Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Gezond eten dat standaard in mijn kast ligt


Gezond eten is niet altijd even makkelijk met al dat lekkers in de schappen van de supermarkt en op de kaart van restaurants, maar door altijd gezonde dingen in huis te hebben maak je het jezelf al een heel stuk makkelijker. Vandaag deel ik wat voor gezonds ik altijd standaard in mijn (koel)kast heb liggen!

Fruit en groente

 • Bananen: hier maak ik bananenpannenkoeken (zie ook hierboven!) en mug cakes mee of eet ik door de yoghurt.
 • Appels: ook deze eet ik door de yoghurt of zo als tussendoortje. Soms eet ik zelfs een bananenpannenkoek met appel erop.
 • Ander fruit: zeker in de zomer heb ik meestal nog wel ander lekker fruit in huis, zoals peer, nectarines, meloen of aardbeien. Dit eet ik op pannenkoeken, door de yoghurt, als tussendoortje of ik maak er smoothies mee.
 • Diepvriesfruit: meestal liggen er bosbessen in mijn diepvries, omdat ze zo lang goed blijven en goedkoper zijn dan verse. Bosbessen eet ik graag bij mijn bananenpannenkoeken. Nu ligt er trouwens ook mango, voor in smoothies!
 • Spinazie: ik heb eigenlijk altijd spinazie in mijn vriezer liggen, voor in smoothies, omeletjes, of gewoon gemixt met andere groenten bij de rijst of pasta. Spinazie is super veelzijdig!
 • Diepvriesgroente: de groenten die ik koop zijn afhankelijk van wat ik ga eten, maar meestal ligt er (naast spinazie) nog wel een andere groente in mijn diepvries. Ik vind sperziebonen erg lekker en die liggen er dan ook nu. Daar maak ik bijvoorbeeld mijn kip ketjap mee!
 • Ui: blijft lang goed en ligt daarom altijd in huis, ik gebruik het erg veel in gerechten. Alleen nu het wat warmer is merk ik dat ze minder lang goed blijven, dus ik denk dat ik wacht tot na de zomer voor ik weer nieuwe haal.

Zuivel

 • Yoghurt: ik koop elke week een bakje Griekse yoghurt en daar eet ik dan van als ontbijt, met fruit en granola. Ook gaat het regelmatig over mijn bananenpannenkoeken als topping (samen met de bosbessen).
 • Eieren: ik heb altijd eieren in huis en eet ze heel vaak tijdens de lunch, in pannenkoeken of mug cakes. Of ik eet een omeletje. Ook gebruik ik ze als ik bijvoorbeeld nasi maak of een ander gerecht met ei.

Granen

 • Havermout: kost bijna niks en is altijd handig om in huis te hebben. Voor in smoothies, door pannenkoeken, in bliss balls
 • Haver/boekweitmeel: dit gooi ik altijd door mijn bananenpannenkoekenmix (leuk scrabblewoord) of mug cakes, om ze wat steviger en vullender te maken.

Kruiden

 • Knoflook: ik heb altijd verse knoflook in huis. Kost weinig moeite om te snijden en geeft aan bijna alles meer smaak.
 • Kaneel: ook dit gaat door de pannenkoeken en mug cakes natuurlijk!
 • Peper: om eten wat meer smaak te geven en wat pittiger te maken.
 • Paprikapoeder, kerriepoeder en nog wat groene kruiden: ook deze voor smaak. Veel gezonder dan die kant en klare smaakmixen waar altijd ladingen zout in zitten. Natuurlijk zijn verse kruiden nog beter, maar dat is me een net iets te duur grapje ;-).
 • Bouillon: om soep mee te maken. Het gezondst als je dit zelf maakt, maar zoutarme bouillon kopen kan wat mij betreft ook prima.
 • Cacao en kokos: of het echt tot de categorie kruiden behoort weet ik eerlijk gezegd niet, maar cacao en kokos gebruik ik bijvoorbeeld in de (daar is ie weer) mug cake of in bliss balls (yes, ik ben een zoetekauw).

Overige

 • Kokosolie: volgens mijn zeer betrouwbare bron Het Internet is kokosolie veel gezonder dan welke olie dan ook (Google maar) en dus gebruik ik het braaf. Die paar euro dat het elk kwartaal meer kost heb ik daar wel voor over.
 • Zilvervliesrijst: rijst is zo veelzijdig en spotgoedkoop. Plus zilvervliesrijst is ook nog best gezond en kan bijna niet rotten, dus waarom zou je het niet in de kast zetten?
 • Kip: ik heb eigenlijk altijd kip in huis liggen en eet het ook heel vaak. Volgens mij is kip een van de gezondere vleessoorten.
 • Granola (muesli kan ook): tegenwoordig heb ik altijd mijn zelfgemaakte granola op voorraad en eet ik het ook bijna elke ochtend. Geen zin om het helemaal zelf te maken? Muesli zonder toegevoegde suikers is een prima alternatief.

Volgende keer zal ik met jullie delen wat ik in huis heb liggen aan gezonde snacks!

Wat hiervan heb jij ook altijd in huis? En wat voor gezonde dingen staan hier niet tussen die bij jou wel altijd in de kast liggen?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

Plaats een reactie