5 manieren om rust te nemen

Tijdens een drukke periode kan het niet verkeerd zijn om ook wat tijd aan jezelf te besteden. Tussen alle projecten door sta je zelf misschien een beetje op de tweede plaats. Tijd om daar verandering in te brengen! Rust nemen doe je zo:

Neem een avond vrij

Ik maak heel graag lijstjes, maar dat heeft wel als gevolg dat er altijd wel iets is wat ik te doen heb. Niet heel fijn. Plan daarom bewust een aantal avonden (of middagen) vrij. Hierop doe je niets van wat er op je lijstje staat en óók niks wat in je agenda staat. Echt rust nemen dus. Je doet alleen dingen die jij leuk vindt en waar je van ontspant. Een goede film of serie kijken, een boek lezen, in bad kruipen, iets lekkers bakken… Doe iets leuks, voor jezelf, omdat het mag!

Goed voor jezelf zorgen

Neem een bad, doe een maskertje op, scrub, smeer crème op, lak je nagels, doe je mooiste make-up op, doe eens iets anders met je haar… Wat meer aandacht voor jezelf is wat je waarschijnlijk nodig hebt en misschien wel de meest simpele manier om dit te doen is door aandacht aan je uiterlijk te besteden. Want als jij het idee hebt dat je er goed en verzorgd uitziet, dan heeft dat zeker weten invloed op hoe je je van binnen voelt: ook goed en verzorgd!

Sporten

Het klinkt misschien niet als “rust nemen”, maar sporten is dé manier om je hoofd leeg te maken, en het geeft je ook nog eens energie. Vergeet niet om juist in een drukke periode tijd te maken om te sporten. Zorg wel dat je dan ook tijd besteed aan de sport die jou het meest blij maakt. Dat kan hardlopen, fitness of een gezellige teamsport zijn, maar ook een rondje wandelen, een uurtje schaatsen, een ronde fietsen of een lesje yoga.

Écht rust nemen: niks doen

Maak eens tijd om bewust helemaal niets te doen. Écht rust nemen. Ga op je bed zitten en denk na over alles en tegelijkertijd niets, luister naar een meditatieapp of volg een yoga-YouTube-video. Zelf moet ik hier nog even aan wennen, maar ik geloof best dat juist even écht niks doen je rust geeft en je minder gestresst kan maken.

Doe dingen die niet moeten

Je moet al genoeg deze maand. Naast die avond vrij mag je ook best op andere dagen wat tijd maken voor dingen die je gewoon leuk vind. Iets waarbij je niet hoeft na te denken, zoals sporten, kleuren of wegduiken in een boek, of juist iets waarbij je wel moet denken, maar over iets heel anders dan dat wat je nog te doen staat, zoals het maken van een puzzel of het spelen van een gezelschapsspelletje.

Rust nemen: hoe zorg jij ervoor dat je dat doet in een drukke periode?

Wil je naast rust nemen ook graag meer tijd aan jezelf besteden? Lees hier hoe je dat kunt doen.

Rust nemen

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

14 gedachten over “5 manieren om rust te nemen”

 1. Ik plan inderdaad niets, douche lekker warm. Pyjama aan, haar in een knot. Koffie & bloglovin, pinterest of YouTube.. Maken mijn avond wel vol. Ondertussen lak ik mijn nagels of doe ik een lekker maskertje. :)

  Beantwoorden
 2. Het eerste en laatste punt vind ik vooral heel fijn. Niets lekkerder dan na het avondeten al in bed kruipen met een goed boek of een fijne serie, en niets fijner dan dingen doen omdat je ze wilt doen in plaats van omdat ze op je lijstje staan.

  Beantwoorden
 3. Fijne tips! Heb de afgelopen 3 dagen ook even een pauze ingelast. Geen computer aan en gewoon lekker in real life bijkletsen met vriendinnen. Was ik ook echt even aan toe!

  Beantwoorden
 4. Fijn zo’n lijstje! Ik heb altijd moeite met rust nemen en zeker om in tijden van stress goed voor mijzelf te blijven zorgen. Fijne herinnering dit :)

  Beantwoorden

Plaats een reactie