Hotspots in San Francisco deel 1

Een paar weken geleden deelde ik al mijn New York hotspots. Vandaag is de volgende stad aan de beurt en deel ik San Francisco hotspots! Afgelopen november was ik een week in San Francisco, een geweldige stad en voor Amerikaanse standaarden nog best “Europees”. Omdat ik er een week was heb ik véél gezien en daarom splits ik de tips op in twee delen. Waar je heen moet als je San Francisco bezoekt, part one!

Lees verder

Recept: Bananenbrood met rozijnen

Ik ben niet vies van gezond eten en ik bak dan ook vrolijk bananenbroden mee. Dat het gezond is hoef ik je vast niet meer uit te leggen. Ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar niet altijd met succes. Met pure chocolade is niet mijn ding, met grote noten is niet mijn ding en met blauwe bessen of kersen is het ook net niet. Dus ik heb mijn eigen recept voor bananenbrood bedacht: met heel veel rozijnen! Het recept? Komt ‘ie!

Lees verder

Alles over kernkwaliteiten

Ik schreef al eens eerder dat ik het soms wel leuk vind om bewust stil te staan bij wie ik nu eigenlijk ben. Een soort “o ja”-moment krijg je dan. Je herkent je vaak in dingen waar je niet eerder bij stil stond. Een hele tijd geleden leerde ik over “kernkwaliteiten”, ook wel eens kernkwadranten genoemd. Het gaat erom dat er bij elke kwaliteit die je hebt een valkuil, allergie en uitdaging hoort. Deze theorie is ontwikkeld door Daniel Ofman.

Lees verder

11 manieren om te relaxen

Soms is het goed om even rustig aan te doen. Om even niet te stressen en niet te denken aan die honderdduizend dingen die we nog willen of moeten doen. Om even aan niets te denken en je hoofd leeg te maken. Om even te relaxen! Daarom 11 manieren to relax.

Lees verder

13 tips om je CV te verbeteren

Banen zijn in veel vakgebieden moeilijk te vinden. Heb je de pech daar ook last van te hebben, ben je gewoon aan het solliciteren of ben je dat van plan? Ik geef 13 tips over het visitekaartje van je sollicitatie: je curriculum vitae, oftewel je CV!

Lees verder

Recept: Homemade frozen yoghurt

Ik hou van yoghurtijs en ik hou van frozen yoghurt. Met yoghurt in huis moet dat niet moeilijk zelf te maken zijn, dacht ik. And I was right! Binnen een paar minuten (oké, en een paar uur in de vriezer) maakte ik deze (gezonde!) frozen yoghurtijsjes.

Lees verder

Hotspots in New York City

Ik woon er niet, ik kom er niet elk jaar, maar ik ben er wel ooit geweest: New York City. En ik vind het de leukste stad op aarde. Vandaag laat ik een aantal  hotspots zien. Geen geheime of nog niet door de grote massa ontdekte plekken, want je begrijpt dat ik in de vier dagen dat ik er was vooral de honderden toeristische attracties heb afgestruind. Ik sla wel de meest voor de hand liggende hotspots als het Vrijheidsbeeld, Times Square en het Empire State Building even over. Natuurlijk – hartstikke gaaf. Maar die zul je vast niet overslaan als je naar New York gaat ;-).

Lees verder

Time Management Tuesday: Timen

Als je iets wilt plannen is het wel zo handig dat je weet hoe lang je ergens over doet. Zo weet ik nu dat ik er gerust 1,5 uur voor kan rekenen als ik vijf kilometer ga hardlopen. Plan ik hier maar de 30 minuten dat ik daadwerkelijk aan het lopen ben voor in, dan gaat er meteen al iets gigantisch mis in mijn planning.

Lees verder