Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

12 dingen om deze zomer te doen


Het lijkt misschien niet altijd zo, maar het is toch echt zomer! En studeer je nog, dan heb je nu waarschijnlijk vakantie of begint deze bijna. Ook als je werkt heb je misschien wel wat tijd over waarin je niet op vakantie gaat. Tijd dus om nieuwe dingen te doen! In deze blogpost deel ik daarom een heleboel dingen die je de komende zomer kunt doen. Kijk mee!

Start met een happiness project

Zo begin je met een happiness project

Het Happiness Project is een boek waarin Gretchen Rubin een project doet waarin ze een jaar lang extra aandacht besteedt aan dingen die haar gelukkig maken. Elke maand staat een thema centraal en daaronder hangen taken of gewoontes waar ze aandacht aan besteedt. En niet zomaar dingen, maar veelal zaken waarbij uit onderzoek is gebleken dat deze je gelukkiger maken. Een inspirerend boek waarbij je waarschijnlijk enthousiast wordt om zelf ook aan de slag te gaan met geluk! Gelukkig heb ik al eens een stappenplan voor het starten van je eigen happiness project gedeeld. De zomer is het ideale moment om daarmee te beginnen!

Ga aan de slag met een merktemplate

Merktemplate

Ben je je niet zo bewust van hoe je zelf eigenlijk in elkaar steekt? Of weet je dat wel, maar vind je het lastig om dit aan anderen uit te leggen? Het merktemplate kan daarbij helpen! Hierin verwerk je namelijk op allerlei verschillende manieren wat je karakter is en wat jou drijft. Klinkt zweverig, maar is eigenlijk heel bruikbaar. Wanneer je gevraagd wordt naar wat voor iemand jij bent, of wat je sterke en zwakke punten zijn, heb jij voortaan tenminste een antwoord klaar! Hier leg ik het stap voor stap uit.

Zet je recepten in Paprika

Paprika

Zoals je weet ben ik dol op dingen organiseren en plannen. Orde scheppen in de chaos. Wat betreft eten is dat eigenlijk niet anders. Toen ik op kamers woonde maakte ik elke week een planning voor wat ik ‘s avonds ging eten. Maar ik ergerde me aan alle rondslingerende linkjes naar recepten die ik overal en nergens bewaarde. Paprika maakte daar een eind aan! In deze app kun je namelijk recepten opslaan, een eetplanning opstellen en boodschappenlijstjes maken. In deze blogpost legde ik nog veel uitgebreider uit wat de app allemaal kan en waarom het zo handig is. Het kost wat, maar uiteindelijk kan Paprika je enorm veel tijd besparen. Maar daarvoor moet je wél je recepten in de app zetten en hoewel dat heel soepel gaat, kost dat wel tijd als je veel recepten hebt verzameld (300+ hier). Daar is de zomervakantie dus ideaal voor!

Maak een bucket list

25 dingen die je op je bucket list kunt zetten

Op een bucket list zet je simpelweg alle dingen die je wilt doen voordat je dood gaat. Als je nog niet zo’n lijst hebt gemaakt, ga er dan deze zomer mee aan de slag! Het helpt je nadenken over wat je nu écht graag wilt. Hier vind je inspiratie voor wat je zoal op jouw lijst kunt zetten.

Ruim je spullen op

Opgeruimd Marie Kondo

Vorig jaar bracht Marie Kondo het boek “Opgeruimd” uit en dat las ik deze winter. En ik gebruikte haar advies om mijn spullen eens grondig op te ruimen, waardoor er o.a. zo’n zes tassen vol kleding de deur uit gingen. Hoewel het boek soms wat zweverig is, vond ik dat er wel veel bruikbare tips in stonden. Ik deelde de belangrijkste dingen die ik van dit boek heb geleerd. Plus het motiveerde mij om ook echt aan de slag te gaan, dus het boek is een aanrader!

Doe een 2-dagen-detox

Jouw 2-dagen-detox voor het stellen van doelen

Nog niet zo lang geleden deelde ik hier de 2-dagen-detox waarbij je twee dagen lang tijd besteed aan jou. Nadenken over wat je nu eigenlijk wilt en hoe je daarmee aan de slag kunt gaan. De zomervakantie is natuurlijk het ideale moment om die twee dagen ook daadwerkelijk de tijd te nemen, dus zie dit als een reminder. Weet je niet wat je wilt, ga dan aan de slag met die 2-dagen-detox!

Vul je cv

Dingen die je (naast werk) op je cv kunt zetten

Vorige week deelde ik een artikel dat eigenlijk niet in dit lijstje kan ontbreken. Het artikel stond namelijk vol inspiratie voor dingen die je kunt doen om je cv aan te vullen. Andere dingen dan werkervaring! Handig als je vakantie hebt, maar ook wanneer je in between jobs bent, bewust even niet werkt (of niet kan werken), of bijvoorbeeld een tussenjaar neemt. Check dus snel het artikel!

Blog elke dag

Elke dag bloggen

Heb jij een blog? Dan weet je waarschijnlijk dat je nooit bang hoeft te zijn om je te vervelen. Daar is immers altijd wel wat aan te doen! Stel bijvoorbeeld voor jezelf de uitdaging om een maand lang elke dag een nieuw artikel te plaatsen, zoals ik eind vorig jaar deed. Hier vind je al mijn tips daarvoor!

Start met het schrijven van een boek

Schrijven kreng

Is een boek schrijven jouw droom? Dan is komende zomer het moment om ermee aan de slag te gaan! Gebruik deze vijf stappen om in het schrijfritme te komen én lees zeker ook het boek Schrijven kreng om er een steengoed verhaal van te maken. In dit artikel lees je waarom het zo’n handig boek is!

Stel affirmaties op

Affirmaties opstellen

Affirmaties zijn teksten die jou motiveren of inspireren voor nou ja, wat jij maar wilt! Bijvoorbeeld om je dromen na te jagen, om keihard aan de slag te gaan met je studie of om je door de zoektocht naar een baan heen te slepen. Je kunt deze teksten namelijk prima zelf opstellen. Ik help je daarbij in deze blogpost!

Doe een helweek

Boek: Helweek Erik Bertrand Larssen

Dit voorjaar deed ik de helweek, naar het boek van Erik Bertrand Larssen. Een heftige week waarin je o.a. elke dag om vijf uur op moet staan. Aan de ene kant is de zomer hiervoor ideaal, want het is nu tenminste (zo goed als) licht als je om 5 uur op staat, aan de andere kant is dit misschien een minder goed idee wanneer je schoolvakantie hebt en je het dus niet zo druk hebt. Maar als je gewoon werkt, een blog beheert of een eindeloze to do lijst hebt dan zou ik zeggen: go for it! Ik deelde een uitgebreide uitleg en ook een aantal tips.

Stel een doel

Komendschooljaar

Is de zomervakantie (of jouw vakantie) straks bijna voorbij? Denk dan eens na over de periode die je te wachten staat. Voor mij voelt het einde van de zomer, vakantie of niet, altijd als een nieuwe start en dat soort momenten zijn altijd ideaal om eens na te denken over waar je staat én waar je de komende periode naartoe wilt. Hier leg ik het nog wat beter uit en geef ik inspiratie!

Ga jij een van deze dingen doen in de zomervakantie? Of staat er iets anders tofs op je planning?

Sla deze ideeën op op Pinterest:

Dingendoenzomer4

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

17 gedachten over “12 dingen om deze zomer te doen”

 1. Wat een super leuk artikel! Het opruimen van heel veel dingen heb ik eigenlijk al wel gedaan, maar ben er nog niet helemaal klaar mee. Het boek van Gretchen Rubin is trouwens echt heel leuk, heb hem een tijdje geleden met heel veel plezier gelezen en ben echt anders naar dingen gaan kijken. Toch leuk hoe boeken je zo kunnen inspireren!

  Beantwoorden
  • Ah dankjewel! Ja ik grotendeels ook, alleen met sommige dingen zou ik best al opnieuw kunnen beginnen haha. Omdat ik nu weer andere dingen niet meer leuk vindt ;-). Ik vond het boek ook erg leuk! Is al een tijdje geleden dat ik het geleden heb, misschien binnenkort er weer eens bij pakken :-)

   Beantwoorden
 2. Wat een leuke dingen! Ik ga dit even opslaan, wat een super artikel en heel erg origineel! Ik ga zeker aan de slag met een merktemplate en nog wel meer dingen uit dit lijstje :)

  Beantwoorden
 3. Ik ben al op vakantie geweest en heb dus nog de rest van de zomer tijd om dingen te doen! Bedankt voor alle tips :-) Zeker het maken van een “merktemplate” klinkt heel interessant. :-)

  Beantwoorden
  • Oh wat fijn nog zo veel tijd voor leuke dingen! Een merktemplate maken is zeker aan te raden, ben benieuwd wat je ervan gaat vinden. Ik ga de mijne binnenkort weer eens updaten denk ik.

   Beantwoorden
 4. Wat een fijn artikel! Ik heb laatst toevallig The Happiness Project gekocht. Helaas ben ik er nog niet aan toe gekomen, maar misschien moet ik daar toch maar eens de tijd voor nemen. Verder wil ik ook graag een bucketlist gaan maken.

  Beantwoorden
  • Dankjewel!! Ja zeker wat tijd maken om het te lezen! Ik vond het erg inspirerend. En een bucket list is ook aan te raden, doet je toch nadenken over dingen die je echt nog eens wilt doen!

   Beantwoorden
 5. Wat een handige lijst! Er staan wel een paar dingen tussen waar ik mee aan de slag wil, o.a. opruimen, schrijven, met mijn blog aan de slag (en natuurlijk blogposts teruglezen!) :-)

  Beantwoorden
 6. Leuke tips! Helaas werk ik de zomer gewoon door, sta ik tijdens de zomerweken héél veel op de tennisbaan en kom ik daardoor eigenlijk nog heel veel tijd tekort!
  Het doelen stellen zou ik wel graag willen doen, of beter gezegd, moeten doen. Na de zomer begin ik namelijk ook nog eens een studie, dus krijg ik het nog drukker.

  Leuk blog!

  Beantwoorden

Plaats een reactie