helaas nog geen water in loopt.

NYCb28

Die fontein zag ik tijdens een hardlooprondje, waarbij ik ook langs het Jackie Onassis Kennedy Reservoir liep, het grootste meer in Central Park, vanaf waar je een geweldig uitzicht hebt.

NYCb14

NYCb34

Taïm

NYCb37

Hierbij het bewijs dat ik ook nog wel eens soort van gezond eet hier ;-). Ik haalde een falafel salade bij Taïm, waar je volgens mijn research de beste falafel van New York eet. Ik moet bekennen dat ik hier niet echt over kan oordelen want ik eet bijna nooit falafel (alleen als ik het zelf maak), maar lekker was het zeker.

Grand Central Terminal

NYCb44

Het mooiste station van Manhattan: Grand Central Terminal. Een verdieping lager vind je een food court, met allerlei eettentjes (waaronder Shake Shack).

Schaatsen in Central Park

NYCb16

Iets wat ik áltijd al eens heb willen doen: schaatsen in Central Park. Ik vond het dan ook héél leuk om te ontdekken dat deze schaatsbaan tot begin april geopend is. Ik ging dus schaatsen en het was zo leuk! Maar ik vind schaatsen dan ook heel leuk. Het was heel zonnig weer en het uitzicht maakte het perfect. Helaas heb ik wel nog steeds blaren en blauwe plekken van die schaatsen, maar dat overleef ik wel ;-).

NYCb18

Big Daddy’s

NYCb19

Ik moest en zou een keer eten bij een hysterische Amerikaanse diner. Niet omdat het eten nou per se zo goed is, maar kijk nou hoe het eruit ziet. Amerikaanser kán toch niet? Ik was hier in de Upper West Side, maar Big Daddy’s heeft verschillende locaties in Manhattan.

NYCb21

Columbus Circle

NYCb22

Dit is Columbus Circle, wat ligt aan de zuidwestelijke hoek van Central Park. Aan deze rotonde vind je o.a. het Time Warner Center, dat veel winkels én een enorme Whole Foods Market huisvest. Dat laatste is een supermarkt waar je ook maaltijden, salades etc. kunt halen. Ideaal voor een middagje Central Park (of gewoon om een juice to go te halen (wat ik deed), want zo warm was het niet deze dag…).

Museum of Natural History

NYCb35

Met de Citypass die ik had kon ik ook “gratis” naar het American Museum of Natural History. Hoewel dit soort musea mij over het algemeen niet heel erg boeien, was ik toch wel benieuwd.

NYCb31

Er waren enorm veel van dit soort “settings” met alle beesten die je maar kon bedenken erin. De film Night at the Museum is hier opgenomen, die heb ik alleen nooit gezien haha, ik denk bij dit museum aan Ross van Friends. Ook al is er volgens mij geen enkele scène echt hier opgenomen. Nog iemand? ;-)

NYCb30

Leuk om te zien, maar of ik dit zou aanraden als je niet zo into (niet levende) beesten bent? Nah. Misschien had ik toch Night at the Museum eerst moeten kijken.

Paper Source

NYCb36

In het Meatpacking District kwam ik dit winkeltje tegen, maar Paper Source heeft vestigingen in heel Amerika. Als je fan bent van vrolijke kaartjes, notitieboekjes en andere stationary dan is dit echt een aanrader en word je hier gegarandeerd blij van!

Doughnut Plant

NYCb38

Over de donuts van Doughnut Plant had ik ook positieve dingen gelezen en dus moest dit deze week geprobeerd worden. Ik had de coconut doughnut met een kokosvulling. Deze donut was iets “zachter” dan die van Dough vorige week. Hij was erg lekker, maar de donuts van Dough winnen het voor mij toch.

St. Patrick’s Day

NYCb40

17 maart was het St. Patrick’s Day en dit wordt in New York uitgebreid gevierd. Er was een parade over Fifth Avenue en ik was benieuwd wat dit inhield. Nou: héél veel mensen die over straat lopen. Veel mannen van allerlei belangrijke instanties in pak, afgewisseld met showbands en mannen met doedelzakken in Schotse kilts. Langs de kant stonden honderden mensen gekleed in groene kleding of met groene accessoires te klappen en te schreeuwen “Happy St. Patrick’s Day!!!!!!”, wat het feest compleet maakte. Leuk om eens te zien, maar je hoeft er geen hele middag voor uit te trekken als Nederlander.

Battery Park

NYCb46

Dit park ligt op het zuidelijke puntje van Manhattan. Vanaf hier kun je met de boot naar het Vrijheidsbeeld of met de ferry naar Staten Island. Ook vind je er het Netherlands Monument, een vlaggenmast als herinnering aan de tijd dat New York nog New Amsterdam was.

NYCb47

Ook vind je er The Sphere, dit indrukwekkende beeld dat ooit op het plein voor de Twin Towers stond. De gaten bovenop zitten er dan ook niet voor niets. Na de aanslag is het verhuisd naar Battery Park en daar staat het nog altijd.

Lees hier deel 1 van mijn maand in New York

Volg Streets Ahead op Instagram om op de hoogte te blijven van New York en alles wat ik doe!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

22 gedachten over “#LindaisinNYC deel 2”

 1. Jaaa zo leuk! Ik herken hier heel veel dingen van: Museum of Natural History, de beurs, 9/11, Wall Street, Trinity Church, de Brooklyn Bridge, Central Park… brings back memories haha, zo tof!

  Beantwoorden
 2. Zo tof om te lezen wat je allemaal hebt gedaan. Door jouw artikel krijg ik nog meer zin in mijn reis naar NY. Zo’n waffle lijkt me lekker :)

  Beantwoorden
 3. Zo gaaf, hardlopen en schaatsen in Central Park! En OMG die chocolade egg waffle, snap dat je dat moest proberen :-) Echt inspirerend dat je dit ‘gewoon’ allemaal even doet en je verhalen hier deelt!

  Beantwoorden
 4. Zó jaloers! Je foto’s zijn heel mooi en nemen me helemaal terug naar mijn reisjes in New York. Oh, wat zou ik graag weer terug gaan. Trouwens, heb je al gekeken of je een fietstocht kunt doen via Bike & Roll? Dat is echt méga leuk om een keer te doen (met name de Brooklyn tour). Ik weet niet of ze nu alweer open zijn, maar ik zou het zeker even opzoeken.

  Beantwoorden
  • Heb het uiteindelijk niet meer gedaan :-(. Ik was al eens over de Brooklyn Bridge gewandeld en dus in DUMBO geweest. En uiteindelijk moest had ik het nog best druk om “nieuwe” plekken te bezoeken zeg maar dat het er niet meer van is gekomen. Maar ik ga het zeker onthouden voor een volgend bezoekje (in misschien een iets betere/minder wisselvallige periode qua weer haha)!

   Beantwoorden
 5. Super leuk om te lezen! Ik vind de foto’s die je gemaakt hebt ook heel tof. Bizar dat je al op de helft zit! Geniet ervan en ik kijk alvast uit naar de andere twee weekverslagjes

  Beantwoorden
 6. Wow wow en nog eens WOW! Wat heb jij al veeeeel gedaan en gezien zeg. Wat gaaf allemaal! Die expositie over 9/11 lijkt mij echt heftig, vooral ook met al die geluidsfragmenten…

  Beantwoorden
 7. Zo gaaf allemaal Linda! Ik krijg bij verschillende foto’s ook spontaan Gossip Girl flashbacks in m’n hoofd, haha! En al dat eten… Ik wil ook naar NY ;-)

  Beantwoorden
 8. Wauw wat heb je een hoop meegemaakt en gezien in een korte tijd. Wat een indrukwekkende stad!! Ik hoop zeker ook ooit eens een bezoekje te brengen. Je hebt prachtige foto’s gemaakt. Geniet ervan!!

  Beantwoorden
 9. Oh ik ben jaloers. Zou er graag eens naar toe gaan. Dat 9/11 museum lijkt mij echt wel heftig. Ik snap wel dat je er geen foto’s mocht maken. Van de rest heb je wel mooie foto’s gemaakt.

  Beantwoorden
 10. Lijkt me heel heftig om het 9/11 memorial en musea te bezoeken… Ik krijg nu al kippenvel bij het zien van al die namen. Wel knap dat op deze manier al deze mensen worden herdacht! Ziet er super lekker eten, geniet er maar lekker van ;)

  Beantwoorden
 11. Nu ben ik in staat om direct een ticket te boeken naar NYC :) Al is het alleen al om ook zo’n chocolade egg waffle met banaan, vanille-ijs, hemel en liefde te proeven. Ooo ik hou van die stad! Zo leuk om je avonturen te volgen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie