Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Roadtrip #1: van Amsterdam naar New York City


Wat is Amerika gaaf. Laat ik dat voorop stellen. Zowel de Verenigde Staten als Canada. De afgelopen weken was ik daar heel blij aan het zijn. Jullie zijn vooral benieuwd naar foto’s en verhalen lees ik en die gaan er ook komen. Laat ik bij het begin beginnen.

Dag 1

Vanaf Schiphol vlogen we naar mijn favoriete stad op aarde: New York City. Ik weet niet wat het is, maar iets aan New York maakt dat je het onthoudt, dat het inspireert, dat je het vast wil houden en nooit meer los wil laten. Kinderen zou ik er nooit opvoeden maar wat straalt deze stad energie uit. Op elke hoek is iets nieuws te zien, valt iets nieuws te beleven. Het is met recht een concrete jungle.

Als het vliegtuig deze stad nadert staar ik uit mijn raam – kijkend om iets te herkennen. Ik meen The Hamptons te herkennen want ik zie grote huizen met zwembaden en tennisbanen vanuit het vliegtuig. Een vriendelijke Amerikaanse man achter me bevestigt dat: “Dit is Long Island.” Veel New Yorkers gaan hier op vakantie. Vlak buiten de stad maar toch zo ver weg. De man zegt dat hoe verder weg je huis van de stad staat, hoe rijker je bent. Donald Trump heeft er een huis en de Kardashians komen er regelmatig. De man vertelt even later enthousiast dat hij vroeger niet ver van waar we nu vliegen vandaan woonde. Ik vraag hem of we Manhattan zullen zien vanuit het vliegtuig. “Ja, als het vliegtuig moet draaien om te landen. Niet als we in één rechte lijn landen vanaf hier.” Als ik later op de kaart kijk is dat ook niet meer dan logisch.

Newyork1
Stukje Long Island

Ik heb geluk, even later draait het vliegtuig. Het is bijna surrealistisch, een eiland zo volgepropt met wolkenkrabbers. En daaronder rijdt dan ook nog een metro – telkens weer verbaas ik me erover hoe het allemaal blijft staan daar. Ik zie de Freedom Tower en het Empire State Building, zelfs nog als we de grond al geraakt hebben. New York, daar ben je!!

Newyork2
Manhattan vanuit het vliegtuig. De linkse wolkenkrabber is de Freedom Tower en de rechtse het Empire State Building

De security check is zoals verwacht niet te zuinig en dus mogen we achteraan in een hele lange rij aansluiten om de Verenigde Staten binnen te komen. Een paar uur na onze landing staan we in de rij voor de taxi. Een gele taxi is voor vier personen (ik was met mijn ouders en broertje) goedkoper dan een shuttlebus en dus komt mijn “droom” om een ritje te maken in de gele auto’s uit.

We rijden Queens door Manhattan in (helaas via de tunnel en niet over de brug) en komen even later aan bij ons hotel – dezelfde als drie jaar terug. Iets met gewoontedieren? Veel tijd hebben we niet. We haasten ons de stad in, in de hoop een glimp op te vangen van de Manhattanhenge, een fenomeen dat maar twee keer per jaar zichtbaar is. We hebben pech: het is bewolkt en dus is er geen zon te bekennen.

Newyork6
Achter de wolken schijnt de zon… Helaas

We nemen de metro terug richting het hotel en stappen uit bij Times Square, wat slechts een paar blokken van ons hotel af ligt. Terug op onze kamer bekijken we de weersvoorspellingen en besluiten we de ochtend erop naar het Empire State Building te gaan – dan wordt namelijk de minste bewolking en regen voorspeld. Moe van de reis kruipen we onze bedden in.

Newyork5
Times Square

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

40 gedachten over “Roadtrip #1: van Amsterdam naar New York City”

 1. Oh NY ! Vorig jaar ben ik er geweest en ik ben daar een stukje van mijn hart verloren, wat een geweldige stad ! Ik ga zeker ooit terug, ik wil zoveel (terug)zien. Verslagen zoals deze lees ik dus ook heel graag, deze voeren mij toch al een beetje terug. Op mijn blog heb ik ook dagboeken gezet over onze city trip, altijd welkom om ze te lezen. Grtjs, Peggy

  Beantwoorden
  • Oh ik ook!! Ik blijf het ook leuk vinden om bij anderen over New York te lezen inderdaad, al is het alleen om te denken “oooh daar was ik ooit ook” ;-) (of: “oh nee ik moet terug” haha) Ik ga dan ook even op jouw blog kijken nu! :-)

   Beantwoorden
 2. Gaaf! Mijn droom is ooit nog een rondreis te gaan maken door Amerika, lijkt me zo’ bijzonder land! In NY ben ik ook nog nooit geweest, maar het staat zeker op mijn bucket list!

  Liefs,
  Pauline

  Beantwoorden
  • Ja dat is het ook zeker! Er is zoveel te zien en te doen, je raakt er écht niet uitgekeken. En enerzijds is alles zo verschillend en afwisselend maar anderzijds merk je toch altijd en overal dat je in Amerika bent.

   Beantwoorden
 3. NYC is een stad om verliefd op te worden, om je hart aan te verliezen. So did I, een paar jaar geleden. Het is er echt gek he? En dan bedoel ik dat er echt zo’n energie hangt, ik kan het niet uitleggen. En wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Long Island, daar zou ik ook nog wel eens naartoe willen. Ik heb vorig jaar een rondreis gemaakt met mijn ouders in de USA, maar we hebben NYC overgeslagen. Meh ): Ik ben ontzettend benieuwd naar alle volgende reisverslagjes! Liefs, Stella

  Beantwoorden
 4. Wat gaaf zeg! NY lijkt me echt een magische plek! Wil er zo graag nog een keer heen. Ik volg je nu trouwens op Bloglovin. Ik vind je blog erg leuk.

  x

  Beantwoorden
 5. Super leuk!! Mijn zusje is nu in Canada en ik lees haar verslagen over NY en Canada zo graag. Super leuk dat jij ook hierover gaat bloggen. Can’t get enough!

  Beantwoorden
 6. Ik ga 100% akkoord met je beschrijving van NYC, desondanks dat ik al héél wat steden heb gezien in de wereld, blijft NYC m’n favoriete stad en ik keer er ook constant naar terug.

  Beantwoorden
  • Ah super tof! Ik hoor het van wel meer mensen, dat zegt wel genoeg denk ik! In maart ga ik een maand, je kunt vast begrijpen dat ik daar heeel erg naar uitkijk! :-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie