Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Begin je dag goed, bereid hem ‘s avonds voor!


Vind jij het ook altijd zo vervelend opstaan met de gedachte dat je nog 100 dingen te doen hebt voordat je een uur later moet vertrekken? Maar kun je het ook absoluut niet voor elkaar krijgen om een half uurtje eerder op te staan? Geen zorgen, er is een oplossing: doe alles de avond van tevoren! ;-)

Gegarandeerd dat je deze tip al eens ergens anders gehoord hebt, maar doe je het ook echt? Zeker als ik weet dat ik de volgende dag een lange, drukke dag heb, vroeg de deur uit moet en absoluut niet te laat mag komen, zorg ik ervoor dat ik ‘s avonds al van alles klaar leg. Dit zorgt er trouwens niet alleen voor dat je minder gestrest wakker wordt, maar ook dat je de avond ervoor wat rustiger kunt gaan slapen! Dit kun je bijvoorbeeld al doen:

Bekijk het weerbericht

Klinkt simpel, maar is cruciaal. Gaat het de hele dag regenen of wordt het tien graden warmer dan vandaag? Handig om te weten, want dan is het wel zo fijn dat je een paraplu bij hebt of net iets luchtigere kleding aantrekt.

Zet je tas klaar

Waarschijnlijk zitten er een hele hoop dingen standaard in je tas. Maar bedenk ook wat je juist morgen nodig gaat hebben. Een lading tussendoortjes, een uitnodiging of ticket, je portfolio… Zorg dat je dit soort belangrijke dingen al klaar hebt liggen en ze niet ‘s ochtends in alle haast kunt vergeten!

Leg je kleding klaar

Hier kan ik ‘s ochtends zoveel tijd aan kwijt zijn! Niet alleen heb ik misschien te veel keus, ik ben ook echt slecht in kiezen. En daarom alleen al kan je hier beter ‘s avonds een half uur aan besteden dan in de ochtend, waardoor je dan geen tijd meer hebt om te ontbijten. Hang of leg je kleding klaar, inclusief schoenen en accessoires, dan hoef je het ‘s ochtends alleen nog maar aan te trekken.

Leg je make-up/haarproducten klaar

Zeker als je graag veel verschillende producten gebruikt kan het je veel tijd schelen als je dit allemaal alvast bij je spiegel klaarlegt. En doe je graag iets speciaals met je haar, kun je bijvoorbeeld ‘s avonds al krullers in doen die je er in de ochtend alleen nog maar uit hoeft te halen.

Maak je ontbijt

Denk je nu “bah”? Think again! Probeer eens overnight oats, ideaal om de avond van tevoren al te maken. En ook gesneden fruit kun je met wat citroensap erop prima een nacht in de koelkast bewaren. Of wat dacht je van pannenkoeken of omeletjes? Opties genoeg! Zie je het echt niet zitten om je ontbijt ‘s avonds al te maken? Zorg dan dat alles wel klaarligt: zet een schaaltje en bestek klaar en leg alles wat je verder nodig hebt erbij.

Maak een planning

Maak een lijst van wat je morgen moet doen, hoe laat en welk vervoer je daarvoor gaat nemen. Stel de TomTom alvast in of check welke bussen en treinen je moet hebben om op de plek van bestemming te komen. Zo weet je zeker dat je op tijd komt als je morgenochtend om half 8 de deur uit loopt.

Bereid je taak voor

Wat staat er op de planning? Van een belangrijke presentatie, een sollicitatiegesprek voor een baan die je enorm graag wil tot een naderende deadline: neem ‘s avonds nog even een paar minuten de tijd om dit voor te bereiden. Zo ga je met net wat meer zelfvertrouwen naar bed!

Zorg jij ervoor dat je drukke dagen voorbereid kunt beginnen?

 

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het Stappenplan Beginnen met Opruimen!

Wil je graag opruimen, maar ga je nooit aan de slag? Of begin je wel eens, maar loop je dan altijd vast? Ik ga jou helpen! In 8 stappen ga je jouw huis opruimen. Alle stappen vind je in een praktisch PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

4 gedachten over “Begin je dag goed, bereid hem ‘s avonds voor!”

  1. Handige tips en ik pas de meeste van deze reeds toe. Want me moeten haasten/stressen in de ochtend, vind ik vreselijk. Ik probeer ‘s avonds ook zo veel als mogelijk klaar te leggen: mijn kleren, handtas, …

    • Snap ik! Ik ben zo iemand die blijft liggen tot ik echt echt echt uit moet, met gehaast als resultaat natuurlijk. En als ik dan iets belangrijks heb of per se een bus of trein moet halen leg ik alles klaar zodat ik wél genoeg tijd heb ;-)

  2. De dag voorbereiden door alles in de avond al klaar te leggen geeft mij ontzettend veel rust. Ik maak ook vaak een lijsjt met dingen die ik in de ochtend niet moet vergeten, erg fijn.

    • Ja dat doe ik ook! Of ik lig al in bed en bedenk me iets wat ik niet moet vergeten, dat typ ik het nog snel in mijn telefoon. Vaak herinner ik me het dan nog wel de volgende ochtend, maar just to be sure hè ;-)

Reacties zijn gesloten.