Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Recept: Homemade frozen yoghurt


Ik hou van yoghurtijs en ik hou van frozen yoghurt. Met yoghurt in huis moet dat niet moeilijk zelf te maken zijn, dacht ik. And I was right! Binnen een paar minuten (oké, en een paar uur in de vriezer) maakte ik deze (gezonde!) frozen yoghurtijsjes.

Benodigdheden

 • Een ijsvorm. Ik gebruikte siliconen ijsvormen van Flying Tiger (ook te koop bij de Blokker), maar je kunt ook andere ijsvormpjes of een lege, schoongemaakte ijsbak gebruiken;
 • Yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt);
 • Optioneel: zoetstof, bijvoorbeeld ahornsiroop;
 • Optioneel: fruit, bijvoorbeeld aardbeien.

Frozenyoghurt1

Bereidingswijze frozen yoghurt

 1. Als je yoghurt in de vriezer stopt krijg je natuurlijk bevroren yoghurt. Makkelijker kan niet. Wil je voor deze meest makkelijke optie gaan, vul dan je ijsvorm met yoghurt en stop het in de vriezer!
 2. Om de frozen yoghurt een zoetere smaak te geven, meng je hem met iets zoets. Suiker ligt het meest voor de hand, maar hey we gingen voor gezond ijs. Ik mengde de yoghurt met ahornsiroop (ongeveer 1 deel ahornsiroop op 6 delen yoghurt) en dit smaakte so good.
 3. Frozen yoghurt met fruit vind ik ook lekker, dus voor het tweede ijsje mengde ik de yoghurt met in stukjes gesneden aardbei. Je kunt dit ook nog in de blender doen om echt roze aardbeienijs te krijgen. Ik gebruikte diepvriesaardbeien en ook weer wat ahornsiroop.
 4. Stop het ijs in de vriezer. Ik heb geen idee hoe lang precies, maar een nacht is in ieder geval lang genoeg ;-).

Nog een laatste tip: zit jouw yoghurt in een wat grotere bak, dan kun je het ijs het beste elk uur even omroeren tot het bevroren is, om ijskristallen te voorkomen.

Enjoy!!

Frozenyoghurt2

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

17 gedachten over “Recept: Homemade frozen yoghurt”

 1. Oehhhh ik heb nog (ergens) van die ijs-vormpjes. Ik deed er altijd limonade of prikloze cola in, maar dit is véél lekkerder! Jeugdsentiment met de Danoontjes!

  Beantwoorden
  • Ja dat deed ik ook wel eens! En oohhh ik maakte ook altijd Danoontjes maar ik had daar nog niet aan gedacht, ze lijken er inderdaad wel op!

   Beantwoorden
 2. Ahhhh supermakkelijk en het lijkt me superlekker! Ik ga denk ik ook maar die ijsvormen halen bij de Tiger :-)

  ♥ Saskia

  Beantwoorden

Plaats een reactie