Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Nuttige dingen die je deze zomer kunt doen


Duurt je vakantie wel heel lang en vind je dat je tussen alle ijsjes, zonsessies en stapavondjes door eigenlijk niet echt iets van je leven aan het maken bent op dit moment? Dit artikel to the rescue! Naast alle leuke dingen ben ik ook graag bezig met dingen die wat mij betreft “productief” zijn, en daarmee bedoel ik eigenlijk dat ze een resultaat opleveren waar ik trots op kan zijn. Mis je dat soort dingen in je leven, dan zijn dit een aantal ideeën die je misschien kunnen helpen!

Vrijwilligerswerk doen

Of dat nu voorlezen voor kinderen, oppassen bij ouderen, barvrouw spelen bij een evenement of het organiseren van een wedstrijd is: vrijwilligerswerk mag dan geen geld opleveren, het zorgt zeker voor voldoening én waardevolle connecties.

Begin een blog! (of wees er actiever op)

Een blog is natuurlijk een hele fijne manier om productief te zijn, want je kunt erop plaatsen wat je zelf wil. Maar je verbetert er ondertussen wel mooi je schrijfskills, sociale skills, creativiteit en nog veel meer mee. Om een blog bij te houden heb je (vind ik) wel een beetje discipline, doorzettingsvermogen en creativiteit nodig. Heb je al een blog? Probeer dan eens net iets vaker iets nieuws te plaatsen dan normaal!

Ga opruimen

We ruimen massaal op en ik vind dat helemaal niet zo verkeerd. Ik ben zo iemand die dingen bewaart onder het mom van “misschien kan ik het ooit nog gebruiken”, met als gevolg dat ik kasten vol aan spullen “die ik misschien ooit nog kan gebruiken” heb. Ik moet dus ook nodig gaan opruimen. Gebruik de methode van Mari Kondo en vraag jezelf bij AL je spullen af: “Does it spark joy?” of wees iets minder drastisch en gebruik de regel: kan ik het binnen 10 kilometer voor minder dan 10 euro kopen en gebruik ik het op dit moment niet, dan mag het weg.

Je oude spullen verkopen of weggeven

In navolging op de vorige, als je toch tijd hebt, gooi alles wat je weg doet dan niet meteen in de prullenbak. Misschien kun je je vriendin er heel blij mee maken of is het nog best wat waard. Verkoop je oude telefoon en laat vriendinnen met dezelfde maat zoeken naar iets leuks tussen jouw oude kleding.

Ontplooi je in je vakgebied

Klinkt heel sjiek maar niets is minder waar. Studeer je journalistiek of communicatie, dan is een blog een mooie aanvulling op je CV. Studeer je Pedagogiek of soortgelijk dan kun je bijvoorbeeld kinderen voorlezen, een Pabo’er zou bijles kunnen geven en iemand die de medische wereld in wil zou aan EHBO kunnen denken.

Bewaar je herinneringen mooi

Zonde om al je foto’s weg te stoppen in een map op je laptop! Als je toch tijd hebt, waarom maak je dan geen fotoalbum, ga je écht creatief aan de slag en begin je met een plakboek of geef je ze een plekje aan de muur.

Update je CV

Als je op dit moment niet aan het solliciteren bent dan gok ik dat je CV niet helemaal up to date is. Om je tegen die tijd wat minder stress te geven, maak je nu alvast even een lijstje van wat je de afgelopen tijd hebt gedaan en zorg je dat je CV er weer top uitziet. Altijd handig als iemand er interesse in heeft! Dit geldt trouwens ook voor je LinkedIn profiel natuurlijk ;-)

Nieuwe skills leren

Altijd al iets beter willen leren? Dan is daar nu het perfecte moment voor! Volg die fotografiecursus, verdiep je in HTML, neem gitaarlessen, begin met die nieuwe sport of laat je moeder je kookles geven.

Maak jij je tijdens je vakantie nuttig (buiten je werk om) of doe je juist bewust helemaal niets?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

4 gedachten over “Nuttige dingen die je deze zomer kunt doen”

  • Haha, graag gedaan hoor! Super toevallig was het, toen ik jouw artikel las had ik echt net dit idee met een aantal tips opgeschreven.

   Beantwoorden
 1. Leer een nieuwe taal! Dat kan heel makkelijk online, via bijvoorbeeld duolingo.com, maar je kunt ook boeken kopen, zoals je op school had, en die zelf doorwerken. En dan is een reisje naar het land die de taal spreekt natuurlijk ook heel erg leuk om erbij te plannen :)

  Beantwoorden
  • Da’s ook een goeie inderdaad! Ik heb Duolingo ook een tijdje uitgeprobeerd, maar ik kan me wel herinneren dat je vanuit Nederlands alleen maar naar Engels kan en dan wel weer Engels-Frans Engels-Spaans enzovoorts. Of is dat inmiddels geupdate? Gewoon boeken (of misschien zelfs online?) werken natuurlijk ook prima. En als je de taal al een beetje kent series en films in die taal kijken! Dat hielp destijds heel goed voor mijn Engels, haha! Leuk idee!

   Beantwoorden

Plaats een reactie