Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Terug van vakantie? Ga gezond eten!


Ola lezers! Ik ben terug uit Málaga en ik blijf voorlopig ook in Nederland. Steeds meer mensen keren ook terug van vakantie of zijn al teruggekeerd. Niet meer elke avond een hamburger of een glaasje sangria, maar het Nederlandse dagelijks leven. Juist door die verandering is dit een perfect moment om je eetpatroon (terug) aan te passen. Maar hoe zorg je ervoor dat je dat meteen goed doet? Hoe start je NU met gezond eten in plaats van op het moment dat de volgende zomer weer in zicht komt?

#1 Start echt nu

Geen ja maar ik ben net terug, ja maar ik heb een jetlag of ja maar ik moet morgen werken. Elke dag is een mooie dag om met goede gewoontes te beginnen en dus begin je vandaag!

#2 Haal gezonde boodschappen

Als er niets ongezonds in huis is kun je het ook niet eten. Zorg dat er geen of zo min mogelijk junkfood in je huis te vinden is. Na je vakantie kun je mooi met een schone lei (een lege koelkast dus) starten.

#3 Verdiep je er in

Ben je nog een paar dagen vrij of heb je het rustig tijdens de zomer? Verdiep je in gezond eten! Lees boeken en blogs over gezond eten en wat het voor je doet, dan word je meteen gemotiveerd om mee te doen. Ik ben groot fan van I am a foodie en hun boeken, zoals Eet als een expert.

#4 Maak je favoriete gezonde gerechten

Dan herinner je je meteen weer hoe lekker ze wel niet waren. Die wijntjes op vakantie waren lekker, maar gezond eten is óók lekker. Mijn bananenpannenkoeken liggen alweer in de pan! Nog geen favoriete gezonde gerechten? Laat je inspireren!

#5 Ga sporten

Van sporten krijg je energie en voel je je fitter, waardoor je minder zin krijgt in junkfood en meer zin om moeite te doen voor een goede maaltijd. Ik zie alleen maar voordelen!

#6 Stel doelen

Stel doelen op voor jezelf als je het lastig vindt. Twee liter water drinken, drie maaltijden en drie snacks per dag, één cheatdag per week, twee stuks fruit… Wat er ook maar voor jou werkt.

Hoe zorg jij ervoor dat je na je vakantie (weer) gezond gaat eten?

 

Met een SMART doel heb je duidelijk en helder op papier staan wat je wilt bereiken; je hebt een handvat om mee aan de slag te gaan. In dit artikel neem ik je stap voor stap mee bij het stellen van een SMART doel. Ook kun je onderaan gratis een werkblad downloaden om aan de slag te gaan!

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen

Wil jij aan de slag met een doel stellen dat je ook écht gaat behalen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot het werkblad SMART doelen stellen!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

16 gedachten over “Terug van vakantie? Ga gezond eten!”

 1. Ah, I needed this, haha! Lang leve vakantie, maar ik ben toch altijd weer blij als ik weer door de Nederlandse supermarkt mag lopen en allerlei gezonde dingen in mijn mandje gooi, waarvan ik gewoon weet wat het is, haha! Thanks!

  Beantwoorden
 2. :D Goede tips! Ik pakte redelijk makkelijk de draad weer op toen we terug waren qua gezond eten, maar het sporten.. Pff.. Nu hebben we als goed voornemen om iedere dag een half uurtje te wandelen. So far, so good ;)

  Beantwoorden
  • Oh herkenbaar… Ik ga ook altijd eten als ik me wat minder voel. De laatste tijd houd ik in mijn achterhoofd: hier word je toch niet happy van… Dat helpt vaak wel :-)

   Beantwoorden
 3. Haha, ik ben gisteren teruggekomen van vakantie en voor mij komen deze tips nu al te laat :’) Voornamelijk omdat ik vandaag écht geen zin had om boodschappen te doen en me daarom maar moest vergrijpen aan noodles en smarties… maar goed, ik kan vandaag ook niet mee laten tellen, toch?

  Beantwoorden
 4. Ik zou ook terug meer moeten gaan bewegen. Ondanks het vakantie is, beweeg ik precies minder dan tijdens het schooljaar. Ik hoop niet dat ik de enige ben die hier last van heeft :) wel leuke tips!

  Beantwoorden
  • Daar is het vakantie voor hè :-) Ik denk dat het ook komt doordat je tijdens het schooljaar meer een ritme hebt dan nu, en dan is het makkelijker om activiteiten als sport daaraan toe te voegen. Of om standaard gezonde tussendoortjes mee naar school te nemen (eentje waar het bij mij tijdens de vakantie mis gaat ;-) )

   Beantwoorden

Plaats een reactie