Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Een SPIbelt voor tijdens het hardlopen


Sinds anderhalve maand gebruik ik de SPIbelt tijdens het hardlopen. Dit is een smalle band waarin je je telefoon en andere spullen kunt laten terwijl je sport. In deze blogpost vertel ik waarom dat zo handig is!

Waarom de SPIbelt?

Ik ga nooit hardlopen zonder mijn telefoon en oortjes. En als ik alleen dat hoef mee te nemen, past dat prima (oké met een beetje moeite) is het achtervakje van mijn Nike tights. Maar wat als je meer wilt meenemen? Toen ik het plan kreeg dat ik naar New York wilde, wist ik dat ik daar wilde hardlopen. Dat had ik al eens eerder gedaan, maar nu was er niemand bij me om mijn spullen bij te houden. En als je opeens ook sleutels, geld, een metrokaart en een paspoort mee wilt nemen, wordt dat vakje wel een beetje klein.

Wat is een SPIbelt?

Een hele tijd geleden had ik al eens gehoord van een band die je om kon klemmen, die zich vormde naar de spullen die erin zitten. Dat is de SPIbelt om precies te zijn. Op de website van SPIbelt vind je allerlei verschillende soorten banden. Het idee is dat je hem op maat schuift (net zoals je dat bijvoorbeeld met het hengsel van een tas of een hartslagmeter doet) en vastklikt. Aan de band zit een soort buidel die, als hij leeg is, de breedte van de band heeft, maar uitrekt zodra je er iets in doet. Ideaal!

Spibelt3

De SPIbelt Performance XL Pocket

Ik gebruik de SPIbelt Performance XL Pocket. Deze band heeft twee voordelen ten opzichte van de standaard band: het vakje is waterdicht en er is ruimte om gelletjes in de band te steken. Dat hij waterdicht is, is niet alleen handig voor als het regent, maar gewoon altijd, want zweet is ook vocht en dat kan nu niet meer bij je telefoon en andere spullen terecht komen. Die vakjes voor gelletjes verwacht ik voorlopig niet te gebruiken (dat is iets wat energie geeft voor tijdens hele lange afstanden), maar als die halve marathon er dit jaar inderdaad van komt (wat op mijn lijstje van doelen staat) dan kan het een uitkomst zijn.

Verder heb ik de XL versie. Dit heeft niets te maken met de breedte van de band (gelukkig niet). Ik heb smalle heupen en de band blijft, weliswaar op z’n strakst, goed zitten. Het XL staat voor hoe ver het vakje kan uitrekken. Voor een paspoort en iPhone 6 werd de XL versie aangeraden en inderdaad, mijn paspoort past er precies in. Dat is ook ongeveer de maximumgrootte dat deze kan uitrekken, want hij staat dan redelijk strak. Wel passen hier dan ook mijn telefoon, geld, metrokaart, sleutels en andere kleine spullen bij in. Op de foto hierboven zie je dat mijn telefoon alleen er met gemak in past. Heb je een kleinere telefoon en wil je niets groters meenemen, dan zou ik niet voor de XL maar voor de gewone band gaan.

Voordelen van de SPIbelt

Ik heb hem nu een paar keer gebruikt en ben er echt heel enthousiast over. Dit is waarom:

 • Je voelt hem natuurlijk wel zitten, maar hij schudt echt niet. NIET gewoon. En doordat je spullen zo strak zitten, schudden die ook niet in het vakje. Zelfs los muntgeld hoor of voel je niet.
 • Het zit fijner dan wanneer ik mijn spullen in achterin mijn tight stop, want a) de tight zakt niet meer naar beneden door het gewicht van mijn telefoon en b) je klemt hem over je shirt heen dus dat zit strak tegen je tight aan. Dat laatste vind ik vooral fijn als je begint en het niet zo warm is, want je shirt zit dus strak om je heupen.
 • Je kunt véél (kleine dingen) meenemen en je hebt alles bij de hand. Ik denk zelfs dat een paar van die dunne hardloophandschoenen er nog wel in moeten passen (voor als je die halverwege uittrekt bijvoorbeeld). Je kunt alles er ook makkelijk uit pakken, doordat het aan de voorkant zit.

Spibelt2

Minpunten van de SPIbelt

Ik kan tot nu toe eigenlijk geen minpunten bedenken. Ik had in de conceptversie van deze blogpost als minpunt opgeschreven dat je, doordat de rits in het midden van het vak zit, niet zo makkelijk iets eruit kunt halen (want kans dat al je spullen eruit vallen). Maar na een paar keer oefenen gaat dat zonder moeite, want doordat het zo strak zit valt er echt niet zomaar iets uit.

Daarnaast lukte het me eerst niet om de rits “weg te stoppen” (zodat je hem niet hoort tijdens het lopen) wanneer de kabel van mijn oortjes uit het vakje kwam, maar dat lukt inmiddels ook gewoon. Het gaat alleen iets lastiger.

Wat misschien een minpunt voor je kan zijn is dat de SPIbelt niet heel goedkoop is. Ze kosten, afhankelijk van de soort en extra’s die je bestelt, tussen de 25 en 50 euro. Maar als je vaak sport en een écht handige oplossing zoekt voor je spullen, dan denk ik dat het zeker de moeite waard is.

Tot slot: ik kan natuurlijk nog niets zeggen over hoe lang de band meegaat en of de band misschien uitrekt. Over een tijd zal ik deze blogpost updaten met mijn ervaring na een langere periode. Maar voor nu ziet het er degelijk en veelbelovend uit!

Ik ben erg enthousiast over deze band en ben sindsdien niet meer zonder gaan lopen, ook niet in Nederland!

Je koopt de SPIbelt op www.spibelt.nl.

Waar laat jij je spullen tijdens het hardlopen? Lijkt jou dit handig of gebruik je het misschien al?

Pin deze blogpost op Pinterest:

Spibelt5

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

9 gedachten over “Een SPIbelt voor tijdens het hardlopen”

 1. Ik heb ook zo’n uitrekbaar heuptasje (van een ander merk) en inderdaad superhandig. Vooral in tegenstelling tot zo’n enorme armband, die vind ik er wel een beetje gek uitzien.

  Ik heb wel een nadeel: het duurt bijmij wel even voordat ikmijn telefoon in het tasje heb gestopt en dan lijkt het op runkeeper oid dat je langzamer bent dan je daadwerkelijk hebt gelopen. Klein puntje maar hoor, maar ik dacht, noem m wel voor de mensen die dat belangrijk vinden.

  Beantwoorden
  • Ja en voor die armbanden heb ik vaak een te smalle arm waardoor ze óf niet goed vast blijven zitten óf naar beneden zakken. Allebei niet zo handig ;-). Wat betreft het nadeel, kan me voorstellen dat dat inderdaad vervelend is. Heb zelf een horloge waarop ik de tijd start, dus ik heb er geen last van. Ik weet dat je bij de Nike app bijv. kunt instellen dat ‘ie bijvoorbeeld 10 seconden aftelt, dus dat zou een oplossing zijn, maar ik weet niet of dat bij Runkeeper kan. In die tijd krijg ik mijn telefoon er in ieder geval makkelijk in (tenzij er heel veel andere spullen bij zitten). Ik heb sowieso het idee dat ik er steeds handiger in word; tijdens het lopen lukt het nu ook om mijn telefoon te pakken ;-)!

   Beantwoorden
 2. Wat ontzettend handig! Het is inderdaad lastig als je broek afzakt door je telefoon. Super herkenbaar. Hier ga ik misschien toch een keertje naar kijken, want ik ben wel heel benieuwd geworden.

  Beantwoorden
  • Ja vervelend he! En ik doe hem dan superstrak om het nog enigszins te beperken maar dat is ook niet ideaal… ;-). Ik vind dit in ieder geval een geweldige oplossing!

   Beantwoorden
 3. Mocht ik van hardlopen houden dan zou dit dus echt ultiem handig zijn. Sleutels, telefoon en wat al niet meer. Ik nam het altijd mee in mijn broek haha maar iets met gewicht en toch afzakken niet heel erg fijn ;)

  Beantwoorden
  • Nee niet echt hè! Maar in de sportschool (want dat doe jij toch?!) heeft het niet heel veel toegevoegde waarde, denk dat het bij sommige dingen juist in de weg zal zitten.

   Beantwoorden
 4. Ik had er wel vaker over gehoord, maar ik prop mijn spullen altijd in mijn sportarmband, ik neem alleen mijn telefoon, huissleutel, bankpas en rijbewijs mee, dus dat gaat prima. Maar als ik ooit verder ga lopen of meer spullen mee wil nemen ga ik deze zeker onthouden!

  Beantwoorden

Plaats een reactie