Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Mijn favoriete HEMA notitieboekjes (+ tips voor hoe te gebruiken)


Ik word héél blij van notitieboekjes en ik moet zeggen dat ik er wel een beetje een zwak voor heb. En als ik ergens veel notitieboekjes van heb, dan is het van de HEMA. De notitieboekjes zijn fijn geprijsd, maar van goede kwaliteit en met veel opties. Gebruik jij graag notitieboekjes of kun je een nieuwe gebruiken? Heb je nog wat inspiratie nodig voor een kerst / sinterklaas verlanglijstje? Vandaag deel ik wat mijn favoriete HEMA notitieboeken zijn en waarom.

Maar voordat we daarnaar toe gaan…

Waarvoor kun je notitieboekjes van HEMA gebruiken?

Ik heb niet alleen veel notitieboekjes, ik gebruik ook veel notitieboekjes en maak veel notities. Maar wat schrijf ik dan allemaal op?! Waar kun je een notitieboek voor gebruiken? Bijvoorbeeld hiervoor:

  • Een braindump. Een braindump houdt letterlijk in dat je wat in je hoofd (je brain) zit op papier ‘dumpt’. Zodat het uit je hoofd is, je er later iets mee kan doen en je nu weer geconcentreerd verder kan met dat waar je aan bezig was.
  • Dingen die je blij maken opschrijven. Dit is al een paar jaar een dagelijkse gewoonte van mij: opschrijven waar ik blij van ben geworden. Zo focus ik op het positieve, waardoor ik ook écht positiever denk en beter gehumeurd ben (ik merk het echt als ik het een keer een paar dagen niet heb gedaan). Daarnaast heb ik nu ook een mooie collectie met positieve herinneringen aan de afgelopen jaren opgebouwd. In dit blogartikel vertel ik alles over hoe ik het doe.
  • Aantekeningen maken. Bij een vergadering, of als ik een gesprek heb, waarbij ik dingen wil onthouden of later nog moet doen, schrijf ik graag mee. Soms is dat op de computer maar soms ook in een notitieboek – net wat ik bij de hand heb of waar mijn hoofd naar staat.
  • To do lijstjes maken. Voor mijn uitgebreide planning en dingen voor een later moment gebruik ik graag de app Todoist, maar ik wissel op dagelijkse basis af met notitieboeken. Ik vind het fijn om de belangrijkste taken van vandaag even op te schrijven en naast met te leggen, zodat ik altijd kan zien wat ik vandaag wil gaan doen.
  • Ideeën uitwerken. Papier is altijd fijn om een idee uit te denken. Dus vaak schrijf ik dat op en schrijf ik meteen verdere ideeën over het vervolg / de uitwerking van dat idee erbij op.
  • Dingen die je geleerd hebt opschrijven. Ook erg fijn: als je een inspirerend boek aan het lezen bent, of goede podcast geluisterd hebt, opschrijven wat je precies geleerd hebt. Zo onthoud je het beter én kun je het later gemakkelijk nog eens bekijken.
  • De bullet journal methode gebruiken. Gebruik je niet graag apps om te plannen zoals ik? En heb je ook geen behoefte aan een hele papieren planner? Dan is de bullet journal methode dé oplossing. Dit is een simpele planmethode die je in letterlijk élk notitieboek kunt uitvoeren en zo simpel of uitgebreid mogelijk als je wilt kun gaan doen. In deze blog leer ik je er alles over.

Mijn favoriete HEMA notitieboekjes

Tijd voor dat waar je hier eigenlijk voor bent – lezen wat mijn favoriete notitieboekjes van HEMA zijn. Bij elk notitieboekje zal ik een link plaatsen naar de HEMA website. Je kunt hierop heel makkelijk de boekjes bestellen en laten bezorgen bij de HEMA winkel bij jou in de buurt of gewoon thuis. Als het notitieboekje er niet meer is precies zoals het op de foto staat, zal ik linken naar een soortgelijk boekje met bijvoorbeeld net een andere soort of kleur kaft.

Al lang mijn favoriet: Notitieboekje met sluiting

HEMA notitieboekje met sluiting

Als ik van één notitieboek veel varianten heb, is het dit HEMA notitieboek met sluitinkje. Deze zijn al lang in de collectie en komen steeds terug in nieuwe kleuren. De lijntjes hierin zijn vrij breed, wat fijn is als je groot schrijft. Ook blijven ze door de sluiting dus goed gesloten. Ze blijven niet zo makkelijk vanzelf open liggen, dus ik gebruik ze vooral om dingen op te schrijven die niet open op mijn bureau te hoeven blijven liggen. 

Tot slot: wat ik zelf ook voordeel vind, is dat dit boekje al lang in de collectie is. Ongeveer jaarlijks is die van mij vol, maar ik kan steeds hetzelfde soort boekje opnieuw kopen. Hierdoor heb ik een collectie van gelijkwaardige notitieboekjes, ook al zijn ze niet tegelijk gekocht. Als je notitieboeken bewaart houdt dit de boel netjes!

Je hebt deze boekjes met 200 of 400 pagina’s. Het boekje met 400 pagina’s is ook iets groter, waardoor je meer schrijfregels hebt. Op de foto kun je dat zien: het mintkleurige notitieboekje heeft 400 pagina’s en de zwarte 200.

Shop dit notitieboekje bij HEMA >

Kurken A5 HEMA notitieboekje voor creatieve uitspattingen

HEMA notitieboekje kurk

Zoek je een notitieboek waarin je je creatieve uitspattingen kwijt kunt? Zoek niet verder! Het kurken notitieboek van HEMA heeft, in tegenstelling tot veel andere notitieboekjes, geen schrijfregels maar compleet blanco pagina’s.

Dat is voor sommige toepassingen niet fijn, zoals wanneer je aantekeningen maakt, maar voor andere juist wel. Ik gebruik deze boekjes graag om mijn gedachten in uit te werken (daar kan ik dan zo creatief mee zijn als ik wil) en om brainstorms / ideeën in uit te werken, want ik kan naar hartenlust vormen erbij tekenen. Maar ook tekeningen maken zou hierin erg goed kunnen!

Het kurken notitieboek heeft HEMA al een hele tijd in de collectie, met verschillende varianten kurk als kaft. Het boekje heeft 160 pagina’s.

Shop dit notitieboekje bij HEMA >

De HEMA deskplanner / weekplanner voor de weekplanning

HEMA deskplanner / weekplanner

Maak je graag een weekplanning op papier, en zoek je iets simpels waarmee je dat kunt doen? Hoef je geen dure planner en zoek je meer een basis oplossing? Dan heeft HEMA de deskplanner (ook wel de weekplanner genoemd) voor jou gemaakt.

De deskplanner kun je open leggen op je bureau, en heeft vakken waarin je taken voor elke dag van de week kunt schrijven. Ook is er ruimte voor to do’s en notities. 

Ik ben al lang fan van deze deskplanner en ik schreef er al eerder een blogartikel over. Wil je meer weten over deze planner, lees dan dit blogartikel over de HEMA deskplanner!

Shop dit notitieboekje bij HEMA >

Ideaal voor véél aantekeningen: het dikke HEMA college notitieblok

HEMA college notitieblok

Ben je op zoek naar een notitieboek waarin je gemakkelijk véél aantekeningen kan maken? Wat lang meegaat maar toch redelijk handzaam is? Waarin je verschillende soorten aantekeningen kan maken? Dan is het college notitieblok voor jou. Dit dikke notitieblok met de grote ringband heeft 400 gelinieerde pagina’s verdeeld over 4 secties. Ideaal voor aantekeningen over verschillende projecten, schoolvakken óf om voor zowel werk als privé te gebruiken.

Ik heb dit notitieboek met name eindeloos gebruikt tijdens mijn studie. Hierin maakte ik aantekeningen én samenvattingen voor mijn tentamens. Doordat je de pagina’s makkelijk openlegt is het ideaal om dit langere tijd naast je open te leggen. 

Shop dit notitieboekje bij HEMA >

Dat waren mijn favoriete notitieboeken van HEMA! Hopelijk heb je wat inspiratie opgedaan voor de notitieboeken die jij goed kunt gebruiken of gewoon graag zou willen gebruiken. Oh ja, nog een laatste tip: HEMA vernieuwt regelmatig de collectie, dus als je een fijn notitieboek hebt gevonden, neem ‘m mee (of bestel ‘m!). Ik heb ook al wel eens mis gegrepen ;-).

Wil je meer lezen over plannen en organiseren? Bekijk dan ook eens de volgende blogartikelen:

Wil je aan de slag met een planning maken in je notitieboek? Bij mijn e-mails ontvang je nu gratis de checklist haalbare planning, zodat jij productief aan de slag kunt gaan met jouw notitieboek. Vul het onderstaande formulier in:

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis checklist voor een haalbare planning)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Mevrouw Structuur en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS de checklist die je helpt om een haalbare planning te maken!

PS Wil je het écht goed aanpakken? Bekijk dan ook eens mijn online cursus ‘Krijg het gedaan’, waarin ik je help om stap voor stap jouw planning zó in te richten dat je er écht alles van gedaan krijgt. Lees meer op de cursus pagina.

 

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het Stappenplan Beginnen met Opruimen!

Wil je graag opruimen, maar ga je nooit aan de slag? Of begin je wel eens, maar loop je dan altijd vast? Ik ga jou helpen! In 8 stappen ga je jouw huis opruimen. Alle stappen vind je in een praktisch PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie