Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Boek: Brunette Ambition


In Amerika liep ik in een boekenwinkel tegen dit boek aan en ik kon het niet laten liggen. Ik vind Lea Michele leuk, houd wel van een portie ambitie en ook de onderwerpen in het boek spraken me aan. Mijn interesse was gewekt.

Waar gaat Brunette Ambition over?

Brunette Ambition is een kruising tussen een biografie, een self-help boek en eigenlijk gewoon een lifestyle blog. De eerste hoofdstukken gaan over Lea, haar jeugd en hoe ze is zoals ze nu is. Daarna volgen hoofdstukken waarin ze tips geeft over verzorging (self-care), gezond eten, sport, mode (of beter gezegd stijl), mode op de rode loper en beauty. Tot slot schrijft ze over vriendschap en haar leven met Glee.

Brunette Ambition

Wat vind ik ervan?

Alle onderwerpen in het boek interesseren mij en volgens mij elke vrouw. In het voorwoord staat dat dit het boek is dat Lea zelf had willen lezen toen ze nog jonger was en dat kan ik begrijpen. Het boek beschrijft hoe ze positief kijkt naar alles wat ze meemaakt: van omgaan met afwijzingen tot het verliezen van kilo’s. Ze beschrijft op een leuke manier en tot in de verre details waarom ze bepaalde keuzes heeft gemaakt en wat ze belangrijk vindt. Tussendoor geeft ze tientallen praktische tips, van recepten voor elk moment van de dag, tot workouts, make-up looks en recepten voor maskers.

Brunette Ambition

Doordat er zo veel onderwerpen aan bod komen worden ze niet allemaal even uitgebreid beschreven. Ondanks dat is het boek een handige gids voor eigenlijk alles. Bijna alle onderwerpen spraken me aan, alleen het hoofdstuk over de rodeloperjurken vond ik nogal een ver-van-mijn-bedshow. De hoofdstukken over Lea waren interessant, leuk om te lezen en motiverend. De andere hoofdstukken zijn vooral inspirerend en praktisch. Zo benadrukt ze in het hoofdstuk over self-care dat water drinken superbelangrijk is (= inspirerend) en geeft ze een recept voor een herstellend haarmasker (= praktisch).

Brunette Ambition

Mijn favoriete hoofdstukken waren die over verzorging, gezond eten, sport en stijl. Deze hoofdstukken staan vol met bruikbare tips die ik zeker wil gaan testen. Brunette Ambition is inspirerend en motiverend. Ik wil aan de slag gaan met de tips en ga nadenken over wat ik belangrijk vind. Het is een aanrader voor eigenlijk iedereen die graag persoonlijke lifestyleblogs leest en een sucker is voor handige tips, lijstjes, recepten en workouts, maar die het daarnaast ook leuk vindt om een kijkje te krijgen in het leven van een Hollywoodactrice.

Brunette Ambition is verkrijgbaar op Bol.com voor €17,49. Let op: het boek is tot zover ik weet wel alleen in het Engels verkrijgbaar.

Brunette Ambition

Deze blog bevat affiliate links. Meer informatie

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

14 gedachten over “Boek: Brunette Ambition”

  1. Wauw, wat ontzettend mooi vormgegeven in the first place (: En het lijkt me echt een leuk boek om te lezen. Ik vind het altijd zo fijn als een boek me inspireert en motivatie geeft. Ik ben benieuwd naar alle tips die erin staan! Liefs, Stella.

    Beantwoorden
    • Dat snap ik ook weer wel, een literair hoogstandje is het natuurlijk niet. Maar het grote voordeel daarvan vond ik dat het wel lekker wegleest (en ik heb er persoonlijk niet zo veel problemen mee, dat scheelt natuurlijk ook ;-) )

      Beantwoorden

Plaats een reactie