Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

De leukste kerstcadeaus voor planners


Wat koop je voor iemand die graag bezig is met plannen en organiseren? Dat kan ik je wel vertellen! In dit artikel inspireer ik je met leuke kerstcadeaus die je voor kerst kunt vragen óf cadeau kunt geven aan iemand die graag bezig is met plannen en productiviteit.

Schrijfwaren

Zeker wanneer iemand graag planningen op papier maakt, garandeer ik je dat je hem of haar bijna altijd blij kunt maken met schrijfwaren als kerstcadeau. Immers heb je schrijfwaren nodig om op papier te kunnen plannen; hoe iemand ook plant, schrijfwaar is een must have.

Goede fineliners

Goede fineliners zijn vooral enorm handig als iemand graag mooie planningen maakt. Hij of zij houdt bijvoorbeeld een prachtig of juist heel praktisch bullet journal bij.

Leuk schrijfwaar

Met pastelmarkeerstiften en gekleurde fineliners kun je vooral vrouwelijke planning fans waarschijnlijk wel blij maken. Mij in ieder geval wel. De markeerstiften staan dan ook op mijn eigen verlanglijst!

Notitieboekjes en planners

Het tweede waarmee je iemand die graag offline plant blij mee kunt maken met kerst is natuurlijk papier. Er zijn talloze mogelijkheden om op papier te plannen. Misschien heb je al een favoriete methode of weet je wat je methode is van wie je een kerstcadeau wilt geven. In dat geval kun je misschien zorgen voor een extra boekje, zodat hij of zij niet zonder zit wanneer het huidige boekje vol raakt. Ben je juist zoekende naar een mooie offline planner, dan is dit het moment om er één uit te kiezen! Ik geef je wat inspiratie.

Een gewoon notitieboek

Wanneer iemand gewoon graag lijstjes maakt of gebruik maakt van de bullet journal methode voldoet een gewoon notitieboek prima! Daarnaast is het nooit verkeerd om een extra boekje te hebben. Er zijn talloze leuke boekjes beschikbaar, die variëren van uiterlijk en kwaliteit. Zelf ben ik altijd enthousiast over HEMA voor notitieboekjes voor een leuke prijs en Muji voor simpele en ook betaalbare boekjes (helaas alleen online te bestellen vanuit het buitenland hier). Wil je een boekje van goede kwaliteit en betaal je daar graag voor, ga dan voor de boekjes van Moleskine of Leuchtturm1917. Deze staan bekend om hun goede kwaliteit en professionele uiterlijk:

HEMA Desk planner

Met de HEMA desk planner kun je volgens mij nooit verkeerd zitten. Dit boekje is altijd handig om erbij te pakken als het je even ontbreekt aan overzicht in een week. Ik gebruik dit boekje dan ook zelf in periodes heel actief. Ik schreef vorig jaar een artikel over hoe ik de planner destijds gebruikte! Er zijn verschillende varianten van, op dit moment is deze desk planner te koop.

Daily Journal

Urban Outfitters verkoopt naast de Productivity Planner ook erg mooie daily journals van het merk Ohh Deer. Dit dikke boekje bevat telkens dezelfde pagina, waarop je kunt invullen wat je doel van de dag is, notities kunt schrijven, je to do’s kwijt kunt, een planning op uur kunt maken, en nog wat ruimte hebt voor extra dingen die je kwijt wilt over de dag. Ik gebruik deze planner niet vast, maar als ik overzicht nodig heb op een dag en dat even op papier wil zetten pak ik hem erbij. Dit is dus vooral voor het maken van een dagplanning erg handig!

Het Daily Journal is te bestellen via Urban Outfitters.

Online tools

Plan je juist liever online? Dan is een super origineel kerstcadeau om te vragen, een bijdrage voor het gebruik van je favoriete tool. Zo kun jij iemand anders helpen, of iemand anders vragen je te helpen, met plannen. Dat is toch iets moois om te geven en krijgen?!

Todoist

Zelf ben ik op dit moment helemaal fan van Todoist. Deze planningapp heeft heel veel functionaliteiten, is overzichtelijk en werkt gebruiksvriendelijk. Als je uitgekeken bent op de app die je nu gebruikt raad ik je zeker aan om Todoist te overwegen. Lees dan ook de blogpost die ik er laatst over schreef.

De basisversie van Todoist is gratis, maar wanneer je het dagelijks gebruikt raad ik je de betaalde versie héél erg aan, dat maakt het nog zoveel beter.

Paprika

Paprika is geen standaard planning app, maar een app waarmee je maaltijden kunt plannen! Daarnaast kun je ook recepten opslaan en indelen, en je boodschappenlijst opstellen. Ik schafte de app zelf alweer een paar jaar geleden aan en ik gebruik hem nog altijd naar tevredenheid. Ik heb sindsdien ook nog geen betere soortgelijke app gezien. In mijn blogpost leg ik alles uit over de vele functionaliteiten!

Paprika is helaas niet gratis en ook niet goedkoop, maar het is wel een eenmalige aankoop. Verder is de app in november 2017 helemaal vernieuwd, dus wanneer je hem nu aanschaft kun je de modernere versie gaan gebruiken, met nog meer functionaliteiten. Paprika kun je het beste cadeau geven door het geven van een cadeaukaart voor iTunes of de Google Play Store! Bekijk de website van Paprika voor meer informatie.

Boeken

Tot slot een kerstcadeau waar je iemand altijd mee verder kunt helpen, of je nou wel of niet weet hoe diegene graag plant: een boek! De volgende drie boeken zijn mijn drie absolute aanraders op dit gebied.

Nooit meer te druk

Als iemand al heel erg thuis is in plannen raad ik dit boek het meeste aan. Waar de hieronder genoemde twee boeken echt gaan over hóe je kunt plannen, geeft Nooit meer te druk juist tips om niet te verdrinken in je planning en alle dingen die je allemaal wilt doen. Ook een ideaal cadeau voor iemand die je net iets te vaak ziet stressen ;-).

Lees hier al mijn blogposts over het boek.

Zo word je een Productiviteits Ninja

Zo word je een Productiviteits Ninja las ik afgelopen zomer en is een enorme aanrader, zowel voor plannen als voor productiviteit. Dit boek is het meest geschikt voor iemand die op kantoor werkt en dagelijks te maken heeft met de invloed van e-mails en vergaderingen. Daarnaast bevat het boek een complete planmethode, waarvan je ook prima gewoon een aantal dingen toe kunt passen op de manier waarop je nu plant. Het geeft je inzicht in hoe je dingen nog beter kunt gaan doen.

Lees hier mijn review over het boek.

Getting Things Done

Getting Things Done is dé klassieker op het gebied van planmethodes. Het boek van David Allen wordt al ja-ren goed verkocht. In 2015 is het herzien om te voldoen aan de drukke wereld van vandaag. Dit boek is het meest geschikt voor iemand die nu nog geen compleet planningsysteem heeft, maar daar wel naar op zoek is. Getting Things Done helpt je alles compleet op de schop te nemen en structuur aan te brengen.

Lees hier mijn review over het boek.

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis checklist voor een haalbare planning)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS de checklist die je helpt om een haalbare planning te maken!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

1 gedachte over “De leukste kerstcadeaus voor planners”

Plaats een reactie