Spullen organiseren: tips voor organizers, bakjes, lades en meer

Stapel met T-shirts uit de kledingkast

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd: die uitspraak ken je ongetwijfeld. En of ‘ie nu wel of niet voor iedereen op gaat; voor mij geldt dit in ieder geval wel. Ik vind het heerlijk als alle spullen netjes op hun eigen plek liggen. En dat betekent écht niet dat altijd alles perfect opgeruimd is. Ik kan ook echt goed rommel maken. Maar na een paar dagen organiseer ik alles weer graag terug op z’n plek. In deze blog deel ik mijn tips voor spullen organiseren en het goed terug kunnen vinden van je spullen, en mijn favoriete organizers, bakjes, ladeverdelers en meer!

Lees verder

Obsidian notitie app review: simpel notities linken

Obsidian app open op laptop

Obsidian is een notitie app die je op zo’n beetje al je apparaten kunt gebruiken, en die zich vooral onderscheidt van andere apps door het gebruik van bestanden in je eigen beheer i.p.v. notities die “vast” zitten in de app, en door de sterke functionaliteit om notities aan elkaar te koppelen. In deze blog lees je wat Obsidian nog meer onderscheidt, waarom ik het náást Evernote gebruik en wanneer Obsidian iets voor jou is!

Lees verder

Mailbox vol? Je mailbox leegmaken én houden: 7 tips

Is jouw mailbox helemaal vol en kun je geen nieuwe e-mails meer ontvangen? Of wordt je inbox traag doordat er zo veel mails in staan? In deze blog vind je praktische en slimme tips om snel je mailbox te legen én ‘m in de toekomst ook minder snel vol te laten stromen. Zo kun je jouw mailbox leegmaken in Outlook, Gmail of een ander mailprogramma!

Lees verder

De inbox zero techniek: dit is het en zo ga je ermee aan de slag

Inbox zero op laptop met notitieboek

Mijn controversiële mening: Ik houd van e-mail. Máár: ik houd niet van álle e-mail. E-mail is een extreem handig medium, maar het is niet voor alles geschikt. (Denk: die hele gevoelige discussie, of het eindeloos heen-en-weer-gemail over pietluttige details.) Maar om iemand anders op de hoogte te brengen of om een vraag te beantwoorden, zónder iemand te storen bij waar hij of zij op dit moment mee bezig is, is e-mail ideaal. Desondanks heeft niet iedereen dezelfde standaarden én is het heel makkelijk om per mail iets “over de schutting te gooien”. Inbox zero als leidraad aanhouden helpt dan om het overzicht te bewaken en ervoor te zorgen dat er geen mails tussen wal en schip vallen. Maar wat is inbox zero precies en hoe ga je ermee aan de slag?

Lees verder

Building a Second Brain boek review [notities slimmer organiseren]

Building A Second Brain boek op e-reader

Afgelopen tijd heb ik me verdiept in het concept “second brain”. Met een second brain wordt een plek bedoeld waar je jouw eigen kennis en ideeën kunt opslaan, organiseren én hergebruiken in de toekomst. Tiago Forte bedacht deze term en schreef hierover het boek Building a Second Brain. Hier was ik als structuurfanaat natuurlijk nieuwsgierig naar. In deze blog lees je mijn review!

Lees verder

Niet kunnen opruimen? Zo verander je het en doe je spullen wél weg

Stiften niet kunnen opruimen

Wil jij écht heel graag meer opruimen, maar lukt het steeds niet? Stel je het uit om te beginnen, of maak je wel een begin maar loop je snel weer vast, of durf je gewoon he-le-maal niets weg te doen? Dat is super vervelend, maar ook héél begrijpelijk. Het is niet gek om geen afscheid te willen nemen van je spullen of om geen verandering aan te willen brengen. Maar dat betekent niet dat het niet waardevol is. In deze blog vertel ik je waarom en hoe jij tóch kunt gaan opruimen!

Lees verder

1Password als wachtwoordmanager: Waarom gebruiken & hoe werkt het?

1Password op iPad

Als jij bij een website of app een nieuw account aanmaakt, hoe bepaal je dan wat je wachtwoord wordt? Vul je het wachtwoord in wat je overal gebruikt? Kies je een variant op wat je op vergelijkbare websites gebruikt? Als je dat doet, raad ik je aan om er voortaan iets langer over na te denken. In deze blog vertel ik waarom én deel ik álles over een alternatieve manier van wachtwoorden bijhouden: met de wachtwoordmanager 1Password. Lees wat het is, wat mijn ervaring is en hoe je het kunt gebruiken.

Lees verder