Roadtrip #9: van Conway naar Bar Harbor

Vanuit Conway vertrokken we deze dag naar Bar Harbor. Een ritje van ruim 400 kilometer… Daardoor hebben we niet veel meer gedaan dan in de auto zitten. Lezen, naar buiten kijken, af en toe een plaatje schieten, eten en weer door. Niet vervelend maar ook niet heel spannend. Zulke dagen horen er ook bij!

‘s Ochtends was er bij het hotel een ontbijtbuffet met voornamelijk cake en ontbijtgranen. Het was er ontzettend druk, maar na een halve cake, een bord cornflakes en een appel zat ik vol en even later vertrokken we naar het noorden.

Barharbor2

We reden de eerste paar uur over wat kleinere wegen om zo veel mogelijk van de natuur en de dorpjes te zien. Je ziet dan bijvoorbeeld dit typisch Amerikaanse tafereel: bijna 20 brievenbussen bij elkaar en in geen velden of wegen een huis te bekennen. Helaas schoot het rijden over deze wegen niet hard op. Je mag er in Amerika niet hard rijden en de vele stoplichten zorgen er ook niet bepaald voor dat we sneller gingen. Daardoor hebben we de rest van de dag over de snelweg gereden.

Barharbor4

Barharbor3

Aan het eind van de middag reden we Acadia National Park in. Het dorp waar we overnachtten, Bar Harbor, ligt in dit park.  Ons hotel lag aan de rand van het dorpje.

Barharbor6

Toen het donker begon te worden liepen we Bar Harbor in op zoek naar een leuke eettent. We stuitten op restaurant Route 66 met een heerlijk Amerikaanse uitstraling; alsof je inderdaad in een café langs de route 66 stond. Binnenin lag het helemaal vol met spullen, namen we plaats op jaren 50 banken en aten we gezellig onder de neonroze verlichting. Jammer genoeg liet een serveerster salsasaus voor onze voeten vallen, waardoor ik een half uur heb staan boenen om mijn witte All Stars schoon te krijgen. Het werd verder ook een beetje magertjes opgelost door het personeel…

Barharbor5

Gelukkig was het eten wel goed. Hamburgers waren er heerlijk Amerikaans, zie hier de burger van mijn vader met daarop mega uienringen (en op de achtergrond zie je het bewijs dat ik ook echt wel eens een salade at ;-) ).

Na het eten wandelden we nog even door Bar Harbor. We zagen een boekenwinkel en daar heb ik een beetje een zwak voor. Uiteindelijk ging ik terug naar het hotel met Brunette Ambition en The Happiness Project.

Van half juli tot begin augustus 2014 reisde ik ruim drie weken door de Verenigde Staten en Canada. Bekijk hier alle verslagen!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

5 gedachten over “Roadtrip #9: van Conway naar Bar Harbor”

Plaats een reactie