Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

#LindaisinNYC deel 1


Ik verblijf op dit moment een maand in New York City! Begin dit jaar ben ik afgestudeerd en dit was voor mij dan ook hét moment om de reis te maken die ik al zo lang wil maken. Een maand in New York leven. Vandaag een eerste update over mijn belevenissen!

Ik zal je niet vervelen met een beschrijving wat ik van uur tot uur doe, maar ik hieronder vind je door middel van foto’s wat hoogtepunten uit mijn eerste week in the city that never sleeps. Van zaterdag 5 maart tot en met zaterdag 12 maart. Enjoy! Oh en vragen, ideeën, tips… het is allemaal van harte welkom, laat zeker een reactie achter :-).

Midtown

NYCa9

Op mijn allereerste dag wilde ik de stad een beetje verkennen en kun je beter beginnen dan in het kloppende hart van Manhattan: Midtown. Hierboven zie je het Plaza Hotel, dat je ongetwijfeld kent van Home Alone 2. Ik liep de hal binnen en binnen no time sta je dan in de food court die onder/naast het hotel te vinden is.

NYCa8

Een eindje verderop ligt Bryant Park. Hier werd jarenlang de fashion week gehouden en aan het park grenst de New York Public Library (op de foto achter mij). Op mijn eerste dag was meteen de laatste dag dat je hier kon schaatsen. Hoewel ik er niet geschaatst heb, heb ik de schaatsbaan toch mooi even gespot ;-).

NYCa7

In het westen van Midtown ligt de wijk Hell’s Kitchen. Ik heb me laten vertellen dat de naam niet voor niets zo is, maar tegenwoordig is de wijk hip & happening en zit het vol met leuke restaurant. In het weekend (ik was er op zondag) is hier een flea market. Ik had gehoopt wat foodtrucks tegen te komen, maar dit is echt een ouderwetse markt met tweedehands spullen. Niet uitgebreid, maar wel met een top uitzicht.

Central Park

Ik ben afgelopen week al meerdere keren in Central Park geweest. Het was zúlk goed weer, dat ik steeds zin had om gewoon rustig in het park daarvan te genieten. En misschien hielp het ook mee dat ik de wijken eromheen verkende.

NYCa11

Dit is het zuidoostelijke puntje van Central Park, beter bekend als The Pond, vanaf waar je perfect uitzicht hebt op de gebouwen in Midtown, zoals het Plaza hotel (rechts op de foto).

NYCa10

Dit beeld herken je misschien beter. Je hebt het kunnen zien in o.a. Home Alone 2 (tsja het blijft mijn favoriete foute kerstfilm), The Devil Wears Prada en ook in Gossip Girl.

NYCa1

Dit is het Conservatory Water, een mooie maar rustige plek tussen Central Park Zoo en het Metropolitan Museum of Art. Aan dit water vind je ook een standbeeld van Alice in Wonderland en van Hans Christian Andersen. En ook dit heb je in Gossip Girl kunnen zien, maar then again, welke plek in de buurt van de Upper East Side niet…

NYCa16

Op deze plek heb ik een middag in het zonnetje gezeten. Geen verkeerd uitzicht dacht ik zo! Wat je ziet op de foto is The Lake, een mooi meer waar je op kunt roeien.

NYCa15

Ook ging ik in het Central Park naar het mini kasteel Belvedere Castle. Hier kun je gratis naar binnen en naar boven. Een schattige plek vanuit waar je een mooi uitzicht hebt richting het noorden.

Empire State Building

NYCa17

Ik ben al eens eerder in New York geweest en je kunt je voorstellen dat ik toeristische attracties als het Empire State Building toen niet heb overgeslagen. Maar hè, als je er een maand bent… Ik schafte een Citypass aan, vooral omdat ik o.a. de musea eens wilde bezoeken en een boottocht wilde maken, en dat je daarmee ook op het Empire State kan is mooi meegenomen. Het blijft indrukwekkend…

NYCa14

Vooral in het donker! Voordeel van de pas was dat je ‘s avonds gratis nog eens terug mocht. De eerste keer dat ik het Empire State Building bezocht ging ik rond zonsondergang, zodat ik in één bezoek het uitzicht in het licht en donker kon zien, maar dat raad ik je echt niet aan. Vooral niet als je een hele dag of al een paar dagen in de stad hebt rondgelopen, want als je bij het Empire State eenmaal boven bent, mag je nergens gaan zitten. Niet op de grond, niet op een verhoging en natuurlijk ook niet op de rand. En ik daar word ik dus echt niet gelukkig van na een dag lopen, haha. Dit was dus de ideale oplossing.

NYCa13

Je mocht vanaf 8 uur terug, en toen was het al pikdonker, wat gewoon echt een heel erg gaaf uitzicht geeft. Ik vind het stiekem jammer dat het niet de eerste keer was dat ik dit zag, want het is nu eenmaal nooit meer zo indrukwekkend dan de eerste keer. Neemt niet weg dat er wat mij betreft geen stad is die er zo gaaf uitziet van boven en al helemaal niet in het donker…

Greenwich Village

NYCa35

Mijn plan is om rustig de tijd te nemen om alle verschillende wijken te bezoeken en zo besloot ik dan ook naar Greenwich Village te gaan. Ik kwam uit de metro bij Sheridan Square, een grote kruising met park in het midden, wat grenst aan Christopher Street. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis waarin gelijke rechten voor homoseksuelen centraal stonden, en Christopher Street is dan ook een soort symbool voor homoseksuelen geworden. Klinkt indrukwekkend, maar in werkelijkheid is het gewoon een doodnormale straat. Tot zover je een straat in New York als Nederlander “doodnormaal” kan noemen dan.

NYCa34

Vanaf daar liep ik naar Washington Square Park, wat een mooie plek blijft. Maar wat was het er enorm druk! Het mocht dan heel erg warm zijn voor maart, wat een drukte. Hieraan grenst trouwens de New York University.

Circle Line Cruise

NYCa32

Hier keek ik best wel naar uit: een boottocht rondom (de helft van) Manhattan. Hoe toeristisch dit ook is, het leek mij de ideale manier om de skyline vanaf de grond te bewonderen zonder naar alle wijken rondom Manhattan af te moeten reizen. Ik ging voor de Harbor Lights Cruise, die zoals je kunt zien ‘s avonds was.

NYCa31

Het was enorm koud, want in maart koelt het dus best af ‘s avonds, er was natuurlijk geen zon en op zo’n boot waait het nog net even harder dan op straat. Ik was heeel blij met mijn winterjas :-). Maar terwijl ik de kou probeerde te negeren (en niet binnen wilde gaan zitten, want garantie voor mislukte foto’s), was het uitzicht wel enorm gaaf. Vanaf de grond had ik de skyline nog niet op deze manier in het donker gezien en dan maakt het toch weer opnieuw indruk. En voordat ik het wist vaarden we opeens recht langs het Vrijheidsbeeld. Ook heel gaaf in het donker!

NYCa30

En hier zie je de Brooklyn Bridge en links het One World Trade Center. De gids die constant door een microfoon aan het praten was, maakte het trouwens nog leuker vond ik. Op deze manier kreeg je een idee van waar je precies was en hij wist ook heel veel te vertellen over bijvoorbeeld de geschiedenis van allerlei plekken die je kon zien, wat het gewoon net even interessanter maakt. Zeker als je alleen bent en geen gesprekspartner hebt ;-).

Dough

NYCa29

Ik heb best een waslijst aan dingen die ik hier wil eten, want oh my, eten kun je hier wel krijgen. Kijk die donut! En kijk ook even naar mijn hand die je nog een klein beetje ziet. De donut was echt enorm. Ik dacht twee donuts als snack te nemen, maar ik had natuurlijk al kunnen bedenken dat die dingen enorm goed vullen. Wat je op de foto ziet is een dulce de leche donut met stukjes amandel. Ze hadden zelfs merengue donuts, waar een toef merengue op zat zo groot als de donut zelf. Dat leek me alleen niet erg handig om mee te nemen naar Central Park… Deze was in ieder geval enorm lekker. Niet zo klef als de Nederlandse supermarkt donut, maar ook zeker niet droog of taai.

Live With Kelly & Michael

NYCa28

Iets wat ik graag wilde doen in New York is naar een televisieshow gaan. Helaas heb ik nog geen tickets kunnen regelen voor een late night show, maar voor de ochtendshow Live With Kelly & Michael waren een heleboel tickets beschikbaar. Het was vroeg opstaan, maar wel echt heel erg leuk om eens een keer te zien. Lekker blij en overdreven, met héél veel klappen natuurlijk.

NYCa27

Ik kende de gasten eigenlijk niet, er was een journalist die volgens mij verkiezingsdebatten leidt (David Muir) en een actrice Neve Campbell, die bekend is van Scream en nu in House of Cards speelt (ze zwaait op de foto hierboven), maar ook haar kende ik niet. Wel kwam zangeres Enya optreden, die ik kende van het liedje “Only Time”.

Black Tap

NYCa26

Toen ik deze milkshakes tegenkwam, volgens mij op Facebook, moest ik dit gaan proberen. Ja je leest het goed, dit is een milkshake. Google maar eens op “black tap milkshake” (of kijk op Instagram!) en je komt nog veel meer van dit soort kunstwerkjes tegen. Helaas hebben meer mensen de milkshakes ontdekt, wat resulteert in een enorme rij voor het piepkleine zaakje. Ik kwam voor openingstijd aan maar moest alsnog twee (!) uur wachten. Maar, het was het waard. Ik hou normaal eigenlijk niet zo van milkshakes, maar de The Cookie shake die ik had vond ik oprecht lekker. En de koekjes, de slagroom en het ijs maakten het natuurlijk nog beter. Het is wel echt een enorm ding en op een gegeven moment werd ik serieus misselijk. Eigenlijk zou je hem met z’n tweeën moeten delen. Gelukkig is het hier de normaalste zaak van de wereld om je restjes mee te nemen en zo kon ik ‘s avonds mijn milkshake verder opdrinken. Oh, en toen ik terwijl ik mijn milkshake dronk hoorde dat de wachttijd inmiddels vijf (VIJF) uur was geworden, smaakte ‘ie natuurlijk nog net een beetje lekkerder ;-).

Upper East Side

NYCa2

Ik besloot wat plekken in de Upper East Side af te gaan en dat werd uiteindelijk uh tsja een soort Gossip Girl tour. Dus als je die serie maar niks vindt moet je even doorscrollen ;-). Hierboven zie je het huis van de Archibald familie.

NYCa25

Volgens mij is het eigenlijk een kerk, maar het ziet eruit als een doodnormale binnenplaats. Maar denk hier wat bloemen en planten bij en je ziet de school uit Gossip Girl.

NYCa24

Ook dit exterieur deed dienst als “school” in Gossip Girl: het Museum of the City of New York. In werkelijkheid best wat blokken verderop. Even later liep ik ook nog langs het gebouw waar Blair woonde. (Voor de fans, hier vind je meer locaties en foto’s van plekken die ik eerder bezocht :-) )

Gramercy Park

NYCa6

Gramercy Park is het enige park op Manhattan wat niet openbaar toegankelijk is. Het is omheind met een hek en beveiligd met camera’s (net als alles hier trouwens). Alleen de bewoners van de gebouwen rondom het park hebben een sleutel en daarmee toegang tot het park. Dat maakt wel dat, wanneer je door de spijlen gluurt, je een enorm rustig, schoon en mooi park ziet. Waar je niet naar binnen mag, dat helaas wel.

Metropolitan Museum of Art

NYCa23

Een maand in New York, dan moest ik dit enorme museum toch een keer van binnen gaan zien. Zo gezegd, zo gedaan. En het museum is inderdaad echt enorm en je vindt er echt alles. Van bekende Europese schilderijen tot een heuse Egyptische tempel.

NYCa22

Leuk om eens te zien, maar wel alleen als je een klein beetje interesse hebt in kunst. Ik vond kunstgeschiedenis op de middelbare school best interessant, waardoor ik het een en ander nog herken een vooral schilderkunst nog wel leuk vind. Alle bijzondere objecten en voorwerpen kunnen me dan weer minder boeien. De tempel was wel gaaf, omdat deze zo enorm was en zo niet op z’n plek in het museum.

Chelsea

NYCa21

Ik kwam in Chelsea voor het High Line Park toen ik op een filmset stuitte. Het bleken opnames voor een film met o.a. Kate Winslet te zijn. Helaas waren de opnames volgens mij al voorbij, want het leek alsof ze aan het afbreken waren. Ik had in ieder geval geen zin om erbij te gaan wachten ;-).

NYCa20

Aan het High Line Park ligt de Chelsea Market, een inmiddels wel bekende, overdekte foodmarkt. Ik haalde er wat te eten en daarna ging ik terug naar het High Line Park…

NYCa19

Want het was zulk lekker weer! En in het park heb je dus van die houten ligbanken, alsof je op een strandstoel ligt. Die wist ik te bemachtigen en hier lag ik dus wel een tijdje.

Roosevelt Island

NYCa12

Ik verblijf op Roosevelt Island, wat net naast Manhattan ligt en waar verder niet heel veel te doen is, maar het is wel een rustige plek na een dag in het drukke Manhattan. Hier zie je de brug die over het eiland heen loopt van Manhattan naar Queens.

NYCa18

Roosevelt Island heeft wel een paar mooie plekjes en die besloot ik te ontdekken tijdens een rondje hardlopen. Deze foto is genomen vanuit het FDR Four Freedoms Park, wat op het zuidelijke puntje van het eiland ligt. Een mooi aangelegd park, met natuurlijk perfect uitzicht op de skyline.

Flatiron Building

NYCa5

Er valt tot zover ik weet niks te beleven bij het Flatiron Building, maar het blijft een mooi plaatje. Het gebouw staat trouwens bij Madison Square Park, wat ook een mooi park is vind ik. En je vindt er de originele, allereerste vestiging van Shake Shack!

Top of the Rock

NYCa4

Als ik moest kiezen tussen het Empire State en Top of the Rock, koos ik Top of the Rock. Hoewel het Empire State een iconische plek is, geeft Top of The Rock wat mij betreft een mooier uitzicht, mét het Empire State er zelf op. Bovendien is het er meestal minder druk, en kun je maar liefst op drie verdiepingen van het uitzicht genieten, waardoor er genoeg plek is voor iedereen. Ook vind je er een hele hoop banken, zowel binnen als buiten, zodat je kunt uitrusten of gewoon in de zon kunt zitten. En tot slot heb je er wifi, dus kun je het thuisfront meteen laten zien wat jouw uitzicht op dat moment is :-).

Wil je nog meer op de hoogte blijven van mijn avonturen in New York? Ik plaats regelmatig iets op Instagram, dus hou me daar dan in de gaten!

Love ???? #lovesculpture #nyc #newyork #newyorkcity #travel #lindaisinnyc #dutchblogger

Een foto die is geplaatst door Linda (@streetsaheadnl) op

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

23 gedachten over “#LindaisinNYC deel 1”

 1. Ahhh het ziet er echt tof uit Linda! Ik ga in mei een paar dagen naar NYC dus ik kan me al een beetje voorbereiden zo, haha. Echt mooie foto’s maak je!

  Beantwoorden
 2. Jaloers jaloers jaloers! Ik mis me tweede stadje haha. Helemaal na het zien van jouw foto’s! En die donuts van Dough he! Jammie, dolche de leche was mijn favoriete samen met coconut!

  Beantwoorden
 3. Wat is New York toch geweldig. Als je van havermout houdt, is mijn enige aanrader: Oatmeals (in Greenwich village), fantastisch tentje. Nog heel klein en rustig, maar wel onwijs lekker. Verder vond ik Soho en Greenwich Village überhaupt het allerleukste deel van de stad, heerlijk shoppen daar. Heel veel plezier nog en ik kijk uit naar je volgende update!!

  Beantwoorden
 4. Wat een prachtige foto’s! Wist je trouwens dat het Belvedere Castle te zien is in de film Stepmom met Julia Roberts en Susan Sarandon? Ik herkende het meteen! Trouwens ik ben Kate Winslet fan… ik had in Chelsea alles afgezocht voor een foto en handtekening met haar als ik daar geweest was haha.

  Ik zit te genieten van deze blogpost :) Echt gaaf hoe je alles deelt en van alles er bij uitlegt!

  Beantwoorden
  • Oh nee dat wist ik niet, maar ik heb die film wel eens gezien! Dat ga ik nog eens terugzoeken, blijft leuk om in films plekken te zien waar je geweest bent ;-). En ah ja dat kan ik me voorstellen dan! Ik niet zo heel erg (vind haar wel leuk maar geen grote fan of zo) en ik had echt geen flauw idee hoe het verder in z’n gang ging en of ik überhaupt nog iets zou kunnen zien dus ik dacht, ik ga lekker iets anders doen, haha!

   Beantwoorden
 5. Wát ontzettend tof om te zien zeg! Ik kan me voorstellen dat je het enorm naar je zin hebt :) En een maand is ook gewoon een hele mooie lengte qua tijd, omdat je alles op je gemakje kunt bekijken. Ik vind het wel echt onwijs knap dat je dit helemaal alleen doet hoor. Ik kijk nu al uit naar het volgende verslagje.

  Beantwoorden
 6. Ik had je eerste verslag nog niet eerder kunnen lezen, maar heb het zojuist helemaal doorgenomen en wat heb je een hoop gave dingen gedaan en gezien! Super leuk om zo mee te lezen met jouw reis. Ben benieuwd naar het volgende verslag! (:

  Beantwoorden
 7. Wauw, wat gaaf! Het lijkt soms wel alsof je in een film bent beland ;-) Heel leuk om mee te kijken/lezen. Heb Gossip Girl trouwens nooit gevolgd, maar krijg nu wel zin om het te gaan kijken, haha. Veel plezier nog!

  Beantwoorden

Plaats een reactie