Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Happy in 2 minuten


Geluk zit in de kleine dingen zeggen ze. Daarom voor iedereen die wel wat blijdschap kan gebruiken: hoe je happy kunt worden in 2 minuten.

Just smile!

Lach! Het schijnt dat je happy word van happy kijken. Zet die big smile maar op dus! Moeite mee? Pak een potlood of pen en steek ‘m tussen je mondhoeken. Instant smile!

Denk terug aan toen

Maak een album aan op je telefoon met daarin alleen maar blije foto’s, van jou en van leuke mensen. Open dit album als je down bent. Wedden dat je vrolijk word van al die leuke mensen die je toelachen? Ook leuk: de meest oude foto’s op je telefoon bekijken.

Happy boodschap

Laat je vriend, je moeder, een vriendin of iemand anders die je dierbaar is een leuke en lieve boodschap inspreken op je telefoon. Wedden dat je blij word van het afluisteren van die boodschap? Filmpjes zijn zelfs nog leuker!

Comfort food

Worden we niet allemaal gelukkig van eten? Pak die chocoladereep of drink een smoothie. Hoe gezond of ongezond je favoriete comfort food ook is: geniet ervan!

Make a list

Als lijstjesfan kon ik deze natuurlijk niet laten ontbreken: maak een lijstje. En wel met daarop vijf dingen waarvan je vandaag blij werd (oké, als het voor 9 uur ‘s ochtends is mag je ook aan gisteravond denken). Je moet er vijf bedenken. Never forget something that once made you smile!

Stuur een lief berichtje

Naar wie dan ook. Wedden dat je ook iets liefs terug krijgt? Dus geen zeur-, zeik- of zanikbericht, maar iets liefs. Liefde is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het weggeeft (cliche cliche)!

Schrijf het van je af

Op papier, op je telefoon, op de laptop… Schrijf op waar je mee zit. Dan is het eruit, kun je het afsluiten en hoef je er niet meer aan te denken. Net als wanneer je een lijstje maakt met dingen die je nog moet doen, zodat je ze niet hoeft te onthouden, vergeet je ook die vervelende gedachten een beetje als je ze opschrijft. Vergeet niet om het papier, de notitie of het document daarna wel weg te gooien ;-).

Doe een 2 minuten workout

Crunches, squats, burpees… Door te sporten maak je een gelukshormoon aan. Twee minuten zweten dus voor net dat beetje happiness wat je nodig hebt.

Wat is jouw gouden instant happiness tip?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 30 tips voor meer rust in je hoofd!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de checklist met 30 tips voor meer rust in je hoofd!

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

17 gedachten over “Happy in 2 minuten”

 1. Ja, leuk! :) Mijn instant happiness tip: een reisje boeken voor over niet al te lange tijd, of (en dat is goedkoper) mijn favoriete liedjes luisteren!

  Beantwoorden
  • Oeh ja vakanties boeken… Al vind ik het zoeken naar hotels en plaatsen nooit zo leuk, ik wil liever gewoon geboekt hebben haha ;-) Maar voorlopig ben ik wel even genoeg op vakantie geweest…

   Beantwoorden
 2. Leuk artikel! Doet me toch weer even beseffen dat je lekker heel snel happy kunt zijn als het nodig is. Voor mij helpen ook vaak liedjes die of übervrolijk zijn, waar ik even lekker in mijn kamer op kan dansen en rondspringen of juist liedjes waar ik fijne herinneringen aan heb.

  Beantwoorden
 3. Wat een fijne inspiratie. Die foto bovenaan is super leuk, heel happy! Ik word heel blij van fijne muziek en daar lekker op dansen en zingen, haha.

  Beantwoorden
 4. Wat een heerlijk positieve post! Ik vind het ook altijd leuk om op straat te lachen naar random mensen. De helft reageert verbaasd en lacht voorzichtig terug, maar als ik zie hoeveel mensen oprecht en enthousiast teruglachen zorgt dat bij mij ook voor instant happiness!

  Beantwoorden
  • Oh wat leuk dat je dat doet! Ik heb ook wel eens zo’n awkward moment dat je net iemand aankijkt en hij of zij kijkt terug, vaak lach ik dan ook maar. Ligt er trouwens wel aan wat voor iemand het is ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie