Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Hotspots in San Francisco deel 1


Een paar weken geleden deelde ik al mijn New York hotspots. Vandaag is de volgende stad aan de beurt en deel ik San Francisco hotspots! Afgelopen november was ik een week in San Francisco, een geweldige stad en voor Amerikaanse standaarden nog best “Europees”. Omdat ik er een week was heb ik véél gezien en daarom splits ik de tips op in twee delen. Waar je heen moet als je San Francisco bezoekt, part one!

Union Square

Er hangt een goede sfeer, de palmbomen maken er nog net geen tropische plek van én het is het shoppingwalhalla van San Francisco. Waarom zou je Union Square niet bezoeken? Aan het plein liggen o.a. de Nike Store en Macy’s. In de buurt vind je Urban Outfitters, Nordstrom, Levi’s, Forever21, ZARA, H&M, Victoria’s Secret en nog veel meer. In de winter kun je schaatsen op het plein!

DSC00929

DSC01360

Fietsen over de Golden Gate Bridge

Zo gaaf. Huur een fiets voor minstens een dagdeel en fiets de brug der bruggen over. De stad doorfietsen is misschien wat zwaar (San Francisco is gebouwd op heuvels, en geen Nederlandse heuvels…), maar de brug is prima te doen. Geniet van hoe groot dat ding wel niet is en hoe gaaf het uitzicht is (kies wel een onbewolkte dag uit ;-) )

DSC01148

DSC01171

Fiets daarna door naar Sausolito, een gezellig havenstadje aan de andere kant van het water. Vanaf daar kun je met een pondje terug, uiteraard met uitzicht op de Golden Gate Bridge, en kom je aan op Fisherman’s Wharf.

DSC01208

Painted Ladies

De zeven bekendste huizen van San Francisco: de Painted Ladies. Pittoreske huisjes in zeven vrolijke kleurtjes. Tip: ga hier niet in de namiddag naartoe, want dan staat de zon laag en maak je niet de meest geweldige foto’s. Zie hieronder ;-).

DSC01335

Cable cars

Typisch San Francisco zijn de cable cars. San Francisco is de enige stad op de wereld waar nog handbediende cable cars in werking zijn. Omdat San Francisco gebouwd is op steile heuvels gebeurden er vroeger veel ongelukken met paardentrams. Daarom werden de cable cars gebouwd. Karren die rijden dankzij een constant bewegend touw. Nu rijden de cable cars alleen nog maar voor de sier, want inmiddels rijdt alles wel gewoon de heuvels op, maar zeker leuk om een ritje te maken.

DSC00894

Fisherman’s Wharf

Een toeristische pier die je om die reden misschien over wilt slaan, maar als je door de toeristen heen kijkt is het een leuke plek. Sla je slag in de tientallen souvenirwinkeltjes en bekijk de zeehonden op pier 39.

Sanfrancisco1

Sanfrancisco4

Palace of Fine Arts

Hoe mooi is dit?! Als je dan toch over die Golden Gate Bridge fietst, fiets dan ook meteen langs het Palace of Fine Arts. Onderdeel van de wereldtentoonstelling in 1915 en nu een wetenschapsmuseum.

DSC01104

Bekijk hier deel 2!

PS. Meer over San Francisco? Lees dan ook de verslagen van mijn trip!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

7 gedachten over “Hotspots in San Francisco deel 1”

  1. Wauwi, wat een leuke dingen heb je allemaal gedaan zeg! Die huisjes zien er schattig uit. Ik hoorde dat er heel vaak ‘fog’/mist bij de brug zit (die “fog” heeft zelfs een eigen instagram account, geloof ik), maar ik ben zelf nog nooit in de VS geweest dus ik weet het ook niet xD

    Beantwoorden
    • Klopt ja! Eigenlijk is het elke ochtend mistig. Ik had heel veel mazzel, want ik was er hier begin november en de warmste maanden in San Francisco zijn september-oktober, dus we hadden superweer. Drie jaar eerder was ik er hartje zomer en toen hadden we geluk dat de brug één keertje niet helemaal in de mist stond! Ik zal dat in deel 2 even vermelden :-)

      Beantwoorden

Plaats een reactie